NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
dyskoteki
Autor Wiadomość
Remek 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Cze 17, 2009 3:12 pm   dyskoteki

Witam
Drodzy rodacy znacie może jakiś ciekawe dyskoteki w Amsterdamie lub Rotterdamie ?.Pozdrawiam

dannythedog 
Gaduła

Wysłany: Śro Cze 17, 2009 5:01 pm   

Wchodzisz na http://www.djguide.nl i wybierasz Party Agenda na interesujacy Cie miesiac. Dostajesz liste imprez, klubow, co, gdzie i kiedy... Amsterdam i Roterdam tez. Oczywiscie samych klubow jest wiecej a na stronce sa przede wszystkim te najciekawsze i warte polecenia.

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Śro Cze 17, 2009 10:28 pm   

ja polecam partyflock.nl. trzeba sie co prawca zarejestrowac (jakby co to sluze pomoca ;) ) ale konto obejmuje zarowno wlasny profil (z mozliwoscia dodawania wieeeeeelu zdjec, znajomych, ulubionych DJ'ow, miejsc itd) ale zawiera rowniez bardzo bogata liste imprez, na ktore mozna sie deklarowac (widoczne dla znajomych).

Remek 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Cze 19, 2009 4:08 am   

Dzięki pozdrawiam wszystkich :039:

krakoff 
Poczatkujacy
hardcore

Wysłany: Sob Cze 20, 2009 2:35 pm   

Remek ja bym tam na Twoim miejscu nie wozil sie po jakis dyskotekach tylko bedac w holandii zwiedzal rozne eventy ktorych tam nie brakuje.. ja bym polecal dominator, q-base, decibel, ground zero.. no ale to juz kwestia upodoban muzycznych =] te co wymienilem to hs/hc glownie.. co do dyskoteki/klubu to choc nie jest to okolica amsterdamu czy rotterdamu - to polecam obczaic matrixx w nijmegen bo warto =)
Ostatnio zmieniony przez krakoff Sob Cze 20, 2009 2:36 pm, w całości zmieniany 1 raz  

dannythedog 
Gaduła

Wysłany: Sob Cze 20, 2009 3:23 pm   

Imprezy to jedno a kluby to zupelnie inna sprawa. Amsterdam obok Berlina i Londynu jest w czolowce eventow i klubow w Europie a imprezy tutaj sa na swiatowym poziomie - nie nazwalbym to nawet dyskotekami. Czasmi mozna nawet poczuc smak Ibizy czy cus :oP A jesli juz eventy to Dance Valley jesli juz bym polecil :P Q-Base jest niemiecki a tego typu imprezy i muzyke trzeba lubic. Numer jeden - Thunderdome :D

Dodano: Nie Cze 21, 2009 12:29 am
No wiec postanowilem sprawdzic i polecic co nieco ludziom mniej zorientowanym.
Holandia pod wzgledem imprez techno to raj ... RAAAAJJJJJJJJJJJJJJ i ponad 250 festwiali
w przeciagu 4 miesiecy. Przemawia to na plus. "I" niestety muzyka elektroniczna kroluje
tutaj, a osoby z preferencjami "metalowymi" maja raczej problem.

Nie bede wspominal tutaj o imprezach halowych typu White Sensation itp.

Hard Style HS i Hard Core HC to zupelnie inna historia!!!!!! I jesli ktos nie posluchal,
nie zna takiej muzyki to z czystym sumieniem uwazam ze nie powinien sie wybierac na
taki event!! Posluchanie disco techno "majeczkopodobne", "tiestoryjace" czy
"arminodajaciepolbie" NIE WYSTARCZA.

Z czystym sumieniem Dance Valley, ponad 20 scen przemawia za soba!!!!

PS. jakies pytania o DJ-ki, imprezy, eventy and whatever ... dawajcie na PRIV.

holli32 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Cze 21, 2009 9:03 pm   

hehehe dobre ja tez jestem hardcoreowcem a dance valley to mega jazda,dobre to manieczkopodobne buehehehe discio polotechno tluki ahahaha,beka jak nic

zacha 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Cze 22, 2009 7:05 pm   

Dance Valley - byłem i polecam ;)

Dogodny dojazd z Amsterdamu aż pod samo Recreational Area Sparnwoude w okolicach Haarlemu i Beverwajku.

