NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Czw Lip 23, 2009 10:11 pm
Pomożcie !!!!
Autor Wiadomość
arczi24 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lip 23, 2009 8:50 pm   Pomożcie !!!!

Mam powazny problem otoz posiadam mieszkanie bylem zameldowac sie na nim w gementee kobieta powiedziala ze musze czekac na papierek z gementee 3 tygodnie a teraz na dodatek potrzebuje kupic samochod i jak mam go zarejestrowac na mnie bylem w gemente dostalem ksero mojego paszportu z adnotacja ze moj proces rejestracji jest w toku dostalem tez na tym kserze pieczatke czy oreintuje sie ktos jakie mam szanse na ewentualne kupno samochodu i zarejestrowanie go czy nie mam ich wogole.???? prosze odpiszcie.
Ostatnio zmieniony przez Administrator2 Pią Lip 24, 2009 11:11 am, w całości zmieniany 1 raz  

nuska.nl 
Gaduła

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 8:54 pm   

Nie wiem jak z samochodem, ale skuter rejestrowałam na dowód

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Czw Lip 23, 2009 9:12 pm   

Zalezy od urzednika, ktory bedzie przygotowywal dowod rejestracyjny dla Ciebie. W moim przypadku, kobieta w ogole nie byla zainteresowana dokumentem z gemeente. Wystarczylo, ze podalem jej adres + polskie prawko (nie pamietam czy chciala ode mnie dowod/paszport).
Ostatnio zmieniony przez zaq Czw Lip 23, 2009 9:13 pm, w całości zmieniany 1 raz  

vanArtur 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lip 24, 2009 9:23 am   

zaq napisał/a:
Zalezy od urzednika
Właśnie zależy kto akurat siedzi za biurkiem!
Kolega kupił motocylk bez zameldowania i żadnych papierów tylko Polskie prawko i paszport.Kuzynka na dowód kupiła skuter,a ja jak chciałem kupić motor to nawet potwierdzenie o zameldowaniu nie pomogło.
Pewnie nie masz czasu,ale najlepiej wymienić prawko na Holenderskie i problem z głowy.
Na prawko czekasz do 4tygodni,ale ja dostałem po nie całych 2tyg. koszt 47.50euro.
Z holenderskim prawkiem idziesz na poczte 2minuty 9euro i auto jest już na ciebie.

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Pią Lip 24, 2009 9:27 am   

vanArtur, dobrze piszesz :) Mysle, ze wyrobienie NL prawka powinno rozwiazac wiekszosc spraw, gdzie trzeba sie wylegitymowac i podac adres :)

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

jso 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Pią Lip 24, 2009 12:22 pm   

Mysle, ze nie powinno byc problemow - skoro masz kartke z Gemeente, ze proces meldunkowy jest w toku to w razie watpliwosci urzednika w RDW moze on zadzwonic do Gemeente potwierdzic status. Poza tym - nawet jak by Ci odmowil, to wystarczy ze poczekasz na zakonczenie meldunku (trwa to chyba do 14 tygodni) i wtedy wrocisz ponownie do RDW z odpowiednim papierem.

siula 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 1 raz
  Wysłany: Pią Lip 24, 2009 4:16 pm   

Ja rejestrowalam na polski dowod a potwierdzenia meldunku nie chcieli mimo ze go mam a jest konieczny zeby wiedzieli gdzie Ci belasting wysylac ,tylko przy wykupywaniu ubezpieczenia krecili nosem na polskie prawko ale i tak wszystko poszlo latwo.
Ostatnio zmieniony przez siula Pią Lip 24, 2009 4:20 pm, w całości zmieniany 2 razy  

arczi24 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lip 24, 2009 7:52 pm   hmmm

Powiem wam szczerze niemam szans zadnych pozostaje mi kupic tylko narazie auto na PL blachach i liczyc na jak dluga jazde nim bo juz mnie nerw zlapal w tym postkantorze i nie tylko w jednym , definitywnie nie i koniec nie pomaga zaden papier tylko musi byc z gminy o zameldowaniu moze trzeba pomyslec o nl prawku ale wkurzam sie bo mialem dzisiaj jechac do pracy a nie mam blisko ale na poniedzialek juz musze byc samochodem bo mam kawalek i zle polaczenie pociagem w drodze powrotnej..... dziekuje za rade ktos ma jeszcze jakis pomysl???

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pią Lip 24, 2009 7:54 pm   

Zarejestrowac tymczasowo auto na kogos znajomego?

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

arczi24 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lip 24, 2009 7:59 pm   hmmm :(

Panie moderatorze staralem sie ale co znajomi to mega wymagania finansowe wiec chyba pozostanie mi jazda pociagiem ale nie usmiecha mi sie na tydzien 100 euro wydawac na pociag a gdzie zycie i reszta?

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pią Lip 24, 2009 8:03 pm   

Jesli znajomi sa tacy "pomocni" to moze miesieczny na pociag? O ile pamietam to moi koledzy z pracy placa ~250 za Haga -> Amsterdam

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

arczi24 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lip 24, 2009 8:05 pm   

no ale coz tlumacze to sobie ze kryzys jest i trzeba zadrzec :( w holandii jak w polsce swoj swojemu klode podlozy, pod gorke ciagle czlowiek cisnie
Ostatnio zmieniony przez arczi24 Pią Lip 24, 2009 8:12 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Ewa P 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 9:22 pm   

Uittreksel bevolkingsregister, tak sie nazywa oficjalny dokument ktory potrzebujesz do rejestracji samochodu. Ja rejestrowalam 3 tygodnie temu auto, i bez tego dokumentu wydanego z gemeente, nie bylo nawet dyskusji o rejestracji, wiec trudno mi uwierzyc ze mozna bez tego. Sama musialam udac sie do gemeente po to, dostajesz na miejscu, koszt ok. 6 euro.

Jesli Twoj proces jest trakcie, zawsze mozesz zapytac w gemeente czy Ci tego juz nie wydadza, bo potrzebujesz do rejestracji auta. Poza tym do rejestracji, koniecznie prawo jazdy i paszport. Oplata za rejestracje to 9 euro.

Ja przynajmniej tak mialam jak wyzej.

Powodzenia

arczi24 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lip 24, 2009 9:28 pm   

Hmm ja tez pytalem juz w gementee i lipa nie ma mnie jeszcze w systemie i nie dostane zadnego papierka narazie od nich dopoki mnie tam nie bedzie :) a swoja droga dziwne przypadki napisane wyzej....
Ostatnio zmieniony przez arczi24 Pią Lip 24, 2009 9:28 pm, w całości zmieniany 1 raz  

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pią Lip 24, 2009 9:29 pm   

Ja zarejestrowalem auto tylko z paszportem i 1.5 rocznym wyciagiem z gminy ktory dostalem przy rejestracji ;) Udalo sie bez akutalnego - wiec co urzednik to inaczej

Odpowiedz do tematu