NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Bardzo wazne pytanie
Autor Wiadomość
flow030 

Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 7:10 pm   Bardzo wazne pytanie

Witam. Potrzebuje porady prawnej , minowicie:
Co grozi w Holandii 17-nastolatkowi za zgwalcenie 12-letniej dziewczynki?
Prosze o rade , ewentualnie link gdzie mozna to sprawdzic.
Ostatnio zmieniony przez Administrator2 Pon Wrz 14, 2009 12:32 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Manhunt 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 7:52 pm   

Ja Ci porady udzielę za friko.
To zależy - jak ode mnie to na początek kastracja.
Mogę tylko wspomnieć,że prawdopodobnie część wyroku odsiedzi w Holandii( jeśli sprawcą był polak - powiedzmy nie posiadający meldunku ,pracownik sezonowy...),a tutaj panują w więzieniach podobne do polskich "obyczaje" dotyczące ludzi ,którzy dokonują gwałtów na nieletnich...z małym wyjątkiem.W Polsce przeważnie wyroki odsiadują Polacy,a w Holandii rzadko kiedy wyrok za tego typu przestępstwo odsiaduje rdzenny Holender - chyba,że taki ciemniejszy...
Na pocieszenie dla Pana Gwałciciela - na brak rozrywek nie będzie narzekać,i nie chodzi tu o pogranie sobie w gry video na koszt podatnika....nikt nie lubi gwałcicieli dzieci.Nikt.

agata 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy
Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 9:44 pm   

Rzeczywiscie bardzo wazne pytanie- szczerze powiem ze dziwie sie iz takowe zadajesz.
podzielam opinie mojego przedmowcy.

flow030 

Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 11:01 pm   

W tym sek ze sprawca byl rdzenny Holender a poszkodowana to Polka

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 11:08 pm   

KAzda sprawa jest rozpatrywana osobno. Zalezy od okolicznosci itd .
Ale w duzej czesci porzypadkow nie letni dostaje kilka set godzin pracy przymusowej i np mosi isc na terapje .
MAlo kiedy to sie konczy wiezieniem.

Mucha_75 
Gaduła nad gadułami :-)
Mucha

Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 11:11 pm   

A jakie mogą być okoliczności gwałtu na 12 latce?? Akumulator na jaja, kij z drutem kolczasty w dupę i heja! Do końca życia już by nie pomyślał o czymś takim!

aga910 
Gaduła

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Sob Wrz 12, 2009 10:02 am   

Mysle ze duze znaczenie bedzie mial fakt czy byl to gwalt (przemoc fizyczna, obrazenia wewnetrzne itd) czy po czesci eksperymentowanie bo czy nam sie to podoba czy nie teraz dzieci dojrzewaja za szybko i 12-latki wygladaja i zachowuja sie jak 16-tki. Rece opadaja ale taka jest prawda i dzieci biora sie za cos o czym nie ma ja pojecia :( . Jako nieletniemu za gwalt bedzie grozil poprawczak i terapia (moj maz pracuje z takimi dzieciakami - i tymi co gwalca i gwalconymi). Jesli nie udowodnia przemocy moze skonczyc sie tylko na dozorze i terapii :( Dziewczynce konieczna bedzie terapia psychologiczna (tu dostanie ja "automatycznie" , podobnie jak zastrzyk przeciw HIV). Mam nadzieje ze cale to zajscie bylo zgloszone na policji od razu tak ze zdolano pobrac materialy do badania DNA ... ja prywatnie chyba bym gnojka zatlukla bo sama mam corke (6m) i nie moge sobie nawet takiej sytuacji wyobrazic.
Ostatnio zmieniony przez aga910 Sob Wrz 12, 2009 10:03 am, w całości zmieniany 1 raz  

flow030 

Wysłany: Sob Wrz 12, 2009 6:41 pm   

Dobra rada z tym drutem kolczastym ale mysle za za to bym dostal wiekszy wyrok niz on za ten gwalt. A tak na serio to dopiero po miesiacu zostalo to zgloszone na policje gdyz corka dopiero po miesiacu sie przyznala. Wedlug mnie jezt bardzo przestraszona bo nie chce rozmawiac ani z nami ani z policja. mysle ze reszta w rekach psychologa.

