Zamknięty przez: Gochna H Wto Wrz 08, 2009 7:12 pm |
jak na lotnisko w Eindhoven?? |
Autor |
Wiadomość |
motyylek007
Poczatkujacy lena007
|
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 7:14 pm jak na lotnisko w Eindhoven??
|
|
|
witam mam pytanko do osob mieszkajacych w Eindhoven i okolicy, a mianowicie jak najszybciej dotrzec z dworca glownego na shiphol?? nadmieniam, ze pociag to moj jedyny srodek tranportu. prosze o kazda wskazowke. (tj. jesli to bedzie bus to gdzie mniej wiecej mam sie kierowac, lub np ile +/- moze mnie kosztowac taksowka) Z gory dziekuje |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 8:01 pm
|
|
|
motyylek007
Cytat: | jak najszybciej dotrzec z dworca glownego na shiphol?? |
w Eindhoven nie ma lotniska Shiphol
jesli chcesz ''odleciec'' ze Shiphol to musisz dojechac z Eindhoven do Amsterdamu
a moze o to chodzi?? http://www.eindhovenairport.nl/ |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
motyylek007
Poczatkujacy lena007
|
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 9:29 pm
|
|
|
okej moj blad i dzieki za glowna stronke lotniska w eindhoven ale ja nadal nie wiem jak najszybciej sie na nie dostac Prosze o pomoc |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik

|
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 10:03 pm
|
|
|
Cytat: | Met de trein
Check voor actuele treintijden en andere informatie www.9292ov.nl of bel 0900 92 92 (€ 0,70 p/m).
Met de bus
Lijn 401 rijdt elke 10 minuten tussen Eindhoven Airport en Eindhoven Centraal Station.
Lijn 145 rijdt van Best via Eindhoven Airport, Flight Forum, Acht en Woensel van en naar Eindhoven Centraal Station. Overdag rijdt deze bus tweemaal per uur, ’s avonds en in het weekend elk uur.
Kijk voor meer informatie www.hermes.nl of www.oveindhoven.nl/ehvairport.htm
AirExpressBus verzorgt een touringcar shuttle service tussen Eindhoven Airport en Amsterdam/Utrecht v.v.
Raadpleeg www.airexpressbus.com voor het busschema en overige voorwaarden. |
|
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 10:33 pm
|
|
|
podalam strone, ale jak to zazwyczaj bywa jeszcze trzeba wyjasnic jak korzystac z tej strony
obawiam sie LeGolasik, ze na nic sie nie zda przytoczony z niej fragment kolezanka chyba nie zna niderladzkiego ...obym sie mylila |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik

|
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 9:18 am
|
|
|
Tiaaaa... bo ludziom trzeba przetłumaczyć a najlepiej jeszcze z nimi pojechać i odprowadzić pod sam samolot... |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
andevi
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 29 Wrz 2008 Posty: 326
|
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 3:24 pm
|
|
|
Lopatologicznie wiec: spod dworca odjezdzaja dwie linie autobusowe 401 i 145. Bilet mozna kupic u kierowcy, ale taniej wyjdzie kupic w kiosku strippenkaart, kasujesz 4 stripki:)
Autobus jedzie jakies 20 minut, wysiada sie na petli przy glownym wejsciu do terminalu. No, nam sie ostatnio autobus wlokl jak slimak, spoznilismy sie:( Ale samoloty tez z zasady maja opoznienie, wiec zmiescilismy sie w 40-minutowym czasie do zamkniecia bramki!
Stronka 9292ov.nl pozwoli Ci zaplanowac sobie polaczania. W gornym okienku wpisujesz skad jedziesz, w dolnym dokad, wybierasz godzine, o ktorej masz dojechac, no i klikasz na czarny klawisz i tyle.Wyswietlaja Ci sie polaczenia.
A propos:
Kiedy lecisz? Bo moze sie spotkamy? My wylatujemy 24 wrzesnia do Katowic:) Daj znac na priv w razie czego, razem podrozowac zawsze razniej. |
Ostatnio zmieniony przez andevi Wto Wrz 08, 2009 3:25 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|