Przesunięty przez: Gochna H Pią Wrz 11, 2009 3:21 pm |
Mma małego gryzonia! Pomocy! |
Autor |
Wiadomość |
dorota-ol
Gaduła dorota-ol
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 16 Lip 2009 Posty: 123 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 3:15 pm Mma małego gryzonia! Pomocy!
|
|
|
Czy ktoś z Was miał do czynienia z myszą? dziś w kuchni sięgnęłam głębiej do szafki i patrze że mam zeżarte kruche ciasteczka, wafelki ( same rarytasy przywiezione z Polski ) ;-( , więc mam małą koneserkę w domu. bardzo bym chciała się jej pozbyć. |
Ostatnio zmieniony przez Administrator2 Sob Wrz 12, 2009 8:38 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
nicola
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 22 Maj 2009 Posty: 52
|
Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 4:32 pm
|
|
|
Witam w Hadze w okolicach hoefkade jest specjalny sklep z róznego rodzaju karma dla zwierzat , kupisz tam specjalny klej na myszki : Alt - jest to czerwone pudeleczko narysowana myszka i klej , Bierzesz tasme przezroczysta na nia troszeczke kleju i jakis kawaleczek kielbaski i po klopocie ! powodzenia |
|
|
|
|
dorota-ol
Gaduła dorota-ol
|
Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 4:46 pm
|
|
|
ogromne dzięki nie chcę mieć w domu takich podjadaczy
Pozdrawiam |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 9:28 pm
|
|
|
A moze preparat naturalny w postaci kota?
Dzieciom pewnie tez sie spodoba |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
Bozenka.k
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 18 Cze 2009 Posty: 80 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Sob Wrz 12, 2009 12:49 am
|
|
|
zaq, z tym kotem to akurat roznie bywa:D
Mysmy takze wzieli kotka do domu,a ten sie z nimi zaprzyjaznil:P
Najbardziej zszokowalo mnie jak weszlam do kuchni a kotek i myszka po prostu siedzieli na przeciwko siebie,i na tym skonczyla sie ich "konwersacja":)) |
|
|
|
|
dorota-ol
Gaduła dorota-ol
|
Wysłany: Sob Wrz 12, 2009 10:43 am
|
|
|
Oj nie mogę sobie teraz pozwolić na zwierzątko, mam dwie córeczki które i tak już psocą ile się da, zresztą zwierzątko to obowiązek i człowiek jest już uwiązany w domu, a muszę przyznać że moja mysz jest bardzo łakoma na słodkości, pochowałam sobie słodycze w pojemniki i zostawiłam jedną żelkę Haribo i też zjadła
[ Dodano: Sob Wrz 12, 2009 10:46 am ]
Nicola a ta myszka ma się przykleić rozumiem? i jak otworzę szafkę to będzie żywa myszka ?
i co ja mam później z nią zrobić? |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Sob Wrz 12, 2009 11:27 am
|
|
|
Witam,
A ja bym tą myszke złapał i oswoił ...
I dzieciaki by miały zwierzątko ...
Taki mój pomysł ...:D |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
mariola 784
Super gaduła
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 18 Sty 2008 Posty: 220
|
Wysłany: Sob Wrz 12, 2009 11:55 am
|
|
|
Napewno sie nie wyprowadzi dopoki bedzie miala co jesc |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Wrz 12, 2009 2:35 pm
|
|
|
dorota-ol,
Cytat: | co ja mam później z nią zrobić? |
osobiscie tego nigdy nie stosowalam ....ale jesli to klej to mysz sie przyklei
i trzeba ja bedzie wyniesc z domu....
Jesli mieszkasz na parterze w bloku ,ewentualnie w domu z ogrodem to musisz wiedziec iz tego rodzaju niechciani goscie wchodza do niego wszelkimi mozliwymi otworami znam to...
nasilenie zwykle przypada na jesien, wiec bawie sie w ''kota'' i zakladam na nie pulapki |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Wrz 12, 2009 2:46 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Kiepo
Gaduła
|
|
|
|
|
Italania
Gaduła
|
Wysłany: Sob Wrz 12, 2009 4:52 pm
|
|
|
Ja tez mialam problem z takim niechcianym lokatorem. Mamy psa, wiec trutka odpada, w lapki na myszy tez wsadzal nosa.No i jak pisze Gochna H myszki wracaja. Byl kiedys na forum temat o myszach : http://www.niedziela.nl/f...highlight=myszy
Tam wyczytalam o tym urzadzeniu elektrycznym, ktore odstrasza gryzonie i jest nieszkodliwe dla ludzi i psow (kotow tez). To sie nazywa ongedierte verjager. Kupilam w super promocji w Blokker za 10e i dziala.Nie nastawiam juz lapek
|
|
|
|
|
dorota-ol
Gaduła dorota-ol
|
Wysłany: Sob Wrz 12, 2009 7:56 pm
|
|
|
kupiłam dziś w Ikea plastykowe pojemniki i pochowałam sobie wszystko, tam w tyle szafki jest wycięta dziura i idzie jakaś rura, więc tamtędy sobie wchodzi ale tylko do tej szafki gdzie mam słodycze, były też obwarzanki i ich nie ruszyła tylko to co słodkie w poniedziałek jej zrobię łapankę he he he |
|
|
|
|
|