Znaki drogowe |
Autor |
Wiadomość |
Rauf
Gaduła
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 172 Skąd: Netherlands
|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 7:40 pm Znaki drogowe
|
|
|
czy w Holandii wszystkie znaki ostrzegawcze ktore sa w Polsce malowane na zolto sa czerwone?? i co znaczy znak na zoltym tle z litera c???
pozdrawiam |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Wto Lip 21, 2009 10:17 am
|
|
|
W Holandii trojkatne znaki ostrzegawcze maja czerwona obwodke i biale tlo. W Polsce maja czerwona obwodke i zolte tlo.
Litera na zoltym tle prowadzi objazd omijajacy jakies roboty. Rozne litery sa do oznaczenia roznych sciezek objazdu. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
Rauf
Gaduła
|
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 9:54 pm
|
|
|
ach dzieki za wytlumaczenie a jezeli chodzi o znak ustap pierwszenstwa jest on odwrocony do gory nogami i rowniez czerwona obwodka ?? |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 9:58 pm
|
|
|
Tak. Znak ustap pierwszenstwa ma taki sam ksztalt jak w Polsce. Jedyna roznica to biale tlo. W PL znaki ostrzegawcze tez maja czerwone obwodki. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 10:09 pm Re: Znaki drogowe
|
|
|
Rauf napisał/a: | czy w Holandii wszystkie znaki ostrzegawcze ktore sa w Polsce malowane na zolto sa czerwone?? i co znaczy znak na zoltym tle z litera c???
pozdrawiam |
To jest objazd.
Zamykaja jakas droge i pisza np. Amasterdam Cetnrum volg C i pozniej jedziesz za "C" zeby dojechac do cetnrum.
W Polsce postawia Ci tablice objazd i trzeba sei domyslac do ktroego objazdu jest |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
Rauf
Gaduła
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 9:02 pm
|
|