mechanik pare pytan |
Autor |
Wiadomość |
PapaSmerf82
Nieśmiały użytkownik Szukam Smerfetki:)
|
Wysłany: Nie Lip 05, 2009 2:57 pm mechanik pare pytan
|
|
|
Witam
W swoim autku mam pare rzeczy do wymiany oraz ustawienie zbierznosci i tu nasunelo sie pytanie gdzie lepiej i taniej czy w slynnym kwit-cie czy w autoryzowanej stacji forda?
Moze ktos zapoda mniejwiecej jak wachaja sie ceny i gdzie polecacie naprawic autko.
Mieszkam kolo Bredy
Pozdro |
_________________ Nikogo nie obchodzi juz rasa,naród,ojczyzna Gdzie są teraz tamci ludzie co za Polske przelali swa krew... http://change.menelgame.pl/change_please/3940317/ |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 9:32 am
|
|
|
Nikt Ci tego dokladnie nie powie, ale pare osob tu pisalo i ja z wlasnego doswiadczenia tez to potwierdzam - tutaj roznice cenowe miedzy stacjami autoryzowanymi a zwyklymi nie sa takie kolosalne jak w Polsce a do tego za niektore wizyty zaplacisz nawet mniej w autoryzowanym warsztacie. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
Ewa P
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 546 Skąd: NL
|
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 10:50 am
|
|
|
Ja mam troche inne doswiadczenie...
Mojemu bratu zepsula sie pompa w samochodzie i tym samym uszkodzony zostal termostat. Moj brat nie wiedzial co jest powodem ze plyn z chlodnicy zostaje caly czas wyrzucany na zewnatrz z auta, wiec najpierw udalismy sie do serwisu. Na co Pan w garniturze stwierdzil ze powodem jest napewno uszkodzona uszczelka ta przy silniku i trzeba ja wymienic, koszt: 700 euro!! Po czym zapytalam, co jesli okaze sie ze to nie uszczelka byla powodem, czy musimy za to zaplacic, oczywiscie powiedzial ze tak.
Udalismy sie do warsztatu samochodowego, ktory zreszta polecam, gdzie po 5 minutach sprawdzenia auta od razu bylo wiadomo ze to pompa i termostat. Wymiana calej pompy i termostatu razem z kosztami zamontowania kosztowala 185 euro i auto gotowe do jazdy w pelni..
Wiec czasem warto sprawdzic wiecej mozliwosci |
|
|
|
|
PapaSmerf82
|
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 4:51 pm
|
|
|
Ewa P a mozesz zapodac adres do tego warszatu |
_________________ Nikogo nie obchodzi juz rasa,naród,ojczyzna Gdzie są teraz tamci ludzie co za Polske przelali swa krew... http://change.menelgame.pl/change_please/3940317/ |
|
|
|
|
Ewa P
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 546 Skąd: NL
|
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 6:46 pm
|
|
|
Pewnie ze moge. To jest mala miejscowosc, nazywa sie Dedemsvaart (30 km od Zwolle), a warsztat znajduje sie na chyba na ulicy Langewijk na stacji benzynowej.
Gdybys sie wybieral to daj znac na priw a pokaze Ci dokladnie gdzie to jest bo niedaleko mieszkam |
|
|
|
|
mike26pol
Poczatkujacy
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 23 Kwi 2008 Posty: 19 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Pon Lip 13, 2009 6:42 pm
|
|
|
ja mam dobrego mechanika w hadze,nietsty kontakt tylko po holendersku,mechanikiem jest turek,ale warsztat,ceny i obsluga ekstra.a wiem co mowie bo w polsce zawsze sam naprawialem auto,wiec nie ma zadnego naciagania i krecenia,robi rowniez apk,jak cos to chetnie komus polece,chlopak jest godny zaufania |
|
|
|
|
PapaSmerf82
|
Wysłany: Pon Lip 13, 2009 11:45 pm
|
|
|
tak tylko ze ja jestem z pod bredy a zanim dojade do hagi z moja zbieznosci a raczej jej brak to bede mial lyse opony
Rozwazam Kwit-Fit moze ktos powie jak to wyglada tam z obluga i cenami?Bo dzisiaj w fordzie zaspiewali mi 77 euro za sama zbieznosc:( |
|
|
|
|
ejani
Poczatkujacy
Pomógł: 4 razy Dołączył: 20 Kwi 2008 Posty: 32 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Śro Lip 15, 2009 10:45 pm ustawienie zbiezności
|
|
|
Jeżeli chcesz ustawić dobrze zbiezność w kwit fit,to z pewnością zrobia to profesjonalnie,dostaniesz na pewno gwarancję,jeżeli nie za bardzo ufasz tej firmie,to polecam serwis w który pracowałem w Rotterdamie,nazywa sie DeSprint znajduje sie przy samym stadionie Feijenoordu,przy ul Stadionweg 53,cena około 50€,z pewnością ustawią ci bardzo dobrze.Jezeli opony przednie są juz łyse,to przed ustawieniem zbiezności powinno sie je wymienić,nie ustawia sie zbieżności na łysych lub zuzytych oponach.Możesz kupic tam także opony.Czynne od pn-pt 8-17.30 sobota 8.30-16. |
_________________ Opony zimowe i letnie Rotterdam |
|
|
|
|
|