Ktorego dentyste polecacie |
Autor |
Wiadomość |
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 11 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Nie Sie 16, 2009 7:03 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | chyba nie wiesz ze tu najpierw sie placi a potem dopiero kase odzyskuje
ale tez nie cala i nie za wszystko
dlatego dobrze jest sobie wykupic dodatkowy pakiet na dentyste, wtedy na wiecej mozna sobie pozwolic i mniej do zaplaty.... |
Się podepnę bo to mnie zaciekawiło... zawsze się płaci? Gotówką? Nie wystarczy iść z kartą np. z vgz i oni wtedy to regulują? Oczywiście mówię o pakiecie gdzie mam dentystę opłaconego...
A jest może jakaś stronka gdzie o tych pakietach można poczytać? Mąż ma w pracy wybrać jeden z trzech a nie wiemy co wchodzi w skład poszczególnych... |
Ostatnio zmieniony przez mamqa Nie Sie 16, 2009 7:04 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Sie 16, 2009 8:31 pm
|
|
|
mamqa, no'' prawie ''gotowka sie placi
(pisze o Menzis czyli verzekering'u w ktorym jestem)
po wizycie u stomatologa po kilku dniach otrzymuje poczta od swego ubezpieczyciela najpierw powiadomienie o kwocie do zaplaty ,a potem acceptgiro ktore asygnuje podpisem i deponuje w banku
O wykupieniu pakietu decyduje wedlug mnie stan uzebienia,wiek,
podejscie do wlasnego zdrowia
i jeszcze wiele innych czynnikow , niewatpliwie tez koszt danego pakietu
placisz wtedy comiesiacznie verzekering + dodatkowo wybrany pakiet
jesli sa dwie dorosle osoby to licz wszystko x 2 (moze wyniesc miesiecznie ponad 250 euro... )
dzieci do 18 roku podlegaja pod verzekering rodzicow
|
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Sie 16, 2009 10:41 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
krawczykjustyna
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 10:05 am
|
|
|
wykupilam pakiet ubezpieczenia wraz z dentysta...mimo iz mam ten pakieyt bede musiala placic i nie dostane zwrotu??wiem ze najpierw trzeba zaplacic a potem oddadza....a o ta umowe to chodzi ze gabinety sa prywatne i nie wiadomo czy znajde taki ktory ma umowe z moja ubezpieczalnia podpisana?? |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 10:20 am
|
|
|
krawczykjustyna, gabinet nie musi miec podpisanej zadnej umowy z twoja ubezpieczalnia. Idziesz do dentysty, placisz rachunek, wysylasz go do ubezpieczalni (badz deklarujesz online) i dostajesz zwrot na konto. Oczywiscie wszystko przy zalozeniu, ze twoje ubezpieczenie uwzglednia dentyste. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
Stasiu
Poczatkujacy Stasiu
|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 4:38 pm
|
|
|
do darek-nl : jesli uslugi tego dentysty sa tak dobre jak jego ortografia ( ''zalezy z kad jestes'' napisal pan doktor ) to juz sie boje
a ja polecam Sandre bo jest dobrze i tanio |
Ostatnio zmieniony przez Stasiu Czw Sie 27, 2009 4:44 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
tofik80
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 2:12 am
|
|
|
Ja polecam M.R.Stalewska
Laan van Meerdervoort 264 2563AJ Den Haag
tel.070-2112419 / 06-55788976
A co do Sandry to nie wiem,bo nie byłam. |
|
|
|
|
martaa84
Gaduła pozdrawiam marta
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 01 Gru 2008 Posty: 122 Skąd: den haag/slask
|
Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 10:15 am
|
|
|
tofik80 [/b] zgadzam sie Toba bardzo sympatyczna pani:)) |
|
|
|
|
madzia1988_danc
Poczatkujacy niusia_88
|
Wysłany: Pią Paź 02, 2009 4:07 pm
|
|
|
witam,
czy wie moze ktos gdzie na terenie holandii (najlepiej gelderland) znajduje sie jakis polski DOBRY dentysta u ktorego mozna wykonac zabieg wybielenia zebów??
nie interesuja mnie jakies przestarzale metody tylko cos nowego i w pelni skutecznego, np. beyond whitening lub cos w tym stylu:)
jesli nie macie namiarów na polskiego to moze polecicie mi jakis sprawdzony holenderski gabinet:)
dzieki
pozdro:D |
|
|
|
|
Laura76
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 11 Sty 2009 Posty: 21
|
Wysłany: Śro Paź 28, 2009 9:06 am Witam Wszystkich
|
|
|
Ja polecam Stomatologa Macieja Bartczaka
Ma gabinet w Barendrechcie .Bardzo sympatyczna obsluga,kozystamy z uslug tego detysty cala rodzina,moje znajome rowniez jestesmy bardzo zadowolone z wizyt u Pana Macieja.
Family Dental Barendrecht
Zuidlaardermeer 16
2993 PV Barendrecht
tel.0180-75 31 87
Pozdrawiam |
|
|
|
|
patrycja87
Poczatkujacy

|
Wysłany: Śro Paź 28, 2009 10:42 am
|
|
|
Ja naprawde szczerze polecam gabinet:
Tandartsenpraktijk Dental Care 4 You
P. Heinplein 50
tel: 070-346 86 56
Co prawda nie ma tam polaków, ale jeden z dentystów świetnie mówi po polsku, dentystka po rosyjsku. Wczoraj złapał mnie ból zęba i zgodzili się mnie przyjąć tuz przed zamknięciem, na
dodatek nie miałam z kim zostawić dziecka, więc panie asystentka i recepcjonistka bawiły się z moim synkiem kiedy ja siedziałam na fotelu. Pierwszy raz w życiu wizyta obeszła się bez bólu, a pan dentysta zajmował mnie rozmową i wspomnieniami z jego pobytu w Polsce...
Wizyta w tym gabinecie przypomina spotkanie u znajomych a nie traumę jak to często bywa. POLECAM |
|
|
|
|
Magdula ;-)
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Paź 28, 2009 3:17 pm
|
|
|
A ja polecam dentystkę Karine Teunissen w Nijmegen.
Super obsługa, jakość pierwsza klasa no i asystentka(recepcjonistka) jest polką
Oranjesingel 13
024-360 98 25 |
|
|
|
|
MacGrey
Gaduła

Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Cze 2010 Posty: 140 Skąd: Rijswijk
|
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 8:45 pm
|
|
|
Byc moze juz adres gabinetu byl poruszany ale dla dobra przyszlych poszukujacych :
Lek. stomatolog: MR Stalewska
Laan van Meerdervoort 264
Den Haag
Bylem dzisiaj po raz pierwszy w tym gabinecie i szczerze polecam! |
|
|
|
|
|