Zamknięty przez: Duuvelke Pon Sie 31, 2009 5:36 am |
Polka - Holender |
Autor |
Wiadomość |
biedronilla
;)
|
Wysłany: Nie Sie 30, 2009 9:56 pm Polka - Holender
|
|
|
zwracam sie z prosbą do dziewczyn będących w związku z Holendrem (mężczyzną innej narodowości niż polska), jak wyglądają wasze relacje, jak rodzina zareagowała na ten fakt, i jak sobie radzicie żyjąc tu na stałe??
moja historia jest bardzo krótka, ale wątpliwości co nie miara:)
spotykam się juz jakiś czas z chlopakiem (Holendrem właśnie) i on coraz częściej zagaduje mnie o wspólnym zamieszkaniu i poznaniu jego rodziny, a ja zwyczajnie nie wiem czy dam rade... moja mama z pewnościa nie pogodzi sie z faktem że zostałabym tu na stałe (juz w zasadzie odlicza dni do mojego powrotu), bracia srednio znają angielski więc nie wiem jak by miała wygladać rozmowa między nimi, nie wiem jak jego rodzina zareaguje na mnie....
ehhh... mam tyle wątpliwości... prosze, pomóżcie mi je rozwiać, podzielcie się swoimi historiami
pozdrawiam
monika |
Ostatnio zmieniony przez biedronilla Nie Sie 30, 2009 9:58 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mroweczka
Gaduła

Pomogła: 2 razy Wiek: 39 Dołączyła: 18 Cze 2007 Posty: 192 Skąd: Loenen aan de Vecht
|
Wysłany: Nie Sie 30, 2009 10:04 pm
|
|
|
Heh..niewiem czy ci pomoge, bo sama mam podobna sytuacje
To moj drugi zwiazek z holendrem, tyle tylko ze ten o wiele powazniejszy. Ja w przeciwienstwie do Ciebie nie planuje powrotu do Polski i moja rodzina jak najbardziej to zaakceptowala, choc nie ukrywaja ze tesknia i chcieli by mnie widywac jak najczesciej. Poznali juz mojego chlopaka , gdyz bylismy razem na wakacjach w Pl i nie misli zadnych ''przeciwwskazan ''
Choc wiadomo, ze nie byli i moze nigdy nie beda w stanie z nim porozmawiac tak jak by to zrobili z Polakiem , no ale coz...wkoncu to moje zycie i moj wybor
Pozdrawiam |
_________________ You can't stop me
You can't break me
You can't reach me
You can't see me
You can try all you can
But you'll never defeat me! |
Ostatnio zmieniony przez mroweczka Nie Sie 30, 2009 10:05 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
kocica
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 5 razy Wiek: 41 Dołączyła: 31 Sty 2007 Posty: 99 Skąd: HOLANDIA
|
|
|
|
|