Zamknięty przez: Gochna H Nie Wrz 02, 2012 1:19 pm |
Jak załatwic mieszkanie "komunalne"? |
Autor |
Wiadomość |
kasianl
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 6:47 pm
|
|
|
No tak masz rację Duuvelke |
_________________ Nigdy nie mów.....Nigdy! |
|
|
|
|
wadera
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 9:22 pm
|
|
|
kasianl napisał/a: | ja tu mieszkam dopiero 5 miesięcy przez ponad 5 lat mieszkałam w Breda wiec nie znam dobrze Tilburga ale już pomalutku sie oswajam |
Ja mieszkałam 4 lata w NL, ale zawsze na Westlandii - w Delft, Rotterdamie i Delfgauw. W Tilburgu byliśmy jak przyjechało tam jakieś wesołe miasteczko |
_________________ Magda |
|
|
|
|
wadera
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 9:24 pm
|
|
|
Duuvelke napisał/a: |
zapomnialas powiedziec, ze oni oferuja mieszkania w Tilburg i Breda... co raczej nie jest blisko Hagi... |
Ale na pewno miała dobrą wolę |
_________________ Magda |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 11:27 pm
|
|
|
wadera napisał/a: | Duuvelke napisał/a: |
zapomnialas powiedziec, ze oni oferuja mieszkania w Tilburg i Breda... co raczej nie jest blisko Hagi... |
Ale na pewno miała dobrą wolę |
tego nie zaprzeczam...
ale jak ktos nie zna jezyka i szuka mieszkania w innej czesci to warto wiedziec, ze ta spoldzielnia oferuje mieszkania tylko w Tilburg i Breda... |
|
|
|
|
mruwa_
Nieśmiały użytkownik

|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 2:13 am
|
|
|
Dubus napisał/a: | Jesli o Hage idzie to niewiele Ci moge pomoc.. A okres oczekiwania wszedzie jest bardzo rozny, czasem (znam takie przypadki) spoldzielnia ma wolne mieszkania od reki, czasem trzeba bardzo dlugo czekac, na swoje mieszkanie czekalismy ok 4 m-cy, musialo byc w Bergen ze wzgledu na szkole corki, choc w tym czasie w Tholen (to sąsiednie miasteczko) Castria Wonen miala mieszkania wolne od reki, jednak codzienne dojazdy itd nie wchodzily w gre, takze bywa roznie |
Cholera, a mi babka w R'damie powiedziala ze min 4 lata mam czekac na mieszkanie. Hahahaha! Chyba sie zalamie! |
_________________ !! Children always understand. They have open minds. They have built-in bullshit detector !! |
|
|
|
|
polanka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 11:12 am
|
|
|
mruwa nie zalamuj sie. To prawda, ze mozesz czekac 4 lata na mieszkanie w Rotterdamie, ale zalezy w jakiej dzielnicy. Np. w regionie Lombardijn mozna dostac juz po paru miesiacach. Zalezy jekie mieszkanie Cie interesuje (stare, nowe, cv czy piec itp) i w jakiej dzielnicy. Jest tez mozliwosc loterii. Glowa do gory. |
|
|
|
|
mruwa_
Nieśmiały użytkownik

|
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 11:33 am
|
|
|
Dzieki
No mnie interesuje cos zeby bylo w dobrym stanie, nie mowie o super nowym mieszkaniu, wazne zeby bylo schludne i czyste! a czy nowe czy stare to bez znaczenia! Meble to ja sobie moge kupic wiec nie musi byc umeblowane.
No mam nadzieje ze cos sie znajdzie. mam juz ten caly "woon nummer" i zareagowalem na pare mieszkan a co dalej zobaczymy
Pozdrawiam |
_________________ !! Children always understand. They have open minds. They have built-in bullshit detector !! |
|
|
|
|
polanka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 1:22 pm
|
|
|
Takie socjalne mieszkanko dostaniesz bez mebli i wykladziny, wiec musisz sam je umeblowac. Sciany tez czesto sa do poprawki. Tak kiedys zyli "jacys" ludzie i mieszkanie moze byc w roznym stanie... |
|
|
|
|
mruwa_
Nieśmiały użytkownik

|
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 1:24 pm
|
|
|
No zobaczymy moze uda mi sie cos wynajac od wrzesnia! mam nadzieje jak nie to nie bede mial sie gdzie podziac
poszukam cos od reki a nie przez agencje bo te zbieraja na tym kupe kasy!!! |
|
|
|
|
Bbbbbb
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 1:59 pm
|
|
|
Czy orientujecie sie, gdzie mozna sie zapisac na mieszkanie w Amsterdamie? I czy musze miec meldunek zeby sie zglosic? |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 3:36 pm
|
|
|
Bbbbbb napisał/a: | Czy orientujecie sie, gdzie mozna sie zapisac na mieszkanie w Amsterdamie? I czy musze miec meldunek zeby sie zglosic? |
wystarczy poczytac tematy o spoldzielniach w Holandii... juz nie jednokrotnie bylo na ten temat |
|
|
|
|
manon
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Wrz 02, 2012 12:52 pm
|
|
|
to stary temat ,wiec ten watek zamykam
posty dotyczace spoldzielni mieszkaniowych umieszczamy
tu
http://www.niedziela.nl/f...p=270551#270551
tam tez zostal przeniesiony post ktory tu umiescilas |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Wrz 02, 2012 1:19 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|