Przesunięty przez: Gochna H Wto Paź 28, 2008 6:38 pm |
gdzie kupic psa? |
Autor |
Wiadomość |
MiniSmurfin
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 40 razy Dołączyła: 19 Kwi 2008 Posty: 733 Skąd: Alphen a/d Rijn
|
Wysłany: Sob Paź 25, 2008 2:48 pm
|
|
|
destyni86, poczytaj tego topica od poczatku , nie ma duzo ale zato b. pozyteczne |
|
|
|
|
Agnieszka70
Poczatkujacy Agnieszka
|
Wysłany: Pią Lis 07, 2008 5:47 pm Psy
|
|
|
Mam pytanie co muszę zrobić w Polsce aby do Holandii razem z całą rodziną przyjechały 2 psy.Czy muszą być jakieś specjalne szczepienia. |
|
|
|
|
kluser
Poczatkujacy transport
|
Wysłany: Śro Sty 21, 2009 3:55 pm gdzie moge kupic szczeniaka buldoga angielskiego??
|
|
|
jak w opisie dziekuje |
|
|
|
|
agaria
Poczatkujacy
Wiek: 42 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 5 Skąd: Amsterdam/Warszawa
|
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 5:07 pm
|
|
|
tu jest stronka ze wszystkimi schroniskami w Holandii - http://www.dierenasiels.com/
jakby ktoś jeszcze potrzebował |
|
|
|
|
eva2912
Poczatkujacy
Wiek: 37 Dołączyła: 14 Lut 2009 Posty: 13 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Nie Maj 03, 2009 9:51 pm kupic i co dalej
|
|
|
dobra załóżmy ze kupie psa w polsce i co potem...
pomozcie mi bo bardzo chce miec pieska (yorka) ale nie wiem gdzie kupic i co potem mam zrobic , patrzylam na necie i moge kupic w pl z rodowodem i ksiazeczka , ale czy ti wystarczy by miec go tutaj w holandii legalnie , czytalam tez cos o podatku od psa , jaka to kwota i wogole ....
a co do kupna to nie piszcie mi ze na marktplaats.nl |
Ostatnio zmieniony przez eva2912 Nie Maj 03, 2009 9:53 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
seba2321
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Maj 03, 2009 10:03 pm piesek
|
|
|
Eva2912 jesli masz zamiar kupic pieska w pl i jesli to bedzie szczeniak to musisz miec szczepienia i odrobaczenie,do wywozu do NL bedziesz potrzebowała paszport i chip oraz szczepienie przeciw wsciekliznie pamietaj ze ta szczepionka potrzebuje kwarantanny 1mies,
acha jesli masz zamiar tu ubezpieczyc pieska to polecam
http://www.proteq.nl/
dobre i tanie ubezpieczenie!
pamietaj rowniez aby po szczepieniu w pl zapisac lub najlepiej wziasc puste kapsolki po szczepionkach bo tu nie zawsze maja taka sama naxwe
ja miałem własnie taki problem i weterynaz holenderski zalecil jeszcze raz wszystkie szczepienia
co do podatku to o niczy takim nie słyszałem a pieska mamy juz 8mies własnie rasy Shih-Tzu
życze ci powodzenia i zadowolenia z pupila! |
Ostatnio zmieniony przez seba2321 Nie Maj 03, 2009 10:04 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
Wysłany: Nie Maj 03, 2009 10:16 pm
|
|
|
Eva2912 przejrzyj jeszcze ten temat o czipach,paszportach itd:
http://www.niedziela.nl/f...t=23729&start=0
Podatek za psa placi sie w gemeente ok.60 euro za rok.
Co do kwarantanny - jesli kupisz malego szczeniaka nie musisz go szczepic przeciw wsciekliznie,to szczepienie obowiazuje dopiero jak pies skonczy 4 miesiace. |
|
|
|
|
Angelaaaa
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 08 Sty 2009 Posty: 57 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Nie Maj 03, 2009 10:29 pm
|
|
|
ja w holandii kupilam dwa pieski i kupilam je z www.marktplaats.nl
wyszukalam rase, ktora chcialam kupic i zadzwonilam, pojechalam i kupilam a pol roku pozniej tak samo kupilam drugiego pieska
Jesli chodzi o podatek to ja w Amsterdamie place 100euro na rok, ale slyszalam, ze w innych miastach jest taniej np Haarlem ok 65 euro.
