Zycie nocne? |
Autor |
Wiadomość |
ataga
PRZYJACIEL FORUM
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 13 Lut 2007 Posty: 478 Skąd: Limburg
|
Wysłany: Czw Lut 15, 2007 8:35 am
|
|
|
w maastricht nic nie znam, a Nijmegen to raczej juz nie Limburgia |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Czw Lut 15, 2007 10:18 am
|
|
|
nigdy nie bylam dobra z geografi...
w Mastricht wystarczy isc do centrum... gdzie zawsze jest jakas fajna knajpa... kolo dworca jest tez dyskoteka w ktorej zawsze cos dobrego graja... bylam tam raz... |
|
|
|
|
meg
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 02 Lut 2007 Posty: 95 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Nie Lut 18, 2007 12:41 pm
|
|
|
M.ina, jaka muzyke graja w DIZZY?
troche klubow w Rotterdamie juz poodwiedzalam, ale co mnie uderza najbardziej? Kompletny brak umiejstnosci DJow w mniejszych klubach. Kto im placi za granie? Kazdy potrafi wcisnac "play" na drugim odtwarzaczu i wybrac kawalek na chybil trafil....
Tylko na wiekszych imprezach osoba za konsoleta potrafi grac. We wszystkich mniejszych tez tu wymienianych klubach, az uszy wiedna... nie zaleznie od rodzaju muzyki...
A co Wy o tym sadzicie? |
|
|
|
|
M.ina
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Lut 19, 2007 10:07 am
|
|
|
Jak sama nazwa wskazuje w DIZZY graja jazz albo jakies pochodne jazzu.
Jest tez muzyka na zywo. Nie pamietam juz dokladnie, ale wydaje mi sie, ze na te ich male koncerty we wtorek i czwartek wejscie jest gratis. Ogolnie bardzo fajne miejsce, atmosfera, ciekawi ludzie. Warto sie tam wybrac. |
_________________ „Dobrze jest zakończyć swoją podróż do celu, ale w końcowym rozliczeniu to właśnie podróż ma znaczenie” Ursula Le Guin |
|
|
|
|
Ea
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lut 19, 2007 6:41 pm
|
|
|
Polecam Loft w Rotterdamie |
|
|
|
|
EwazHolandii
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Lis 2006 Posty: 630
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 7:31 pm
|
|
|
ja wybieram sie tu w Holandii na jakieś disco bo jeszcze nie byłam. Co do poprzednich wypowiedzi to również byłam w Amsterdamie wieczorem w okolicy czerwonych latarni i na tej ulicy również.Fajny jest tam klimat-chodzi mi o lokale,totalny luz,kupa facetów wiadomo dlaczego. |
|
|
|
|
ataga
PRZYJACIEL FORUM
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 13 Lut 2007 Posty: 478 Skąd: Limburg
|
Wysłany: Sob Mar 17, 2007 6:30 pm
|
|
|
czy ktos byl w ubiegly weekend (10 marca) na tej imprezie w Diablicy?
jezeli tak to prosze o opis wrazen..
|
|
|
|
|
Przemion
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Mar 19, 2007 2:07 pm
|
|
|
Hmmm.... nocne życie. Dobry temat. Oto moje 0,03 PLNy.
Leiden - o miasto jest fajne do imprezowania ale w lecie, pozatym nie dzieje się tam za dużo. Na szczęście już tam nie studiuje, są chyba z 3 miejsca do nocnych podskoków, ale otwarte od okazji do okazji. Można natomiast super spędzić tu wieczor, wszytskie knajpki i lokale sprzyjają milym spotkaniom.
Co do studentów, większość z nich ucieka z Leiden jeśli tylko może, aby poimprezować w Hadze, Rotterdamie, lub AMSterdamie.
Haga - jest kilka fajnych miejsc, większość "popularnych" miejsc to są wszelakie lokale w okolicy Grote Markt. Fajnie tam jest, ale wszystko troszke na jedno kopyto jak dla mnie. Jest też kilka innych ciekawych zakątków, ale nie kojarze naz ulic tych miejsc.