aga910 
Gaduła

Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 4:24 pm   

flow030 strasznie mi przykro ale masz racje Ty dostalbys wiekszy wyrok niz on :( Koniecznie z corka do psychologa idz nawet jesli nie chce o tym rozmawiac. Niestety jesli to w sobie zdusi bedzie w przyszlosci duzo gorzej :(
Wielka szkoda ze to wszystko wyszlo za pozno na jakiekolwiek badania bo teraz udowodnic cokolwiek bedzie bardzo bardzo trudno, jej slowa przeciw jego. Trzymam kciuki za Wasza rodzine
Ostatnio zmieniony przez aga910 Nie Wrz 13, 2009 4:25 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Mucha_75 
Mucha

Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 9:48 pm   

O qarfa, flow, to Twoja córka? Strasznie mi przykro za to co się stało, jak napisała koleżanka wyżej, konieczny psycholog, i odpowiednie Wasze podejście do dziecka po tym co się stało, to jest wielka trauma dla Was jak i dla dziecka, nic tu więcej nie można napisać :( Powodzenia i wszystkiego dobrego!

aknairam 
mari(an)ka

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 10:00 pm   

Pierwsze wypowiedzi były bardzo ostre , wyobraznia zaczeła działac w tri-mig : bo pewnie polak ,napewno gdzies tam w kwiotkach ,a juz na stówe bez meldunku !!!!ooo to takiego za j....a a wogole co znim sie bedzie działo w wiezieniu ,co znim zrobią ..itd Ale tu sie okazuje ze to holender ! No to juz inne zdania : moze poprawczak ,moze psycholog ......
flow030 To ze dziecko nie powiedziało wczesniej to jest zrozumiałe i jak najbardziej wytłumaczalne Napewno sie krępowało takiego zajscia ,byc moze bała sie tego drania ,nie wiedziała co ma zrobic .Dobrze ze zajscie zostało zgłoszone na policje i wcale nie jest tak ze po miesiącu to juz pozno !!!(jak potrafisz udowodnic to i po latach mozna) Najwazniejsze ze juz wyrzuciła z siebie to co ją dreczyło (nie wiem czy o Twoje dziecko chodzi )Musisz uswiadomic córce ze to nie Ona ma sie wstydzic a tym bardziej czegos bac, niech sie boi ten,, jurny,, Ja chetnie tez bym sie podpisała pod kastracją obojetnie czy to chemiczna czy chirurgiczna -
przykro mi ze taka sytuacja miała miejsce ale napewno sobie z tym poradzisz czego Ci szczerze zycze.

Mucha_75 
Mucha

Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 10:17 pm   

Czy ktoś napisał psycholog dla gwałciciela??? Psycholog dla ofiary, a temu holendrowi (zresztą niezależnie od narodowości) , tak jak napisałem akumulator na jaja i kij z drutem kolczastym w dupę, zdania nie zmieniam. Nie dorabiaj sobie teorii!!!
Ostatnio zmieniony przez Mucha_75 Nie Wrz 13, 2009 10:19 pm, w całości zmieniany 2 razy  

aga910 
Gaduła

Wysłany: Pon Wrz 14, 2009 9:35 am   

aknairam nikt nie zmienil zdania co do kary dla przestepcy problem jest tylko taki ze jest to nieletni wiec bylby tak samo traktowany w kazdym kraju i nikt go nie wsadzi od razu do "doroslego" wiezienia. A co do udowodnienia to niestety najwazniejsze dowody zostaly juz zniszczone (materialy do badania DNA, obrazenia wewnetrzne dziewczynki juz tez sie pogoily) wiec udowodnic bedzie trudniej niz gdyby biedulka powiedziala tego samego dnia co sie stalo. Teraz przy badaniu ginekolog stwierdzi ze nie jest dziewica ale bedzie ciezko polaczyc to z gwaltem :( ... mam tylko nadzieje ze moze jacys swiadkowie sie znajda ...lub moze mieli jakis kontakt smsowy, meilowy zeby byl jakis znak ich "znajomosci" na pismie. Teraz najwazniejsze to pomoc dziewczynie pozbierac sie po traumie i zapomniec.

sylwia_lelystad 
zajeta..xD

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Pon Wrz 14, 2009 9:56 pm   

Wspolczuje rodzinie i przede wszystkim malej

Pozdrawiam

Manhunt 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Wrz 15, 2009 7:15 am   

17 - nastolatek to,też dziecko...i Holender....ale łeb mu ktoś powinien ukręcić...a nie dać pomoc w postaci psychologa.
Współczuję rodzinie i przede wszystkim małej.Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu