Michael Jackson[*][*][*] |
Autor |
Wiadomość |
Justine
Super gaduła

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 03 Cze 2007 Posty: 209 Skąd: Eindhoven
|
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 9:36 pm
|
|
|
gosik napisał/a: | a ja uważam że on wciąż żyje. zrobili małą maskaradę- w końcu był zrujnowany zarówno finansowo jak i zdrowotnie. teraz żyje sobie gdzieś w arabii (tam miał przyjaciela szejka który niejednokrotnie mu pomagał). zdrowie mu nie pozwoliło na taki wyczyn jak wielka trasa koncertowa którą miał w planach, wiec zamiast zrezygnować i ponosić dodatkowe koszty to zrobili to co zrobili. ma teraz gościu spokój i z mediami i prawnikami(niech kłocą się ojego majątek). teraz będzie tak samo jak z elvisem....bynajmniej ja tak chcę to widzieć. pozdrowienia |
Też myślałam o takiej opcji. Jak jest naprawdę nigdy się nie dowiemy. Ale tak to już jest jak umiera ktoś wielki, sławny itp. Dla niektórych 2pac nadal żyje i mieszka u Elvisa.
Myślałam też o opcji samobójczej. Może przerosły go przygotowania do tych 50 koncertów w UK.
Myślę teraz jednak, że niestety samotność, nieszczęśliwe życie i uzależnienia zaprowadziły go do tak przykrego końca. Przyjął zbyt dużą dawkę leku i zakończył żywot.
Najbardziej mnie wnerwiają media, przez ostatnie lata MJ przedstawiany tylko jako pedofil (choć został uniewinniony) bankrut, potwór (choć był chory) itp. O jego muzyce na te lata kompletnie zapomniano. A teraz nagle mu oddają miano króla.
Szkoda go, tak wiele "wniósł" do muzyki popularnej. |
_________________ Work like you don't need the money,
Love like you've never been hurt,
And dance like no one's watching. |
Ostatnio zmieniony przez Justine Sob Cze 27, 2009 9:38 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
truskawka82
Poczatkujacy

Wiek: 42 Dołączyła: 29 Sie 2008 Posty: 18 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 11:05 pm
|
|
|
I moja lampka dla Krola MIchaela [*] |
Ostatnio zmieniony przez truskawka82 Sob Cze 27, 2009 11:05 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 9:11 pm
|
|
|
[*][*][*] Niech spoczywa w spokoju |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
Angelaaaa
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 08 Sty 2009 Posty: 57 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 4:57 pm
|
|
|
[*] [*] [*] Dla Króla Michaela |
_________________ Angela:) |
|
|
|
|
filnec
Gaduła

Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Lut 2008 Posty: 168 Skąd: Twente / Hengelo
|
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 5:35 pm
|
|
|
Biedny Michael, w sumie jego muzyka nigdy nie robiła na mnie wrażenia. Teraz gdy umarł zaczyna mi się nawet podobać i zaczynam ją doceniać. Dziwne |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Śro Lip 01, 2009 11:07 pm
|
|
|
Coś ciekawego na temat rzekomego wybielania:
http://www.youtube.com/watch?v=B6xJlyJgfS8
Podobnie pewnie było z oskarżeniami o pedofilię.
Niestety, ale szmatławe media, typu fuckt, czy super express, kreują rzeczywistość, w jaki sposób ludzie mają coś postrzegać, pogoń za bardziej sensacyjnym artykułem czy newsem, w stylu zabili go i uciekł, a niestety społeczeństwo głupieje coraz bardziej i łyka jak ciepłe bułki. |
Ostatnio zmieniony przez Mucha_75 Śro Lip 01, 2009 11:08 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 10:00 am
|
|
|
Mucha_75 napisał/a: | Coś ciekawego na temat rzekomego wybielania:
http://www.youtube.com/watch?v=B6xJlyJgfS8
Podobnie pewnie było z oskarżeniami o pedofilię.
Niestety, ale szmatławe media, typu fuckt, czy super express, kreują rzeczywistość, w jaki sposób ludzie mają coś postrzegać, pogoń za bardziej sensacyjnym artykułem czy newsem, w stylu zabili go i uciekł, a niestety społeczeństwo głupieje coraz bardziej i łyka jak ciepłe bułki. |
Kazdy lyka co woli...Pamietam poczatek kariery M.J. i jego metamorfozy.Najpierw postanowil upodobnic sie do Diany Ross, ktora byl zafascynowany, tak tak - wtedy w gazetach pojawily sie zdjecia M.J. i D.Ross na ktorych wygladali jak blizniacy.Potem M.J. stwierdzil, ze jako czarnoskory piosenkarz kariery nie zrobi i stawal sie coraz bielszy, do tego zmiana ksztaltu twarzy, ust, nosa...i dopiero po kilkunastu latach w 1993 roku w programie Oprah Winfrey Show nagle opowiada o swojej tajemniczej chorobie?Dopiero wtedy, kiedy twarz mu sie sypie i skora odpada?Nie, nie, nigdy w to nie uwierze.
Polecam artykul "Van Zwart naar Wit: het gezicht van Michael Jackson "
http://www.debalie.nl/art...articleid=33615 |
|
|
|
|
waldzio_lodz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 9:24 pm
|
|
|
Sorry za offtopic |
Ostatnio zmieniony przez waldzio_lodz Czw Lip 02, 2009 9:26 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Śro Lip 08, 2009 8:53 am
|
|
|