NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
DOM ... Nasza mała ojczyzna :)
Autor Wiadomość
asus 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Maj 29, 2009 7:10 pm   DOM ... Nasza mała ojczyzna :)

Witam,
już od pewnego czasu mocno mnie to zastanawia, chyba już dorosłem ;) ... jak będzie wyglądał mój dom, i po pierwsze gdzie on wogule będzie... my polacy, jesteśmy rozsiani niemal po całym świecie a newet nie zdziwiłbym się jak by już ktoś pracował na księżycu... więc w związku z tym, zadaje wam pytanie.

Gdzie tak na prawdę chcielibyście się osiedlić i zapuścić swoje korzenie ? Gdzie jest to miejscie na ziemi w którym chcielibyście wybudować/kupić swój dom, i założyć rodzinę ?
I dlaczego akurat tam ? Miejcie na uwadze że reszta waszego życia jest uzależniona od tego właśnie wyboru :)

Pozdrawiam

jso 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Pią Maj 29, 2009 11:47 pm   

Najchetniej nigdzie bym sie nie osiedlal, co pare lat przeprowadzalbym sie w coraz to ciekawsze miejsce. Z Europy moim numerem 1 jest chyba wlasnie Holandia, ale to z czasem wyszlo, bo kiedy tu przyjezdzalem to wyobrazalem sobie kraj zupelnie inaczej i uwazalem to za OSTATNIE miejsce w ktorym chcialbym mieszkac. A biorac pod uwage miejsca, ktore odwiedzilem osobiscie, to Tunezja i jestem tu powazny (tak, wiem ze duzo rzeczy jest tam pod turystow, ze jest bieda itp). Ale zona nigdy by sie nie zgodzila.

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Sob Maj 30, 2009 11:16 am   

Ja juz decyzje podjelam przeporwadzajac sie tutaj. Nie przyjechalam do Holandii w celu zdobycia pracy lecz wlasnie dlatego, ze chce tu zalozyc rodzine z moim przyszlym mezem ;) Co prawda troche smutno ze z dala to bedzie od babc, cioc itd ale zycie to niestety ciagle wybory i nie moge cale zycie trzymac si emamusinej spudnicy, moje zycie toczy sie dalej i jak narazie, toczy sie troche innym torem.

asus 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Maj 30, 2009 1:00 pm   

suska napisał/a:
Ja juz decyzje podjelam przeporwadzajac sie tutaj. Nie przyjechalam do Holandii w celu zdobycia pracy lecz wlasnie dlatego, ze chce tu zalozyc rodzine z moim przyszlym mezem ;) Co prawda troche smutno ze z dala to bedzie od babc, cioc itd ale zycie to niestety ciagle wybory i nie moge cale zycie trzymac si emamusinej spudnicy, moje zycie toczy sie dalej i jak narazie, toczy sie troche innym torem.

w wieku 20lat wiesz że to na pewno będzie Holandia ? A jak w Polsce życie stanie się wkońcu lepsze, nie wrócisz ?

Dlaczego to akurat Holandia ? Jakieś argumenty ?

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Sob Maj 30, 2009 2:44 pm   

Moj facet jest Holendrem. Poza tym niegdy nie mowilam ze zycie w Polsce jest zle - nie wyjechalam w celu poprawienia sobie warunkow bytowych. Gdyby nie to, ze jestem zareczona to pewnie nawet nie pomyslalabym o wyjezdzie za granice.
Ostatnio zmieniony przez suska Sob Maj 30, 2009 2:45 pm, w całości zmieniany 2 razy  

selma 
Poczatkujacy
seli

Wysłany: Sob Maj 30, 2009 6:31 pm   

przyjechalam tutaj dwa lata temu wiedzac dokladnie ze tutaj zostaje poprostu jest mi tutaj lepiej,mam fajna prace kupuje mieszkanko a jutro jade po moj skarb zamieszkamy razem i licze ze zaakceptuje ten kraj z wzajemnoscia pozdrawiam :039:

andevi 
Super gaduła

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 10:23 pm   

Mam meza Holendra.I dla niego osiedlilam sie w Holandii.Obecnie, po 5 latach malzenstwa, myslimy o przeprowadzce. Moze Niemcy, moze Belgia?

Odpowiedz do tematu