| Przelot balonem nad Holandią | 

| Autor | Wiadomość | 

| majuga   Super gaduła

Pomogła: 8 razy

| 

|  Wysłany: Pon Lip 13, 2009 7:31 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | tylko dlaczego czekacdo wrzesnia?   |  | 

|   |  | 

|   | 

| filnec   Gaduła

| 

|  Wysłany: Wto Lip 14, 2009 10:45 am |   
 |  
               | 
 |  
               | jasne że mogą być 2 grupy, jeśli powiedzmy będzie więcej niż 8 osób. majuga, zaproponowałem wrzesień bo w wakacje pewnie i tak dużo osób nie będzie w NL, ja też wyjeżdżam. Poza tym jesienią wiatr silniej wieje i dalej balon popchnie
   |  | 

|   |  | 

|   | 

| Aero   Poczatkujacy
 aero

| 

|  Wysłany: Czw Lip 16, 2009 8:19 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | niech i beda dwie grupy,byle tylko to doszlo do skutku   
 Przed momentem kolo naszego domku w Alphen nad Renem lecial sobie wlasnie piekny ......

ale niestety,nas w nim jeszcze niebylo
   |  
				| _________________ Pozdrawiam Wszystkich
 Aero
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| O.L.A.   Poczatkujacy
 Huliganjetta

Pomogła: 3 razy

| 

|  Wysłany: Wto Lip 21, 2009 9:28 am |   
 |  
               | 
 |  
               | Co roku latem w Bredzie odbywa się taka impreza balonowa. W tym roku przypada 27,28,29 sierpnia. Tak więc mozna sie jeszcze załapać. szczegóły w linku: http://www.bredaballonfiesta.nl/

My bylismy w zeszłym roku, ale niestety na przelot się nie załapalismy, bo wyloty były o 6 rano, a nie mielismy jak się dostać tam z Hagi na tak wczesną godzinę.
 Ale wieczorkiem można pooglądać jak balony wracają, jakiś pokaz latawców w międzyczasie był i inne atrakcje. Jedynie radzę by sobie kocyk czy jakies krzesełka wziąć bo klimat taki piknikowy i usiąść mozna tylko na ziemi.
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| m4rcin   MODERATOR

| 

|  Wysłany: Czw Lip 23, 2009 10:13 pm |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | filnec napisał/a: |  	  | jasne że mogą być 2 grupy, jeśli powiedzmy będzie więcej niż 8 osób. majuga, zaproponowałem wrzesień bo w wakacje pewnie i tak dużo osób nie będzie w NL, ja też wyjeżdżam. Poza tym jesienią wiatr silniej wieje i dalej balon popchnie
   | 

Balonem lata sie przy praktycznei zerowym wietrze. O ile pamietam lata sie przy wietrze do 5m/s
 |  
				| _________________ 
 Nie jestem zupa pomidorowa, zeby mnie wszyscy lubili  "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem
"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| m4rcin   MODERATOR

| 

|  Wysłany: Czw Lip 23, 2009 10:17 pm |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | O.L.A. napisał/a: |  	  | My bylismy w zeszłym roku, ale niestety na przelot się nie załapalismy, bo wyloty były o 6 rano, a nie mielismy jak się dostać tam z Hagi na tak wczesną godzinę. Ale wieczorkiem można pooglądać jak balony wracają, jakiś pokaz latawców w międzyczasie był i inne atrakcje. Jedynie radzę by sobie kocyk czy jakies krzesełka wziąć bo klimat taki piknikowy i usiąść mozna tylko na ziemi.
 | 

Chyba powinny byc dwa przeloty. Balonami lata sie albo rano kolo 6 albo od 16-17. Zwiazane jest to z ruchami mas powietrza.
 Nie zam realiow holenderskich, ale w Polsce nie wiem czy jakis balon jest w stanie leciec dluzej niz 3-4h (oczywiscie zalezy to od pogody oraz od kalorczynosci gazu). Najdluzszy lot ktory zaliczylem na mistrzostwach polski trwal niecale 2h i z 4 butli z gazem prawie nic nie zostalo.

