Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 8:20 pm Jak zwolnic sie z pracy?
Witam
Mam pytanko pracuje w holenderskiej firmie i mam kontrakt na rok czasu. Niestety musze sie zwolnic czy ktos moze wie jakie sa konsekwencje? W kontrakcie nic nie pisze na taki temat. Dziekuje za pomoc!!!!
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 8:52 pm
Napewno sa odnoscniki do artykulow i CAO w twoim kontrakcie.
W takim razie musisz napisac list ze chcial bys sie zwolnic z dniem tym tym. Biorac pod uwage miesieczny czas wypowiedzi. i ze prosisz o ile to mozliwe by twoje dni wolne wykozystac (o ile chcesz ) na zakonczenie wspolpracy .
Osobiscie polecam bys najpierw poszedl do szefa i zapytal czy nie dalo by sie cos zalatwic np. rozwiazanie umowy za porozumieniem stron. Wtedy masz prawo do min 3 m-cy zasilku. A jak sie sam zwalniasz nie masz prawa do zasilku.
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport
To jest umowa na czas okreslony, nie wiem czy takie umowy bez konsekwencji da sie rozwiazac wczesniej jesli druga strona sie nie zgodzi na porozumeinei stron
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?Bill Machrone, 1991-09-24