normalnie place podatek w wysokosci 6.9% ostatnio poprosilem moje biuro o zaplate wszystkich nadgodzin. na rozliczeniu zobaczylem ze od 1300 E brutto odciagnieto mi 500e podatku... czy to mozliwe?? od jakiej sumy jest ten wiekszy prog??
dobrze zgodze sie... tylko ze te nadgodziny oni wyplacaja normalnie dopiero po zjezdzie do polski... placa normalna tyg. za 40g. czyli wychodzi na to ze oni nie licza tego jako nadgodzinny...
Nie bardzo rozumiem,bo nadgodziny płatne powinny być w tym samym terminie co normalne.Najczęściej w wyższej wysokości brutto,choć niektóre biura nie płacą wyższej stawki,co powoduje że masz na rękę mniej niż za normalne godziny.
w moim biurze odbywa sie to tak ze jak np. 60g. w tygodniu to zaplaca ci za 40 a 20 odkladaja jako nadgodziny. jezeli w tyg. nie masz 40g. to dokladaja ci z tych nadgodzin zebys mial zawsze 40. po zjezdzie do polski wyplacaja reszte co tydz po 40g.po tej samej stawce. ja sobie zarzyczylem zeby mi wyplacili...