NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
W KTORYM SZPITALU RODZIC?
Autor Wiadomość
marte78 
Gaduła

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pią Cze 19, 2009 8:19 pm   W KTORYM SZPITALU RODZIC?

Mam powazny problem.musze wybrac szpital gdzie urodzi sie moje dziecko.mieszkam w hadze i nie orientuje sie od czego i czymsie mam kierowac w wyborze szpitala.prosze o kontakt dziewczyny,ktore tutaj rodzily i moga mi polecic jakas placowke.czy moge to zalatwic przez internet?

andevi 
Super gaduła

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Pią Cze 19, 2009 10:46 pm   

Ja dwukrotnie rodzilam w Leiden, w LUMC.Bardzo sobie chwale i polecam. Szpitali w Hadze nie znam niestety, no ale Leiden niedaleko:)

aneczka_winna
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Cze 19, 2009 10:56 pm   

mysle ze powinnas wybrac szpital jak najblizej od domu. wystarczy ze zaczna sie bole to juz spory stres a po co sobie jeszcze utrudniac wybierajac jakis odlegly szpital. opieka tutaj jest naprawde bardzo dobra.ja rodzilam 5 miesiecy temu w rotterdami w ikazi i chyle czola.powodzenia na porodowce :)
aha ja osobiscie zapisalam sie w szpitalu tzn musialam zalozyc kartoteke, pozniej przyslali mi pismo chcieli kopie paszportu i ubezpieczenie, a przed samym porodem musialam podejsc do recepcji po zolta karte.
Ostatnio zmieniony przez aneczka_winna Pią Cze 19, 2009 10:58 pm, w całości zmieniany 1 raz  

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Sob Cze 20, 2009 3:00 pm   

Tylko czy ubezpiecznei pokrywa koszty porodu w szpitali? Bo z tego co mi wiadomo to porod w szpitalu jest darmowy tylko jesli sa przeciwwskazania medyczne/zalecenie lekarza.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

cudna_lisse
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Cze 21, 2009 9:47 am   

z tego co mi wiadomo, ubezpieczenie nie pokrywa porodu w szpitalu ... no chyba, ze jest zalecenie lekarza ... albo polozna w czasie porodu w domu zadecyduje, ze wskazany jest porod w szpitalu ...

d.j.Abel 
Poczatkujacy
DUM SPIRO,SPERO

Wysłany: Nie Cze 21, 2009 11:52 am   

Miejsce porodu można sobie samemu wcześniej wybrać - może to być dom,szpital albo w przypadku Rotterdamu w Kramzorghotelu.Nie ma takiej opcji,że muszą być jakieś zalecenia ze strony lekarza - to kobieta wybiera.Za pobyt w Kramzorghotelu się płaci,za pobyt nie poród.Za poród nie płaci się nic - chyba,że za jakieś dodatkowe rzeczy które zostaną wykożystane np.jakieś kroplówki,zastrzyki,...

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 12:00 pm   

ubezpieczenie pokrywa koszty porodu w szpitalu
i taki temat jest juz na forum
a marte78, pyta nie o powyzsze tylko W KTORYM SZPITALU RODZIC?

:039:

( ͡° ͜ʖ ͡°).

marte78 
Gaduła

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 12:43 pm   

dziewczyny,ktore rodzily w hadze,gdzie jestescie?czas gna szybko ,a ja nie wiem jak sie zabrac do wyboru geboorthotel?

szeda 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 3:25 pm   

ja rodzilam w westeinde, bylo calkiem OK
porod byl o 22.30 wiec zostalam na noc, do 14 nastepnego dna dogrzewali mi dziecko poniewaz mial za niska temperature, nie moge na nic narzekac
Wtedy nie bylo jeszcze gebortehotel'u, teraz sa przy Westeide wlasnie i przy Rode Kruis, jesli chcesz wybrac powinnas popytac poloznej przy najblizszej wizycie, i albo ona Ci wskaze co i jak, albo sama bedziesz musiala zadzwonic

