Fortis Bank |
Autor |
Wiadomość |
kasiakiko
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Maj 06, 2009 6:57 pm Fortis Bank
|
|
|
witam, potrzebuję pomocy w instrukcji/krokach dotyczących zrobienia przelewu z holenderskiego Fortis Banku na konto polskiego banku, nie rozumiem holenderskiego i dlatego niestety nie jestem w stanie go zrobić, bo stronka jest wypisana wyłącznie po holendersku, kolejna karta którą przesłał mi bank, nie działa, tylko za pomocą tokena mogę, sprawdzać stan konta, nie mogę z niej korzystać zbliża mi się wyjazd do Polski i tak będzie chyba najlepiej jak przeleję je na polskie konto..słyszałam, że za różne opcje "szybkości" przesyłu pieniędzy, co również wiąże się z różnymi kosztami :/ nikt nie odpowiada na moją prośbę załączoną w jednym z tematów, dlatego postanowiłam rozpocząć nowy licząc na pomoc |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
kasiakiko
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Maj 06, 2009 7:04 pm
|
|
|
Gosiu nie wiem czy tak samo robi się na holenderski i polski rachunek, bo znajomi mi mówią, że w innych bankach wpisują dodatkowe informacje, dotyczące opcji przelewu, a także jakieś kody..może ktoś ma rachunek w tym banku i robi takie przelewy na bieżąco, ale dziękuję za szybką odpowiedź |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Maj 06, 2009 7:10 pm
|
|
|
kasiakiko, no to poczekamy na dodatkowe informacje ....
na pewno sa osoby ktore
podpowiedza .... |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 9:25 am
|
|
|
ja mam fortis , przelew do polski idzie zawsze okolo 2 dni ( jest to zwykly przelew), musisz miec tego do tego konta w Polsce IBAN nr. i BIC nr .
i wyslylasz je z opcji Europese betaalopdracht.
monika |
|
|
|
|
kasiakiko
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 6:49 pm
|
|
|
mavd napisał/a: | ja mam fortis , przelew do polski idzie zawsze okolo 2 dni ( jest to zwykly przelew), musisz miec tego do tego konta w Polsce IBAN nr. i BIC nr .
i wyslylasz je z opcji Europese betaalopdracht.
monika |
mogłabyś napisać do jakiego banku przelwasz pieniadze? i jaką odciągają ci prowizję w jednym lub drugim banku? dzięki za odpowiedź na ten wątek |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 7:46 am
|
|
|
sorry , ale wysylam pieniadze do roznych bankow w Polsce , co do oplaty do przelewy w UE nic nie kosztuja
monika |
|
|
|
|
MiniSmurfin
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 40 razy Dołączyła: 19 Kwi 2008 Posty: 733 Skąd: Alphen a/d Rijn
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 12:11 pm
|
|
|
mavd napisał/a: | sorry , ale wysylam pieniadze do roznych bankow w Polsce , co do oplaty do przelewy w UE nic nie kosztuja
monika |
Swieta racja , jednak trzeba wiedziec, ze jednym z warunkow jest waluta. Za przelew w zlotowkach trzeba placic. (wedlug ING) |
|
|
|
|
Oskar
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 4:14 pm
|
|
|
MiniSmurfin napisał/a: | mavd napisał/a: | sorry , ale wysylam pieniadze do roznych bankow w Polsce , co do oplaty do przelewy w UE nic nie kosztuja
monika |
Swieta racja , jednak trzeba wiedziec, ze jednym z warunkow jest waluta. Za przelew w zlotowkach trzeba placic. (wedlug ING) |
Roznie...napewno jak z ABN AMRO na PKO SA przelewam to nie pobieraja oplat za przewalutowanie. Napewno tez robia to banki juz w polsce wiec to od nich zalezy koszt. |
_________________ Ostrzezenie za ostrzezeniem.... |
Ostatnio zmieniony przez Oskar Pią Maj 08, 2009 4:14 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
przemoarm
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 6:16 pm rejestracja
|
|
|
hejcia mam ten samproblem co kasiakiko chce przelac kase z holenderskiego fortisu na polski pko tylko niewiem jak sie zarejesrtowac na stonie fortisa czy ktos mogłby mi pomoc bede wdzieczny pozdrawiam |
|
|
|
|
kasiakiko
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Lip 01, 2009 10:40 am
|
|
|
słuchajcie na stronce fortisa są dwie rubryki dotyczące numeru rachunku ale nie do końca rozumiem co w którą wpisać: REKININGNUMMER (IBAN) oraz BIC VAN BANK BEGUNSTIGDE czy ktoś mógłby to przetłumaczyć? |
|
|
|
|
mlodygniewny24
Poczatkujacy
Wiek: 42 Dołączył: 23 Lut 2009 Posty: 31 Skąd: Voorburg NL
|
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 12:48 pm
|
|
|
Bardzo prosto z fortisa sie wysyla do polski
klikasz na Europese betaalopdracht tam w IBAN wpisujesz na poczatku PLi numer rachunku polskiego jesli chodzi o BIC to (jesli wysylasz do innej osoby a nie na swoj bank) to popros by zajrzala na dane swojego konta tam jest napisne BIC (np.BREXPLPWMBK to jest do mbanku i WBK chyba tez)wystarczy ze kliknie na numer swojego rachunku i powinno sie pokazac wszystko
Aby wyslac do polski musisz podac dwa numery jeden to ten IBAN(numer konta) i BIC (kod banku)
pozniej wypisujesz dane kwote i volgende(wyslij) pokaze sie pozniej okienko w ktorym trzeba zanaczyc daa operacje i jeszcze raz volgende
To tyle jesli chodzi o Fortisa
[ Dodano: Pon Sie 10, 2009 1:51 pm ]
A i jeszcze jedno dobrze sprawdzac nr konta bo kopiujac nie zawsze moze wejsc ostatnia cyfra i trzeba jedna spacje skasowac przewaznie pierwsza
[ Dodano: Wto Sie 18, 2009 7:56 pm ]
http://djmartinl.eu.interii.pl/untitled.JPG --- dolaczam fotke z Banku gdzie pownino sie kliknac zeby wyslac piniadze ..
[ Dodano: Wto Sie 18, 2009 8:05 pm ]
mysle ze teraz powino pusc all |
|
|
|
|
|