wakacyjne wynagrodzenie |
Autor |
Wiadomość |
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Śro Cze 03, 2009 11:06 pm
|
|
|
dareczekk83 napisał/a: | Na forum znalazłem ze nalezy sie do kazdej umowy.Podejrzewam ze zagarnal sobie wszystko... czy jest mozliwosc sprawdzenia czy pracodawca wzial na mnie taki dodatek za 2008r?-jesli tak to gdzie???? |
vakantiegeld - to pieniadze wakacyjne, ktore pracodawca placi... pracodawca nidzie o to nie wystepuje i od nikogo tego nie dostaje... i to nie jest zaden dodatek, ktory pracodawca na ciebie moze dostac...
jak to sprawdzic?? zobacz na swoje loonstrook... tam powinno byc wyszczegolnione... |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 12:54 am
|
|
|
Jesli pracujesz od kwietnia to niestety dostaniesz grosze.. Ja w zeszlym roku dostalem tylko kilka stow bo pracowalem od konca lutego.
Czy pracodawca "zgarnal" Twoje pieniadze? Jak Duuvelke pisze trzeba by zerknac w Salarisy bo mogles wakacyjne dostawac razem z wyplata (co sie czesto praktykuje u pracownikow sezonowych - przyjezdzajacych na 2-3 miesiace) |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
dar12
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 04, 2011 6:17 am Re: wakacyjne wynagrodzenie
|
|
|
mewa napisał/a: | Witam
Mam pytanko dostalam wynagrodzenie wakacyjne od ktorego odciagnieto podatek, zdrowotna oraz skladke na emeryture.Czy jest to prawidlowe.W pracy szef powiedzial mi ze to jest zalezne od tego ile zarabiasz a wiem ze kolega ma odciagniete z wakacyjnych pieniazkow tylko na podatek.Prosze o odpowiedz jesli ktos wie jak to jest z tym wynagrodzenie wakacyjnym?mam umowe na czas nieokreslony
pozdrawiam |
Chciałbym zadać to pytanie jeszcze raz ponieważ ta sytuacja dotyczy także mojej osoby.
Czy to jest normalna sytuacja, że od "wakacyjnego" odprowadza się składkę na II filar?
Pozdrawiam wszystkich na forum. |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Sob Cze 04, 2011 12:51 pm Re: wakacyjne wynagrodzenie
|
|
|
dar12 napisał/a: | mewa napisał/a: | Witam
Mam pytanko dostalam wynagrodzenie wakacyjne od ktorego odciagnieto podatek, zdrowotna oraz skladke na emeryture.Czy jest to prawidlowe.W pracy szef powiedzial mi ze to jest zalezne od tego ile zarabiasz a wiem ze kolega ma odciagniete z wakacyjnych pieniazkow tylko na podatek.Prosze o odpowiedz jesli ktos wie jak to jest z tym wynagrodzenie wakacyjnym?mam umowe na czas nieokreslony
pozdrawiam |
Chciałbym zadać to pytanie jeszcze raz ponieważ ta sytuacja dotyczy także mojej osoby.
Czy to jest normalna sytuacja, że od "wakacyjnego" odprowadza się składkę na II filar?
Pozdrawiam wszystkich na forum. |
w nl nie ma II filaru jesli chodzi ci o pensioen fonds ktore wiekszosc pracodawcow oplaca to tak wakacyjne wlicza sie do pesioen grondslag (wiem bo tak mam na loonstrok u) |
|
|
|
|
|