komis/kredyt na samochód |
Autor |
Wiadomość |
RafAms
Gaduła IT Admin
Pomógł: 5 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Mar 2009 Posty: 105 Skąd: A'dam/Purmerend
|
Wysłany: Śro Lip 29, 2009 9:38 am
|
|
|
zaq napisał/a: | RafAms, tez zalatwialem ostatnio (2 miesiace temu) kredyt w Abn i nie bylo zadnych problemow. Wymagania i czas oczekiwania tak samo jak u ciebie. Zalatwiales to w Abn w Purmerend? |
Zalatwialem sobie wszystko w hoofddorpie. Tutaj pracuje i jakos bardziej podoba mi sie centrum miasta i obsluga zreszta mam sentyment do tej placowki bo tu zakladalem swoje konto |
|
|
|
|
jordan233
Gaduła
|
Wysłany: Sob Gru 12, 2009 3:10 pm
|
|
|
RafAms napisał/a: | zaq napisał/a: | RafAms, tez zalatwialem ostatnio (2 miesiace temu) kredyt w Abn i nie bylo zadnych problemow. Wymagania i czas oczekiwania tak samo jak u ciebie. Zalatwiales to w Abn w Purmerend? |
Zalatwialem sobie wszystko w hoofddorpie. Tutaj pracuje i jakos bardziej podoba mi sie centrum miasta i obsluga zreszta mam sentyment do tej placowki bo tu zakladalem swoje konto |
A wysoki kredyt brałeś a ABN?? |
|
|
|
|
kas
Poczatkujacy kas
|
Wysłany: Nie Gru 13, 2009 9:19 pm
|
|
|
tez chcialam z mezem kupic w komisie na raty ale byl potrzebny fast kontrakt no i meldunek. A ze tego pierwszego nie ma zadne z nas wiec musielismy kupic za gotowke. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Gru 13, 2009 11:07 pm
|
|
|
jordan233 napisał/a: | RafAms napisał/a: | zaq napisał/a: | RafAms, tez zalatwialem ostatnio (2 miesiace temu) kredyt w Abn i nie bylo zadnych problemow. Wymagania i czas oczekiwania tak samo jak u ciebie. Zalatwiales to w Abn w Purmerend? |
A wysoki kredyt brałeś a ABN?? |
Pytanie raczej bez sensu.
Bo jeden bral (i dostal) np. 10k euro co bylo jego np. tygodniowym dochodem, a drugi chcial wziac 10k co bylo np. rocznym dochodem i nie dostal. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
dorota99
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 17, 2010 3:00 pm dora
|
|
|
witam, mam pytanie, otoz staramy sie z mezem o kredyt hipoteczny na dom w Holandii (maz holender z wlasna firma) Ma firme 2 lata wiec za krotko na otrzymanie kredytu. Chcielibysmy kredyt na polowe wartosci domu (druga czesc posiadamy). Od grudnia 2009 maz mnie zatrudnil w swojej firmie na czas nieokreslony, czy jest mozliwosc, ze ja otrzymam kredyt hipoteczny na siebie? (50%wartosci mieszkania)? Prosze o odpowiedz |
|
|
|
|
iwusia
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Kwi 13, 2010 9:20 pm
|
|
|
firma jednoosoboba nie moze zatrudniac , moze jedynie cie dopisac do swojej firmy |
|
|
|
|
aymar
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Śro Kwi 14, 2010 6:01 am
|
|
|
z tego co wiem firma 1 osobowa ma mozliwość zatrudnienia ludzi |
_________________ Bóg często nas odwiedza,ale przeważnie nie ma nas w domu... |
|
|
|
|
MAARIT
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 9 razy Wiek: 56 Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 479
|
Wysłany: Śro Kwi 14, 2010 7:41 am
|
|
|
Jak zatrudnia sie ludzi ,to nie jest juz firma jednoosobowa to jest BV albo VOF
[ Dodano: Sro Kwi 14, 2010 9:42 am ]
dorota99 napisał/a: | witam, mam pytanie, otoz staramy sie z mezem o kredyt hipoteczny na dom w Holandii (maz holender z wlasna firma) Ma firme 2 lata wiec za krotko na otrzymanie kredytu. Chcielibysmy kredyt na polowe wartosci domu (druga czesc posiadamy). Od grudnia 2009 maz mnie zatrudnil w swojej firmie na czas nieokreslony, czy jest mozliwosc, ze ja otrzymam kredyt hipoteczny na siebie? (50%wartosci mieszkania)? Prosze o odpowiedz |
