Wymeldowanie |
Autor |
Wiadomość |
Jarek123
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 8:46 am Wymeldowanie
|
|
|
Mam problem i nie wiem jak mogę go rozwiązać.
Moi byli lokatorzy nie chcą się wymeldować.Na początku zwodzili-jutro, pojutrze,za tydzień.Ostatnio przestali odbierać telefony.Na ich miejscu mieszkają już nowe osoby,ale nie mogę ich zameldować jeśli ci poprzedni się nie wymeldują.
Może ktoś doradzi co zrobić w takiej sytuacji?
Z góry dzięki ) |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 9:33 am
|
|
|
Probowales isc do Gemeente powiedziec, ze te osoby juz w Twoim mieszkaniu nie mieszkaja? |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 9:36 am
|
|
|
A ty nie mozesz ich wymeldowac? Idz do gminy powiedziec ze juz nie mieszkaja u ciebie, a ty nie wiesz gdzie sie wyprowadzili |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
pani_puchatkowa
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 08 Lut 2009 Posty: 355
|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 9:41 am
|
|
|
w zeszłym roku zameldowałam się w moim domu i przy okazji powiedzieliśmy ze wszyscy inni ludzie którzy widnieją pod tym adresem już tam nie mieszkają, dostaliśmy pismo z gemeente w którym było zaznaczone kto jest zameldowany pod naszym adresem, tamci ludzie zostali wymeldowani. Wszystko to nie zmienia faktu iż do tej pory dostajemy ich pocztę w tym wezwania do sądu itp |
Ostatnio zmieniony przez pani_puchatkowa Czw Cze 04, 2009 9:42 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Jarek123
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 9:54 am
|
|
|
Tyle tylko,że to nie jest moje mieszkanie.Ja też wynajmuję.Właściciel pozwolił mi podnająć ale pod warunkiem ,że to ja jestem odpowiedzialna za te dodatkowe dwie osoby.Więc raczej w geemente nic nie wskóram sama.Ale nie zawadzi spróbować.Dzięki wszystkim. |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 10:47 am
|
|
|
Przy wynajmie jest ktos taki jak glowny najemca, wiec pewnie to Ty. Na czas obowiazywania kontraktu masz bardzo duze pole mozliwosci odnosnie takich formalnosci, wiec bedac osoba calkowicie dysponujaca teraz tym mieszkaniem (na czas wynajmu) powinienes moc ich wymeldowac. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
|