Wlasnie mialem pisac, ze najlepsza okazja na zalapanie sie na lot to zawody lub rozne fety balonowe.
 |  
				| _________________ 
 Nie jestem zupa pomidorowa, zeby mnie wszyscy lubili  "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem
"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| agie   Poczatkujacy

| 

|  Wysłany: Pon Lip 27, 2009 10:30 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | hej no to ja tez chce poleciec balonem ale faktycznie po co czekac az do wrzesnia, ja chetnie w jakas niedziele taki wypad bym zrobila a jak ktos sie pisze na Brede to jeszcze lepiej!!ja na pewno i kto jeszcze w najblizszym czasie??   |  | 

|   |  | 

|   | 

| majuga   Super gaduła

Pomogła: 8 razy

| 

|  Wysłany: Wto Lip 28, 2009 7:26 am |   
 |  
               | 
 |  
               | troche spanikowalam na mysl o tych krowkach coby wygladaly jak biedronki...ale co tam, chyba sie pisze   |  | 

|   |  | 

|   | 

| Bombarka   Poczatkujacy

Pomogła: 1 raz

| 

|  Wysłany: Nie Sie 02, 2009 10:24 am |   
 |  
               | 
 |  
               | Barbara i Jan - my tez jestesmy zainteresowani.Mieszkamy w eindhoven. znam " smak powietrza bo '' za mlodu  skakalem ze spadochronem. Niezapomniane przezycie nie porownywalne z niczym co znam. |  
				| _________________ Tam gdzie sila nie potrzeba prawa bo prawo jest bezsilne.
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| EWKAmarchewka   Poczatkujacy

| 

|  Wysłany: Nie Sie 02, 2009 12:51 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | Mam prosbe weszlam na link podany na impreze balonowa w Bredzie wrzucilam wsz na tlumacza i wyszly mi jakies bzdury czy ktos moze mi pomoc i poinformowac czy za ta cene 140-130euro jest tylko przelot dla 1 osoby ,jest to dla mnie wazne gdyz ma byc to prezent. |  
				| Ostatnio zmieniony przez EWKAmarchewka Nie Sie 02, 2009 12:52 pm, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|   | 

| Mathnl   Gaduła nad gadułami :-)

| 

|  Wysłany: Nie Sie 02, 2009 1:35 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | 130 p.p. czyli per person za osobę ale za to ze śniadaniem   |  
				| Ostatnio zmieniony przez Mathnl Nie Sie 02, 2009 1:37 pm, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|   | 

| EWKAmarchewka   Poczatkujacy

| 

|  Wysłany: Nie Sie 02, 2009 1:46 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | dzieki wielkie juz dokonalam rezerwacji   |  | 

|   |  | 

|   | 

| irekM   Poczatkujacy

| 

|  Wysłany: Nie Sie 02, 2009 1:47 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam. Ja też jestem chętny na przelot balonem, nigdy nie oderwałam się od ziemi, tak więc będzie ciekawie. Możliwe, że namówię koleżankę lub dwie (termin). Tak więc czekam na przybliżony termin i miejsce.
 Pozdrawiam
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| agie   Poczatkujacy

| 

|  Wysłany: Nie Sie 09, 2009 10:19 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | hej, terminy terminami ale ja chetnie wybiore sie  w niedziele na ten w Bredzie 30tego sierpnia?? czy ktos chetny na ten termin? prosze o kontakt na priv bo ja chetna ale z kim razniej;)) |  | 

|   |  | 

|   | 

| MARTAA   Poczatkujacy
 Martaa

| 

|  Wysłany: Wto Sie 11, 2009 7:27 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | my też jesteśmy chętni ( 2 osoby )  ale na koniec września bo wcześniej niestety  nas nie ma.   |  | 

|   |  | 

|   | 

|  |