mozesz dostac ,ale zalezy ile masz brutto i ile chcesz pozyczki |
_________________ Leven is.
Geven en Nemen.
Meestal nemen we te veel! |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Sob Paź 15, 2011 6:54 pm
|
|
|
Muslicie ze na auto lepiej wziac kredyt w swoim banku czy bezposrednio od dealera zalatwiac? Kupowal moze ostatnio ktos auto? Powiedzcie co potrzebowaliscie na ta chwile bo juz troche czasu minelo od poprzednich postow? |
|
|
|
|
Katje
Gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 14 Maj 2010 Posty: 137
|
Wysłany: Sob Paź 15, 2011 10:35 pm
|
|
|
Zalezy, sprawdz jakie opcje ma dealer, jakie bank.
Wielu dealerow ma aktualnie akcje typu ...lat - 0% albo teraz polowe, druga za ...lat i tez na warunkach 0%, z tym, ze to sa akcje przy zakupie nowego auta i sa dosc oplacalne.
Najlepiej jest sprawdzic na stronie banku (wiekszosc ma dostepne specjalne kalkulatory) ile wyniesie rata na taka i taka sume, na taki i taki cza si porownac z oferta od dealera.
A co do papierkow to zazwyczaj jesli idzie sie do swojego banku to chca ich mniej niz dealer. |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
|
Wysłany: Sob Wrz 07, 2013 3:49 am
|
|
|
Hej, odswieze troche temat
Banki przez kryzys daja juz tylko kredyty na vast contract.
Zarabiam 3k i chcialem zaledwie 6k i tez odmowiono bo mam tylko umowe na rok czasowa.
Dodam ze probowalem w rabobanku jak i przez 20 innych przez neta.
Wszystko bylo fajnie dopoki nie zapytali o skan umowy o prace.. |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Sob Wrz 07, 2013 12:26 pm
|
|
|
stroopwafel napisał/a: |
Zarabiam 3k i chcialem zaledwie 6k |
skoro zarabiasz 3k,to wybacz ale chyba prosciej zaoszczedzic te 6k w kilka miesiecy. |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
|
Wysłany: Sob Wrz 07, 2013 1:38 pm
|
|
|
zamelduj sie i miej male dziecko to zobaczysz jak "latwo" sie oszczedza!
Poza tym nie mieszkam w 10ciu tylko sam z rodzina! |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Sob Wrz 07, 2013 4:41 pm
|
|
|
stroopwafel napisał/a: | zamelduj sie i miej male dziecko to zobaczysz jak "latwo" sie oszczedza!
Poza tym nie mieszkam w 10ciu tylko sam z rodzina! |
A haha dobry tekst,powiedz co bierzesz moze tez sprobuje.
Jestem zameldowana w swoim koopwoning i mamy male dziecko.
Rodzina to zadna przeszkoda do oszczedzania... |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Wrz 19, 2013 10:32 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
patryk922411
Poczatkujacy patryk922411
|
Wysłany: Pon Cze 22, 2015 2:23 pm kredyt na auto
|
|
|
witam chciałbym sie dowiedzieć jak jest z kredytem na auto w holandii mam meldunek konto ing od 4 lat kontrakt na 6 miesięcy bezpośrednio w firmie czy ktoś w ostatnim czasie brał kredyt jak byłem w banku ing i pytałem się o kwote 10.000 to odmówili bo potrzebny jest stały kontrakt |
|
|
|
|
|