NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Wto Paź 28, 2008 6:38 pm
gdzie kupic psa?
Autor Wiadomość
Mucha_75 
Gaduła nad gadułami :-)
Mucha

Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 10:24 pm   

Oczywiście że ma i spaceruje na smyczy :) , sąsiedzi Holendrzy się śmieją, że jeszcze nie widzieli amstafa który się bawi z ich kotkami i małymi pieskami, chociaż na początku jak się wprowadziliśmy mieli stresa. Dla mnie nie ma psów agresywnych, są nieodpowiedzialni właściciele! Ulżyłaś mi trochę, dotąd zbierałem po nim kupy i myślałem, ze jest ok, a tu czytam że amstafy zabierają, bla bla. Dzięki :)

MiniSmurfin 

Pomogła: 40 razy
Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 11:49 pm   

I wlasnie o to chodzi jak jest pies wychowany i od jakich rodzicow pochodzi. Ale nalezy pamietac/wiedziec, ze obecnie wszystkie psy ktorych zle/agrasywne zachowanie zostanie zgloszone na policje i dalej , zostana odebrane i poddane testom i ciezko je wtedy odzyskac.

Lupus28 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Wrz 14, 2009 5:03 pm   

bez rodowodu, jesli ktos "zyczliwy" zadzwoni na paly mozesz miec problemy.. gdy zechca papierkow przy rutynowej kontroli, wtedy go zabieraja i robia testy na "przyjaznosc spoleczenstwu" w linku w poprzedniej wypowiedzi jest caly opis takiego badania.. 8 testow z wlascicielem i 8 z obcymi.. ale z tego co mi holender mowil ciezko jest odzyskac psa bez papierow, jak go raz wezma :(
Ostatnio zmieniony przez Lupus28 Pon Wrz 14, 2009 5:04 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Mucha_75 
Mucha

Wysłany: Wto Wrz 15, 2009 2:14 am   

Hmm, tak mi to zaszło w łeb, że aż dzisiaj zawitałem na komisa. Dowiedziałem się tego co już jest napisane wcześniej parę stron, od 1 stycznia 2009, stafordy nie potrzebują już rodowodu, nikt przy zwykłej kontroli nie zabierze ci psa, musi zaistnieć faktycznie jakiś przypadek agresywnego zachowania psiaka na spacerze, wtedy faktycznie jest tak jak piszesz, psa zabierają na testy, i jeżeli faktycznie jest agresywny, źle ulożony to jest po ptokach.
Ostatnio zmieniony przez Mucha_75 Wto Wrz 15, 2009 2:15 am, w całości zmieniany 1 raz  

Lupus28 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Wrz 15, 2009 4:49 pm   

aha, czyli jednak jest lepiej :) , super :)

filnec 
Gaduła

Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 7:27 pm   

www.marktplaats.nl

Odpowiedz do tematu