czy dostane kare? |
Autor |
Wiadomość |
Agunia24
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Cze 09, 2009 10:47 am
|
|
|
Hej ,mam taki problem przyszlo mi z ubezpieczenia unive za 3 miesiace do zaplaty 700euro nie wiem co mam robic poniewaz nie mam takiej sumy bo ledwo wiazemy koniec z koncem bo nie mamy jeszcze dodatkow dofinansowania jeszcze nam nie przyszlo;(czy bede miala jakas kare za niezaplaenie w terminie ??czy moge im wplacac w czesciah???niech ktos mi napisze co mam robic w tej sytuacji???chce to zaplacic ale nie mam kasy a nie umiem mowic w jezyku obcym wiec nie mam jak zadzwonic.czy moze ktos mial podobna sytuacje ????czekam na odpis pozdrawiam |
_________________ Agnieszka |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Cze 09, 2009 12:22 pm
|
|
|
3 miesiace 700 euro? To chyba za 2 osoby?
Mozesz prosic o rozlozenie zaleglsoci na raty |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
leeuw1
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Cze 09, 2009 12:39 pm
|
|
|
moja znajoma miała podobną sytuację ,musisz udać się do tego ubezpieczyciela lub zadzwonić inaczej odsetki będą rosły i to nie małe ,poproś kogoś żeby udał się z toba kto zna język i rozłożą Ci to na raty tak jak mojej znajomej ,nie wolno tego lekceważyć bo potem to już całkiem kwoty do zapłaty powala Cię z nóg !! |
_________________ lew |
|
|
|
|
angel151
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Cze 11, 2009 4:56 pm
|
|
|
Mam pytanie.
Pracuje w holandii od kilku miesiecy przez biuro posrednictwa pracy, niedlugo przechodze na kontrakt bezposrednio z pracodawca, do tej pory nie bylem nigdzie ubezpieczony(w Polsce rowniez nie). Teraz chcialbym sie ubezpieczyc (w NL), ale kolega mi odradzil bo podobno mnie sprawdza i bede musial zaplacic do tylu, za caly okres od kiedy pracuje w Nl.
prosze napisac , czy jest to prawda i co moge w tej sytuacji zrobic. Moze zawarcie ubezpieczenia w Pl jest najlepszym rozwiazaniem???
Nie bylem i jeszcze nie jestem zameldowany, ale wkrotce chce to zrobic.
Z gory dziekuje za odpowiedz. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Czw Cze 11, 2009 5:10 pm
|
|
|
angel151, Cytat: | Moze zawarcie ubezpieczenia w Pl jest najlepszym rozwiazaniem??? |
a co ma do tego powyzsze?
przeciez pracujesz tutaj wiec podlegasz pod tutejsze prawo odnosnie ubezpieczenia
nie ma znaczenia ze nie bylas/es i nie jestes zameldowana/y
od chwili podjecia pracy powinnas/powinienes sie rowniez ubezpieczyc to byl Twoj obowiazek
Cytat: | bede musial zaplacic do tylu, za caly okres od kiedy pracuje w Nl. |
zgadza sie, niestety bedziesz placic ...
|
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
|