NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
busy do Polski
Autor Wiadomość
kama123 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Cze 21, 2009 8:54 am   busy do Polski

Tyle słyszymy o wypadkach polskich busów za granicą, ostatni w Niemczech, gdzie zginęła jedna osoba. Kierowcy mało śpią, czasem wcale, jeżdża jak szaleni. Dla nas podróżujacych z jednej strony to plus, ze taki bus zabierze nas z adresu pod adres, z drugiej strony minus jazda w szaleńczym tempie, niewyspany kierowca...
Co o tym myślicie?

PapaSmerf82 
Nieśmiały użytkownik
Szukam Smerfetki:)

Wysłany: Nie Cze 21, 2009 2:07 pm   

http://www.tvn24.pl/12691...,wiadomosc.html

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Nie Cze 21, 2009 8:24 pm   

Witam,

Na dniach mam jechać do NL busem i chyba usiądę z tyłu albo w środku...

Czasem mi tych kierowców szkoda - jechać 12 godz bez snu , zmęczeni czasem jeszcze ludki ich wkur bo pytaja za ile będziemy na miejscu itp

A inna sprawa jeździć tylko ze sprawdzonymi przewoźnikami i lepiej czasem dać te 20-50 zl więcej i dojechać w jednym kawałku ...

magdalena14 
Super gaduła
Polka

Wysłany: Nie Cze 21, 2009 9:06 pm   

mąz 2 tyg.temu wracał z Holandii busem.
całanoc pilnował kierowcy,bo ten usypiał.
totalna nerwówka dla wszystkich pasażerów.

kama123 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Cze 21, 2009 10:23 pm   busy

Kierowcy jada bez snu nawet 24 h i więcej, nie ma się czemu dziwić skoro biorą maryskę. Dokładnie ludzie ich wkurzają i pytają kiedy będą na miejscu...
Sama nie wiem gdzie najlepiej usiąść, może faktycznie, w środku albo na tyłach. Widząc fotkę wypadku w Niemczech cały przód jest zmasakrowany.
...

krzesło 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Cze 22, 2009 10:07 pm   

kama123 napisał/a:
Kierowcy jada bez snu nawet 24 h i więcej, nie ma się czemu dziwić skoro biorą maryskę.
no to ladne masz wyobrazenie o dragach pobudzajacych, jak by jarali trawke to by zasypiali co chwile, a poza tym to maryski sie nie bierze tylko pali.

Cytat:
A inna sprawa jeździć tylko ze sprawdzonymi przewoźnikami i lepiej czasem dać te 20-50 zl więcej i dojechać w jednym kawałku ...

a co to za roznica czy sprawdzony przewoznik czy nie? nikt nie ma wplywu na warunki zewnetrzne, nigdy nie wiadomo co sie stanie a i takiego sprawdzonego przewoznika moze stuknac jakis ziomek, ktoremu sie akurat wybitnie spieszy...

kama123 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Cze 23, 2009 4:25 pm   do krzesło

przyznaje racje nie mam pojecia o dragach pobudzajacych, ale chodzi mi o to, ze zaden czlowiek nie jest w stanie przejechac tych 24 h bez brania narkotykow.

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Wto Cze 23, 2009 4:27 pm   

Jest :) Duuuuza ilosc coli i RedBula

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

Dyszka 
Super gaduła

Wysłany: Wto Cze 23, 2009 11:35 pm   

cola + redbull ja tam zawsze walę trasę do pl za 1 machem, postój by zatankować 1 raz po drodze i w tym czasie zakupy na cpn czyli bułeczki gotowe + cola i redbull i jedziemy i się zatrzymuje w pl u siebie pod domem, zero więcej postojów..

kufel7777 
Poczatkujacy
pracus

Wysłany: Śro Cze 24, 2009 6:58 am   jazda

co wy wiecie jezdze juz 2 lata i caly czas wlasnym autem wiadomo jak jest czasem dobrze czasem zle ale 24 non stop w trasie to standard i ja nie widze problemu jechac 24 h

krzesło 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Cze 24, 2009 7:32 am   

Cytat:
przyznaje racje nie mam pojecia o dragach pobudzajacych

w takim razie nie wypowiadaj się na ten temat i nie wyzywaj kierowców od narkomanów.

kama123 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Cze 24, 2009 8:18 am   do krzesło

ja nie biore dragow, nie znam sie na tym tak swietnie jak ty i wcale nie chce sie znac! zrozum to i nie lap mnie za slowka czlowieku!!! czy ja musze znac narkotyki od a do z zeby wiedziec czy widziec, ze ktos bierze? zastanow sie.
kierowcy biora narkotyki, mam kilku znajomych, ktorzy wprost oswiadczaja, ze bez nich nie dali by rady na tak dluga droge.

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Śro Cze 24, 2009 9:12 am   

Zdazylo mi sie jechac 23h do Polski (korki) bez zadnych dragow... Jedynie o Coli i Redbulu no i klima na 17st ...

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

tomkod 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Śro Cze 24, 2009 10:01 am   

Gdzie wy jeździcie te 24 h? Ja jeżdżę z Amsterdamu do Stalowej Woli (podkarpackie) i jazda nie zajmuje więcej niż 15-16 godz. Do tego drogi na podkarpaciu każdy wie jakie są i autostrad tam nikt nie widział.

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Śro Cze 24, 2009 10:39 am   

Pogadamy jak utkniesz w korku w niemczech na kilka godzin... 23h jechalem na boze narodzenie 2008 z okolic Hagi do Wroclawia. Normalnie ta trasa zajmuje mi kolo 10h

Odpowiedz do tematu