Szpitale maja cos takiego jak dni otwarte dla ciezarnych gdzie mozna zwiedzic porodowke i gebortehotel i mysle ze wtedy tez zglosic sie do nich (informacje o takim najczesciej wieczorze otwartym powinna miec polozna)

rybula 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Cze 22, 2009 10:57 am   

jezeli nie ma wskazan by rodzic w szpitalu a pacjentka mimo to wybiera szpital bedzie musiala pokryc koszty za pobyt w szpitalu.czesc tych kosztow pokrywa ubezpieczenie ale tylko czesc.ja wybralam szpital mimo ze z ciaza bylo wszytsko ok, ale w trakcie porodu okazalo sie ze sa komplikacje.musialam dostac kroplowki i mialam wywolywany porod i nie zaplacilam nic.

Anahi 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Cze 23, 2009 10:42 pm   

Ja rodziłam w Rode Kruis, jeszcze wtedy nie bylo gebortehotel .Zostalam na obserwacji na noc , opieka byla dobra.Mieszkam bilsko tego szpitala wiec nawet sie nie zastanawialam na innym.

Aga1920 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Cze 27, 2009 10:28 pm   

ja rodzilam w mch westinde i nie polecam tego szpitala burdel na kolkach w wypisie mam cuda napisane poczawszy od tego ze urodzilam w 42 drugim tyg a napisane ze w 40, wody odeszly mi o 6 rano i nie w szpitalu a urodzilam po 20 i napisali ze zielone wody, urodzilam silami natury a napisane ze vacum gdzie chciano ode mnie papiery tam mi wspolczuli ze vacum i kazdemu tlumaczyc ze tak nie bylo.zostalam odeslana przez polozna do szpitala z zastrzezeniem natychmiastowego znieczulenia a dostalam je po 2 godzinach gdzie juz majaczylam (mialam potworne bole kregoslupa) .jak przyszla polozna to sie za glowe zlapala i mnie o wage dziecka pytala bo nic tam nie wpisali. rodzilam 20 godzin pierwsza zmiana personelu naprawde super , ale im blizej konca tym gorzej i to nie tylko moja ocena ale i meza. po porodzie chcieli mnie zostawic w szpitalu na noc, ale bylam zapisana w geboorte kliniek i chcialam tam jak najszybciej wrocic...a tam bylam 6 dni i naprawde raj na ziemi za co zaplacilam 150e tytulem kraamzorg co w calosci zwrocila mi ubezpieczalnia. pozdrawiam

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 9:56 am   

polecam Rode Kruis... pare dni temu tam rodzilam... obsluga super... ja akurat rodzilam na ginekologicznym, ze wzgledu na powiklania...

rima 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Cze 28, 2009 10:34 am   

witam ja tez za tydzien,ale w szpitalu w Schiedam ale nowe szpital ,pozdrawiam

tuska31 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Cze 29, 2009 11:24 am   

Hejka

Nie zgadzam sie z opinią dziewczyny o linku Agata 1920.Ja też rodziłam w tym szpitalu i nie powiedziałabym ze tam jest tak jak ona mówi.
Ja z mężem i siostrą dostaliśmy oddzielny pokój.Czysty zadbany z prysznicem telewizotem klimatyzacja.Co chwila pytali nas czy chcemy coś do picia.
Kiedy zaczął sie poród przewieziono mnie na inną sale siostra i mąż poszli ze mną.Mogli być przy całym porodzie.Zajęli sie bardzo ślicznie naszą córka i mna.Po porodzie wykompałąm sie i ubrałąm w tym czasie sałowa zmieniła pościel na łóżku i zawiozła mnie do innego pokoju.Tam też było wszystko.Pieluchy dla dziecka i nie tylko.Ja urodziłam o 22;14 zanim sie wykompałam i tak dalej było już jakoś po 24-tej.
Ale i tak dostałam coś do jedzenia i picia.A już na drugi dzień rano mogłam wrócić do domu.Nawet jeżeli poprosiłam o zmiane napisanego nazwiska na karcie wypisowej zostało to zmienione.

Polecam MCH Westeinde.

Odpowiedz do tematu