Czy są Bieszczadnicy w NL?? |
Autor |
Wiadomość |
guust
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Sob Sie 01, 2009 12:58 am Czy są Bieszczadnicy w NL??
|
|
|
Witam,
szukam osób, które były, są lub chcą się wybrać w Bieszczady lub też poprostu spotkać się w gronie osób, które lubią Bieszczady i ich klimat (muzyka, poczucie humoru, atmosferę) )) może w przyszłości udałoby się zorganizawać jakiś spocik nawet z gitara i ogniskiem
czekam na odzew!!! |
|
|
|
|
irekM
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sie 02, 2009 2:11 pm
|
|
|
Hey
Na gitarze nie gram, bieszczadzkie ballady śpiewam gorzej niż byk jelenia na rykowisku, ale połoniny przy -27C nie są mi obce. Tak więc znalazłeś właśnie jednego włuczęgę. |
|
|
|
|
guust
|
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 3:35 pm
|
|
|
To jest juz nas dwoch jeszcze troche poczekamy i moze sie odezwie wiecej osob, jak nie to bedzie spotkanie w waskim gronie a moze jakis wypad w gory sie zorganizuje... np ardeny (chyba najblizej...) |
|
|
|
|
jurekgo
Poczatkujacy jerzy
|
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 5:48 pm
|
|
|
przy -27C gdy wilkowi ogon przymarza do sniegu,płonace ognisko wieczorem to jest własnie piekno i poezja .pozdrawiam i przyłanczam sie do tej zawczasu ciekawej zabawy.Jerzy |
_________________ jerzy |
|
|
|
|
irekM
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 8:33 pm
|
|
|
Ostatnio myślałem o Ardenach właśnie, bo nie mam czasu do pl wyskoczyć, może odezwie się jeszcze ktoś i jakiś szczwany Napoleoński plan obmyślimy:) Choć jeziorek duszatyńskich tam nie znajdziemy. Do zobaczenia na szlaku. |
|
|
|
|
nollewska
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 24 Sie 2006 Posty: 547 Skąd: Veghel/Torrevieja
|
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 8:59 pm
|
|
|
Hej Bieszczady, hej Bieszczady ...
Zawsze mile wspominam wedrowki gorskie,rowniez po Bieszczadach oraz Piotrka z jednego znanych schronisk bieszczadzkich, ktory rano wszystkim serwowal "kipiatok", czyli gotowana wode na herbate! |
|
|
|
|
guust
|
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 9:08 pm
|
|
|
a ten 'kipiatok' cholodny nie byl
To mysle ze mozna zaczac dogadywac sie co do terminu na jakis weekend, mozna skoczyc w ardeny, slyszalem, ze sa tam w okolicach fajne wodospady, szczegolnie jeden obok ktorego idzie szlak wlasnie wiec pytac znajomych i w droge ruszamy, im szybciej bym lepiej, poki pogoda jest, choc z tym w holland jest roznie, jak wszyscy wiemy;p |
|
|
|
|
normango85
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Sie 06, 2009 4:50 pm kocham bieszczady!
|
|
|
kocham Bieszczady! Solina, Wetlina ... ahh wiele pozytywnych wspomnien wynosze z tamtej czesci polski. wybrac sie tam jak najbardziej polecam i dopisuje sie do listy chcacych odwiedzic ten region; ostatnio bylem w czerwcu tego roku na przedluzonym weekendzie i dojazd tam sprawia chyba najwiekszy problem z racji tego ze ciagle modernizowana jest trasa nr 4 za krakowem i tworza sie ogromne korki. Bieszczady najpiekniejsze sa chyba jesienia,a najszybciej z okolic beneluxu dostac sie tam tanimi liniami lotniczymi wizzair z dortmundu do lwowa i pozniej kolej lub autobus . Jezeli chodzi o wyprawe w Ardeny to chetny jak najbardziej jestem, szczegolnie jezeli chodzi o te czesc gor lezaca w Luksemburgu . checi nigdy u mnie nie brakuje, gorzej wypada to z wolnym czasem. |
|
|
|
|
szeda
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 09 Mar 2007 Posty: 514 Skąd: Haga
|
Wysłany: Czw Sie 06, 2009 8:45 pm
|
|
|
jesstem z bliskich okolic Bieszczad i mnostwo niezapomnianych chwil tam spedzilam i serce zostawilam, najwiecej chyba w Krywem czy Zarwarnicy
taka jesienna wedrowka po Ardenach to mala namaistka, ale jesli juz to umowmy sie na znak rozpoznawczy - kraciana flanelowa koszule ))
odnosnie polaczen w Bieszczady: z Frankfurtu do Rzeszowa/Jasionki lata od niedawna Lufthansa, to jakies 1,5h lotu, a dalej jest juz siec busow i kilka autobusow, jest tez pociag wczesnym rankiem bodajze |
|
|
|
|
guust
|
Wysłany: Pią Sie 07, 2009 8:16 am
|
|
|
Bardzo fajnie, ze sporo osob sie znalazlo wiec mam nadzieje ze wyjazd w ardeny nam sie uda chcialbym zaproponowac termin 22 lub 23 sierpnia, co do trasy to sie jeszcze zgadamy... oczywiscie propozycje sa mile widziane!!!
Dajcie znac czy wam pasuje ten termin...
pozdrawiam!
ps. Ja bylem w Bieszczadach teraz w lipcu i w ustrzykach gornych sie poprostu zakochalem... i ekipe z 'pod carynskiej' pozdrawiam |
|
|
|
|
superdziki
Gaduła
|
Wysłany: Pią Sie 07, 2009 8:24 am
|
|
|
Witam
Ja rowniez wybieram sie w Bieszczady, tylko jakos w tygodniu po 30 sierpnia.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
guust
|
|
|
|
|