Przesunięty przez: Gochna H Pią Maj 08, 2009 10:50 am |
Podatki w Holandii |
Autor |
Wiadomość |
Pawelo78
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Maj 06, 2009 6:21 pm Podatki w Holandii
|
|
|
Prowadziłem w Holandii małą działalnosc dwa lata temu (małą firme) i teraz otrzymałem z belastingdienst acceptgiro . Myslalem ze wszystko uregulowane mam z tym urzędem przed wyjazdem z Holandii , tak bynajmiej poinformował mnie moj księgowy . Mam zapłacic za rok 2007 inkomstenbelasting i zorgverzekeringswet . Pamiętam ze co roku to płaciłem bedąc jeszcze w Holandii. Sam nie wiem , nie rozumiem skąd to sie wzieło ? Moze ktoś z was mi powie ? Co mi grozi jesli tego nie zapłace , bo wychodzi na to ze będzie to płacone po raz drugi . Co robic ? |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Maj 06, 2009 6:28 pm
|
|
|
inkomstenbelasting = podatek dochodowy
zorgverzekeringswet = Zvw = skladka za ubezpiecznei zdrowotne (z tego chyba wyplacane jest chorobowe)
Pewnie trzeba wyjasnic skad to sie wzieli a nie olewac, bo w PL moga tez Cie scigac |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
Pawelo78
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 8:03 pm
|
|
|
Oczywiście ze podchodze do tego poważnie ale moze ktos z was miał podobny przypadek lub zna całą procedure dalszego postępowania . Zdziwiło mnie ze to jest za 2007 r |
|
|
|
|
nollewska
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 24 Sie 2006 Posty: 547 Skąd: Veghel/Torrevieja
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 9:42 pm
|
|
|
Urzad holenderski pracuje wolno, ale dokladnie, jak sie pomyla i za duzo wyplaca, to za jakis czas upomna sie i odwrotnie tez. Tylko ze nie sa to czynnosci wykonywane zbyt szybko, trzeba czekac.
Najlepiej idz z dokumentami do swojego ksiegowego lub bezposrednio do urzedu i wszystko wyjasnij i przedstaw dokumenty odnosnie juz uregulowanej platnosci. |
_________________ Nollewska
www.kancelariabean.com
Kancelaria Podatkowa On-line |
|
|
|
|
|