Oplata za transport do pracy w umowie holenderskiej |
Autor |
Wiadomość |
ElaKamil
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 7:08 pm Oplata za transport do pracy w umowie holenderskiej
|
|
|
Witam. 2 dni temu podpisalem z dziewczyna umowe o prace z uitzendbureau. i tam byla zawarta tresc : oplata za dojazd do pracy 4 e dziennie na osobe. Slyszalem, ze podpisujac holenderska umowe to pracodawca musi zalatwic darmowy transport ??!! Co wy na to ? |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Nie Lis 13, 2016 4:21 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
pakamen
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 19 Lut 2009 Posty: 28
|
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 7:16 pm
|
|
|
I masz racje to firma pokrywa koszty dojazdu do pracy !!!! |
|
|
|
|
ElaKamil
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 7:21 pm
|
|
|
CZyli to oznacza , z musze wybrac sie do tego mojego uitzendburea " axidus" ( oczywiscie tymczasowa praca w naszej sytuacji) Wiedzialam,ze cos jest nie tak! babka przerazila sie jak zaczelam czytac ta umowe!!! 1,5 h tam siedzialam! czyli teraz tylko musze ja powiadomic o tym ze ma mi do zwrotu pieniazki za dojazdy , czy tak ?? |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 8:24 pm
|
|
|
pakamen,
A z jakiej racji? Firma może , ale nie musi Ci zapewniać pieniędzy za dojazd do pracy ani załatwiać dojazdu.To zależy jak ty się dogadasz z firma i co zawarte jest w umowie. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
Ostatnio zmieniony przez LeGolasik Sob Sie 15, 2009 8:25 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ElaKamil
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 8:37 pm
|
|
|
Kolego tak jest napisane w Holenderskim prawie pracy:) podpisujesz holenderska umowe to koszt dojazdu pokrywa pracodawca i to on ten transport musi zapewnic:) chyba ze da ci prywatne badz firmowe autko. ) |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 8:39 pm
|
|
|
ElaKamil, jesli oni ci gwarantuja ze ciebie zabiora i przywiaza z pracy to czemu nie mial vys im zaplacic .
POzatym holenderski pracodawca nie musi a moze dac wynagrodzenie za dojazd.
Ale z tego co czytam to masz grubo ponad 100 km do pracy wiec to nic dziwnego ze pobieraja oplate. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
LeGolasik
|
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 8:40 pm
|
|
|
ElaKamil napisał/a: | Kolego tak jest napisane w Holenderskim prawie pracy:) podpisujesz holenderska umowe to koszt dojazdu pokrywa pracodawca i to on ten transport musi zapewnic:) chyba ze da ci prywatne badz firmowe autko. ) |
Tiaaaaa.... może jeszcze wille z basenem i prywatny odrzutowiec? |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
|
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 8:42 pm
|
|
|
ElaKamil, niestety nie jest tak to napisane albo masz bardzo stare CAO
to sie zmienilo jakis czas temu . PRacodawca moze a nie musi wynagradzac dojazdu do pracy.
A jesli dostaniesz firmowe autko to tez dobra wola szefa , i ze ci nie policzy 19 % od wartosci auta to tez jego wola a nie przymus. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
LeGolasik
|
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 8:42 pm
|
|
|
Uwierz że to jest tylko i wyłącznie dobra wola pracodawcy.I proszę poczytaj holenderskie prawo pracy i CAO dla twojej grupy zawodowej. |
Kurt Cobain |
|
|
|
|
ElaKamil
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 9:56 pm
|
|
|
do pracy to ja mam 10min drogi a nie 100km:).. Taniej wynioslby mnie miesieczny bilet na busa gdyby takowy jezdzil:).. |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 35 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 10:01 pm
|
|
|
to zapieprzaj na rowerze, sprawa zaltwiona |
|
|
|
|
ElaKamil
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 10:27 pm
|
|
|
nie ma to jak rowerkiem po autostradzie o 5 rano .. hahah rowerem to sobie do sklepu mozesz jechac |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
|
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 10:49 pm
|
|
|
ElaKamil, jak ci cos nie pasi to kup sobie autko i sam sobie jesc
nie masz czym to plac za dojazd lub rowerek i zapieprzaj jak suska to okreslila. Pozatym nie po autobanie a sciezkami rowerowymi sie jezdzi rowerem
I nie ty jedyny ksiaze o 5.00 nad ranem bys jechal do pracy na rowerku. |
Ostatnio zmieniony przez baileys Sob Sie 15, 2009 10:50 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ElaKamil
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 10:55 pm
|
|
|
No to milego zapieprzania to moge wam zyczyc jezdzijcie sobie rowerami i do polski ... to jest 1wsza taka firma w ktorej pracujemy i musimy za takie bzdury placic W zadnej innej nie placilismy za dojazdy pomimo tego , ze tam jechalo sie do pracy ok 40 min To tylko niektore polskie biura posrednictwa pracy takie waly kreca )) |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 11:00 pm
|
|
|
ElaKamil,
Cytat: | hahah rowerem to sobie do sklepu mozesz jechac |
i do pracy tez! jak tysiace innych jak masz 10 minut do pracy to smiem watpic czy dostaniesz zwrot kasy za dojazdy chyba bajek o tutejszym eldorado sie nasluchalas!!
dodam ze dzieci i mlodziez rowerami po 15-20 km zapierdzielaja do szkoly przez caly rok szkolny ,zima ,deszcz, upal, wiatr, pogoda czy nie....pedaluja i nikt sie nad nimi nie lituje....
oj chyba niezbyt dlugo tu mieszkasz, ze takie farmazony wypisujesz |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Sie 15, 2009 11:22 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|