Trójkąt i gasnica do auta . Czy tutaj obowiazuje ?? |
Autor |
Wiadomość |
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pon Lip 27, 2009 10:28 pm
|
|
|
mucha_75, wymagane jest to co w kraju, w ktorym masz zarejestrowany samochod. poczytaj o konwencji wiedenskiej. link dalem gdzies wyzej.
Artukul, ktory podales to po prostu lista wymaganych rzeczy w poszczegolnych krajach, ale dotyczy tylko samochodow zarejestrowanych w tych krajach. |
Ostatnio zmieniony przez zaq Pon Lip 27, 2009 10:31 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Pon Lip 27, 2009 10:45 pm
|
|
|
Ale chyba o tym mowa? |
|
|
|
|
zaq

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pon Lip 27, 2009 10:53 pm
|
|
|
Mucha_75, no moze faktycznie nie zrozumialem twojego postu. Ja pisalem o tym, ze jezeli jezdzisz autem na polskich tablicach to obowiazkowe sa dla ciebie tylko (wg listy z Twojej strony):
- pasy bezpieczeństwa na przednich siedzeniach (na tylnych jeżeli są zamontowane)
- trójkąt ostrzegawczy
- gaśnica
I to nie tylko w Holandii ale praktycznie w calej Europie. |
|
|
|
|
Ainka
Super gaduła Princess of the Sun

Pomogła: 4 razy Wiek: 40 Dołączyła: 08 Maj 2009 Posty: 239 Skąd: Lodz
|
Wysłany: Pon Lip 27, 2009 11:15 pm
|
|
|
To uzeraj sie potem z policjantem kraju przez który przejezdzasz w razie braku czegos co oni wymgaja... Apteczka, gasnica, kamizelki i trojkat to nie jest wielki wydatek ani nie zajmuje mnostwo miejsca. No i zawsze bezpieczniej.
PS. Poza tym niech nam wypadnie wysiasc w Niemczech na autostradzie z popsutego auta. Bez kamizelki dla wszystkich pasazerow ani rusz... |
_________________ ...And I am filled
With the sweetest devotion
As I, I look into your perfect face...
|
Ostatnio zmieniony przez Ainka Pon Lip 27, 2009 11:16 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
zaq

|
Wysłany: Pon Lip 27, 2009 11:24 pm
|
|
|
To o czym piszesz to zupelnie inna sprawa. Ale zwroc uwage, ze w takim przypadku nie wystarczy ci tylko zwykla apteczka. Niemcy maja dokladnie wyszczegolnione co ma w niej byc.
I z tego co pamietam to ani razu nie namawialem nikogo, zeby czegos nie wozic. Apteczka moze sie przydac tak samo bardzo jak kamizelka. Ja pisalem tylko o przepisach, ktore warto znac. Bo one obowiazuja tak samo Ciebie jak i policjanta. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
meetdziura
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lip 31, 2009 10:41 am
|
|
|
Po zastanowieniu jednak mysle, ze warto kupic gasnice, trojkat, apteczke i kamizelke.
Tylko gdzie to wszystko najlepiej kupic? W Halfords kosztuje w sumie 40e.
W ANWB ten zestaw trojkat+apteczka+kamizelka 15e ale na zdjeciu w tej apteczce prawie nic nie ma.
Podzielcie sie informacjami gdzie kupiliscie te rzeczy i ile zaplaciliscie. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Lip 31, 2009 11:32 am
|
|
|
Zestaw z ANWB za 15eurasow + jakas apteczka ktora mam z 1.5 roku... |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Sob Kwi 09, 2011 11:45 am
|
|
|
Wydaje mi sie ze od tego roku sie znowu cos ozmienialo i znowu nie wiem co gdzie jest obowiazkowe. Slyszeliscie o jakis zmianach?
[ Dodano: Pon Cze 02, 2014 8:04 pm ]
Czy wie ktos cos co trzeba wozic ze soba w aucie w Holandii i w Polsce? |
|
|
|
|
|