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Wysłany: Wto Cze 23, 2009 9:54 am   

Jezu 62 euro za taki line up?;] to ja juz wole na ground zero skoczyc :P

Ann. 
Poczatkujacy
let's rock !

Wysłany: Wto Cze 23, 2009 10:00 am   

w takim razie , co znajdzie sie dla tych co nieprzepadaja za techno? ;)
Gdzie wybrac sie by posłuchac alternatywy, indie rock, lub eventualnie popu?
....kluby, eventy, ...?

dannythedog 
Gaduła

Wysłany: Wto Cze 23, 2009 1:47 pm   

Suska taki czyli jaki? :o) za bardzo komercyjny rozumiem. Sprawdzilem obydwa i pomimo, ze preferuje ostatnimi czasy core to i tak uwazam, ze line-up DV jest poprostu skierowany do wiekszej rzeszy ludzi i prezentuje sporo naprawde niezlych wykonawcow. GZ jest za mocny i jesli ktos nie slucha chociaz troche takich klimatow, to uwazam sie bedzie meczyl. Sklad na GZ jest naprawde OK (scena Terror czy Industrial). Ale jesli mialbym wybrac z tych dwoch imprez to DV i scene Radio, z Agoria i Kalkbrennerem na czele i Geretha Emery na State of Trance. Te rzeczy sa tutaj nieco mniej popularne a na jakis HS i HC festiwal to moge isc praktycznie w kazdy weekend. Pozatym sa na DV tez dwie sceny HS i HC wiec mozna zasmakowac nieco "holenderskiej" muzyki.

Co do klubow gdzie mozna posluchac rock itp. to przoduja Paradiso i Melkweg. Polecam sprawdzanie tego co sie dzieje w Arenie i HMH jesli chodzi o koncerty wieksze. A tak to puby, puby i puby - bylem w jednym rockowym na przeciwko klubu Zebra przy Leidseplein i bylo bardzo sympatycznie. A i czesto fajne koncerty sa np. w P60 w Amsteelven.

Rozklad kilku ciekawych eventow rockowych znajdziesz tutaj: http://www.mojo.nl/agenda/index.asp
Ostatnio zmieniony przez dannythedog Wto Cze 23, 2009 2:03 pm, w całości zmieniany 1 raz  

krakoff 
Poczatkujacy
hardcore

Wysłany: Wto Cze 23, 2009 10:19 pm   

a ja czekam na Dominator :119: :119: hc italia miazdzyyyy a mainstage i early tuz za nia :029: a z takich bardzowielo gatunkowych eventow chetniej od DV odwiedzilbym Mysteryland.. w taktym roku mialem zbyt napiety budzet i musialem wybrac miedzy ml a q-base no i poszlo na to drugie.. czego zupelnie nie zaluje =D

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Wysłany: Śro Cze 24, 2009 9:07 am   

dannythedog napisał/a:
Pozatym sa na DV tez dwie sceny HS i HC wiec mozna zasmakowac nieco "holenderskiej" muzyki.

No wlasnie, tylko 1 scena dla mnie. Z tego co widze, to reszta to troche kicha ;)

Ja tez rozmyslam nad Dominator ;) jeszcze troche czasu jest :)

Ale i tak Defqon rzadzi :P Szkoda ze znowu za rok:(
Ostatnio zmieniony przez suska Śro Cze 24, 2009 9:07 am, w całości zmieniany 1 raz  

dannythedog 
Gaduła

Wysłany: Śro Cze 24, 2009 10:34 am   

[quote="suska"][quote="dannythedog"] Z tego co widze, to reszta to troche kicha ;)
[quote]

Nie skomentuje tego ... tylko pogratuluje ograniczenia muzycznego ;)

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Nie Paź 25, 2009 2:17 pm   

Witam,

Ja ostatnio bylem w :

http://www.derodenburg.nl...g-pictures.aspx

Troszke malo ludzi było ale muza i klimat nawet ok ;)

Pierwsze miejsce w NL gdzie była kultura i brak chamstwa ...

Jak jest ktoś z okolic to pisać CHETNIE poznam nowych ludków :082:

Odpowiedz do tematu