Paard - super miejsce na koncerty - trzeba tam wpaść, chcoaiżby aby zobaczyć to sławne miejsce, bardzo dużo się tam dzieje (muzycznie).
Havana - totalna wolna amerykanka, czuyli szwarc mydło i powidło, może tam być fajnie, może b?ć beznadziejnie, w większości raczej jest tam średnio, ale jedno jest pewne, ludzi tam co nie miara. Atmosfera zależy od DJa... jednak ja nie za bardzo lubię to miejsce. Taka dycho-mordownia.... ale można sie wyszaleć, więc od czasu do czasu...
Silly Symphonies - fajne miejsce (na Grote Markt), ale czasami totalnie puste, zależy też kto gra... muzyka, od transu, poprzez house, techno, itp... znowu, zależy od DJa... bywają tam super imprezy, ale bywają też srednie...
Haga ma jeden duży problem, marne doinformowanie... mase rzeczy się dzieje w tym mieście, ale trzeba o ty wiedzieć znać ludzi, itp. Zawsze ultki znikają szybko o ciekawych imprezach, wydarzeniech itp. Mnie sie troszke poszczściło z tym, bo wiem o imprezach/galeriach/itp w Hadze poprzez mój uniwerek.... W hadze niestety trzeba znać ludzi, aby wiedzieć gdzie sie pojawić, na super imprezki, pokazy, itp.
Amsterdam - coż, to miasto jest niesamowite do imprezowania... jeśli niewiesz gdzei zaczać, idź na Leidscheplein (czy siakoś tak!), tam jest kilka miejsc aby zacząć. Bardzo miły club z tej okolicy na podskakiwanie i inną muzyczną gimnastyke -Sugar Factory. Jednak to tylko jedno z wieeeeeelu miejsc w tym mieście.
Delft - gorzej niż Leiden, chyba tylko 2 dyskoteki, czy coś takiego.. ale znowu, masa ciekawych knajpek, fajnych restauracji... bardzo fajne miejsce do spotkań, wyjść z grupką znajomych ale na przysiadówę.
Rotterdam - hmmm... nie wiem za dużo o tym mieście, ale wiem, że tam jest podoobnie jak w hadze, może z tą rożnicą, że chyba dzieje się tam więcej. Dużo alternatywnych festiwali, koncertów, itp.
To tyle na razie... |
_________________ "There Are No Secrets, Only Information You Don't Yet Have"
Adam Curry
Hochlander - tego słucha mój kot... |
|
|
|
|
Anna Lucka
Gaduła
|
Wysłany: Wto Mar 20, 2007 2:16 pm
|
|
|
Hej Przemion
Na temat ciekawych wydarzen w Hadze, zawsze mozesz napisac tutaj.
Chetnie zajrze po info.
pozdrawiam |
|
|
|
|
Przemion
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Mar 20, 2007 5:26 pm
|
|
|
OK, o Hadze mogę pisać od czasu do czasu... czasami się dowiaduje o pewnych rzeczach na ostatnią chwile, ale co tam. Jedynie kwestia co kogo interesuje. Mnie raczej interesssują, ciekawe wystawy, koncerty niezależne, generalnie takie rzeczy bardziej undergroundowe... ale nie zawsze.
