Anioly i Demony |
Autor |
Wiadomość |
agie
Poczatkujacy
Wiek: 45 Dołączyła: 10 Lis 2008 Posty: 47 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 7:46 pm Anioly i Demony
|
|
|
a moze ktos wybiera sie w tym tyg na nowa premiere Aniolow i Demonow??ja sie chetnie dolacze, propnuje najblizsza niedziele, miejsce Rotterdam choc kazde inne w okolicach rownieez wchodzi w gre:) jesli ktos chetny prosze o kontakt!! |
|
|
|
|
Moniskaa20
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Maj 13, 2009 3:29 pm
|
|
|
Też planuje ale nie wiem kiedy...:D:D...Podobno najbardziej oczekiwany film roku...Książka jak dla mnie fenomenalna...ciekawe czy film choć troche jej dorowna |
|
|
|
|
dannythedog
Gaduła
|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 4:16 pm
|
|
|
Polowa wiekszych produkcji to najbardziej oczekiwane filmy roku, wiec to by raczej tylko 'chlyt malketingowy. |
_________________ brak |
|
|
|
|
magdalena14
Super gaduła Polka
|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 4:33 pm
|
|
|
ja już obejrzałam ten film.
w Polsce.
książka na pewno lepsza,ale film dobrze zrobiony.
na pewno lepiej niż "Kod da Vinci"
polecam! |
|
|
|
|
agie
Poczatkujacy
Wiek: 45 Dołączyła: 10 Lis 2008 Posty: 47 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 6:27 pm
|
|
|
ja juz tez widzialam i polecam goraco!!!! |
|
|
|
|
filnec
Gaduła
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 20 Lut 2008 Posty: 168 Skąd: Twente / Hengelo
|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 6:47 pm
|
|
|
Hmm, czytałem parę recenzji, mówią że film w wielu miejscach rozmija się z książką by zyskać przychylność wierzącej publiki. chodzi mi o to czy brak kontrowersji nie powoduje że film ten poprawny i hollywoodzki wnosi coś nowego do opowieści (osoby po lekturze książki) czy raczej jest paradą efektów specjalnych na ulicach Rzymu? |
|
|
|
|
holro
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Maj 23, 2009 10:55 am
|
|
|
Film jak film , taka bajeczka, ale jest sporo pokazane Rzymu, chociażby dlatego warto zobaczyć film . |
|
|
|
|
Moniskaa20
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Cze 07, 2009 10:05 am
|
|
|
A mi właśnie KOD bardziej się podobał...nie wiem może dlatego że w przypadku kodu wpierw obejrzałam film a później wziełam się za książke. Z Aniołami i Demonami było odwrotnie...Książką wspaniała, natomiast film nie zrobił na mnie wrażenia. |
|
|
|
|
Angelaaaa
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 08 Sty 2009 Posty: 57 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Nie Cze 07, 2009 10:26 am
|
|
|
ja sie chyba dzisiaj wybiore na ten film do kina i mam nadzieje, ze bedzie warto!
pozdrawiam |
_________________ Angela:) |
|
|
|
|
ajax4ever
PRZYJACIEL FORUM
|
Wysłany: Czw Cze 11, 2009 9:24 pm
|
|
|
Książka jest zawsze lepsza od filmu.
W niektórych przypadkach film jest tak dobry jak książka (Lord of the... czy Kolekcjoner Kości). Przeczytałem Kod i później obejrzałem film i uważam, że lipa. Przeczytałem Anioły... i aż boję się obejrzeć film Osoby, które oglądały po książce mówią, że po raz kolejny bez rewelacji :/ |
|
|
|
|
dannythedog
Gaduła
|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 1:41 pm
|
|
|
Ksiazka jest zawsze lepsza od filmu - bzdura. Jest mnostwo ksiazek na motywach filmu a te nie sa juz koniecznie dobre. |
_________________ brak |
|
|
|
|
ajax4ever
PRZYJACIEL FORUM
|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 8:56 pm
|
|
|
Zależy kto co lubi.
W sumie ani moje, ani Twoje zdanie nie jest żadnym faktem.
Jeden woli książkę drugi film. Podaj może jednak przykłady tych filmów
i książek. |
|
|
|
|
dannythedog
Gaduła
|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 11:19 pm
|
|
|
No mialem na mysli mniej wiecej to samo. Kazdy ma prawo do swojego zdania i rzeczywiscie ile ludzi tyle opini. Wracajac do tematu lepszych filmow niz ksiazek: Ojciec chrzesty czy Forrest Gump. A z ksiazek napisanych po filmie: Vabank, Faceci w czerni, Lara Croft: Tomb Rider, seria Star Wars a w szczegolnosci Zemsta Shitow, Serce Farona na motyach Mumi. To przynajmniej te, ktore obily mi sie o uszy i sa kiepskie.
Co do samego Dana Browna to wole ksiazke niz film chociaz przeczytalem tylko dwie - najpierw Kod Leonarda da Vinci a pozniej Zwodnniczy Punkt. Do reszty nie siegnalem bo Zwodniczy Punkt wogole mnie nie zachwycil, tania, zwykla sensacja jakich wiele. Jest jeszcze jedna rzecz, otoz w kolejnosci powstaly: Cyfrowa twierdza, Anioly i demony, Zwodniczy punkt i dopiero Kod Leonarda da Vinci. Wszyscy uslyszeli o nim dzieki Kodowi a wczesniej malo kto wogole znal autora - no coz, swiadczy to o tym, ze za dobry to nie jest :oD |
_________________ brak |
Ostatnio zmieniony przez dannythedog Pią Cze 12, 2009 11:24 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
emdoka
Poczatkujacy emdoka
|
Wysłany: Pią Cze 26, 2009 7:01 pm
|
|
|
to w roterdamie jest polskie kino bo ja właśnie szukam |