Zycze powodzonka w zakupie psiaka-pieski sa super!!
pozdrawiam |
_________________ Angela:) |
|
|
|
|
seba2321
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 6:58 pm
|
|
|
Witch01 napisał/a: | Eva2912 przejrzyj jeszcze ten temat o czipach,paszportach itd:
http://www.niedziela.nl/f...t=23729&start=0
Podatek za psa placi sie w gemeente ok.60 euro za rok.
Co do kwarantanny - jesli kupisz malego szczeniaka nie musisz go szczepic przeciw wsciekliznie,to szczepienie obowiazuje dopiero jak pies skonczy 4 miesiace. |
zawsze znajdzie sie jakis mądrala co wie lepiej!!!
a masz psa wogóle czy tylko tak sobie piszesz?
zajrzyj do ksiażeczki zdrowia i bedziesz miał napisane o szczepieniach!! |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 7:26 pm
|
|
|
seba2321 napisał/a: |
zawsze znajdzie sie jakis mądrala co wie lepiej!!!
a masz psa wogóle czy tylko tak sobie piszesz?
zajrzyj do ksiażeczki zdrowia i bedziesz miał napisane o szczepieniach!! |
A mam psa w ogole i przepraszam jesli wprowadzilam tu w blad,wiozlam malego szczeniaka i weterynarz powiedzial ze szczepienie go przeciw wsciekliznie jest bez sensu. |
Ostatnio zmieniony przez Witch01 Pon Maj 04, 2009 8:36 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Agss
Poczatkujacy
Wiek: 34 Dołączyła: 05 Wrz 2009 Posty: 15 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 5:32 pm
|
|
|
Witch mi tak samo. Mam psa z Polski, przywiozłam ją jak miała 8 tyg a przeciw wściekliźnie zaszczepiona była dopiero w wieku 5ciu miesięcy... |
|
|
|
|
BlackDevil30
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 9:22 pm
|
|
|
a ja myślę, że dobrze też wziąć psiaka ze schroniska, ile tam pięknych maleństw czeka, sama bym wzięła takiego ale nie mam warunków |
|
|
|
|
Lupus28
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 6:09 pm
|
|
|
Witam
Orientuje sie ktos czy prawo dot. pitbulla czasem sie nie zmienilo ? z watku wynika ze od poczatku tego roku sa zakazane, a wlasnie takiego bym chcial kupic, moze jednak cos sie da zrobic oczywiscie legalnie, bo nie chce miec go przez rok, a potem mi go zabiora, ze niby prawo lamie..
pozdrawiam
[ Dodano: Pią Wrz 11, 2009 2:51 pm ]
nie moge juz edytowac postu, a chcialem dodac, ze dzis rozmawialem z holendrem, ktory ma amstafa i mowil, ze jak ma rodowod psa to go nie zabiora, ze chodzi o te nielegalne hodowle, wtedy mozna miec klopoty z policja. Oczywiscie chip, szczepienia, podatek to normalne.
pozdrawiam |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 9:53 pm
|
|
|
Może ktoś kompetenty napisać jak jest w końcu z amstafami bez rodowodu. Sam mam takiego piesia, przywieziony z Polski, i po tym co czytam, mam stresa jak jestem z nim na spacerze i widzę psiarnię. Odebrać bym sobie go nie dał, prędzej bym dał się zastrzelić. |
|
|
|
|
MiniSmurfin
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 40 razy Dołączyła: 19 Kwi 2008 Posty: 733 Skąd: Alphen a/d Rijn
|
Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 9:59 pm
|
|
|
Mucha_75 napisał/a: | Może ktoś kompetenty napisać jak jest w końcu z amstafami bez rodowodu. Sam mam takiego piesia, przywieziony z Polski, i po tym co czytam, mam stresa jak jestem z nim na spacerze i widzę psiarnię. Odebrać bym sobie go nie dał, prędzej bym dał się zastrzelić. |
Juz gdzies to przerabialismy, ale nie masz sie czego obawiac. Jesli piesia ma ogonek i uszka w calosci i spaceruje na smyczy to nikt Ci nie zwroci uwagi .
http://amstaff.webklik.nl/page/wetgeving |
|
|
|
|
|