Co ciekawa masa rzeczy jest za free w Hadze... |
_________________ "There Are No Secrets, Only Information You Don't Yet Have"
Adam Curry
Hochlander - tego słucha mój kot... |
|
|
|
|
mroweczka
Gaduła
Pomogła: 2 razy Wiek: 39 Dołączyła: 18 Cze 2007 Posty: 192 Skąd: Loenen aan de Vecht
|
Wysłany: Śro Cze 27, 2007 12:35 pm
|
|
|
Jesli chodzi o Amsterdam..ja polecam studio80, bylam pare razy i bylo spoko, muza bardzo fajna, a takze paradiso. Jeszcze jedna fajna miejscowka ...ale zalezy od upodoban to "villa frikenz"....imprezki okazjonalnie ale za to jakie za***, kto byl ten wie...pozdro |
|
|
|
|
meg
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Cze 27, 2007 8:01 pm
|
|
|
Mroweczka,
powiedz jaka muze graja w tych klubach. Samo okreslenie, ze fajna nic nie mowi, dla jednych fajny jest jazz, dla innych salsa, a dla innych hardtrance
jacy ludzie przychodza? przedzial wiekowy (...-20 czy 20-30 czy 30-...) tez jest wazny, zeby dobrze sie czuc w danym miejscu dla 20-latka "dancing" z najlepsza muza nie bedzie atrakcyjny... a dla kogos w "sile wieku" wypad na dyskoteke dla mlodziezy do 20 lat to tez nie super pomysl
wiecej szczegolow wtedy latwiej bedzie sie tam wybrac
pozdrawiam |
|
|
|
|
mroweczka
Gaduła
Pomogła: 2 razy Wiek: 39 Dołączyła: 18 Cze 2007 Posty: 192 Skąd: Loenen aan de Vecht
|
Wysłany: Śro Cze 27, 2007 9:59 pm
|
|
|
Meg
teraz to mnie zagielas, ale faktycznie nie napisalam zadnych szczegolow... villa frikenz to wielka zesklotowana fabryka , impry sa co jakis czas, z reguly jakis komcert, graja rock, techno, house, trance, ...studio 80 i paradiso to najzwyklejsze kluby gdzie graja podobna muzyke..przedzial wiekowy...mysle ze to zalezy od upodoban bo zdarza sie ze widzi sie tam ludzi po 30-tce, a wiec wszystko wedle gustu
pozdrawiam |
|
|
|
|
meg
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Cze 27, 2007 10:16 pm
|
|
|
Mroweczka, dzieki od razu wiadomo czego sie spodziewac muzycznego weekendu zycze!
pozdrawiam |
|
|
|
|
sushi
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 11:55 pm
|
|
|
W związku z tym że w Holandii jestem niedługo plus to że prócz brata i paru znajomych z pracy nikogo tu nie mam ... z nudów i z miłości do klubowej muzyki parę miejscówek i imprez już tu odwiedziliśmy a w niektórych klubach lub na niektórych imprezach bywamy już cyklicznie .
Jestem z Eindhoven sporo tu pubów , klubów i wszelkiego rodzaju potupajek jak dla mnie liczą się tylko trzy miejsca bo w nich najlepiej się bawie i tam grają ulubioną prze ze mnie muzykę
Club Rembrandt http://www.clubrembrandt.com/
Miejsce ogólnie lanserskie szczególnie jak grają hausy , zdecydowanie polecam imprezy minimalowe lub z mocniejsza nutką wtedy więcej ludzi czających klimat no a co za tym idzie lepsza i bardziej udana impreza . Co tydzień w tym klubie gwiazdy światowej klasy (dj-s , liveact) i własnie dla tego polecam to miejsce .
De Rechter http://www.derechter.com/
To mały klubik na Stratumseind 32 niezwykle zabawowej ulicy , panuje w nim świetny klimat , gości tu również światowa dj-ska czołówka czasem scisk tam niemiłosierny ale ogólnie fajna miejscóweczka .
Effenar http://www.effenaar.nl/
Miejsce to przypomina mi kino , wyglądem zupełnie niepasuje do tego nazwa KLUB . ALE!!!!!!!! Fantastyczny wręcz klimat tego miejsca świetna i miła obsługa no i wyluzowani ludzie . Polecam szczególnie cykliczne imprezy ALRT na których grywa czołówka światowego ELEKTRO i nie tylko.
Z poza Eindhoven strasznie polecam wymieniony już tutaj przez kogoś klub Studio80 a szczególnie imprezę ADHD Sessions na której to rezydentem jest nasz rodak pochadzący ze Słupska Dia.chro.na
Będąc w Holandii jeśli interesujesz się muzyką klubową niemożesz również nie odwiedzić słynnych imprez masowych . Awakeninkgs , oraz świetnej Extrema Outdoor w eindhoven (21LIPCA) plus w sąsiedniej Belgi ( Ghent )
impreza I LOVE TECHNO już w październiku . To jak dla mnie lepsze imprezy niż przereklamowane SENSATION
No to gdzie się wybieramy ? |
|
|
|
|
|
|