Zamknięty przez: Gochna H Czw Kwi 07, 2011 4:56 pm |
Opgaaf rekeningnummer |
Autor |
Wiadomość |
ryba1777
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 4:17 pm Opgaaf rekeningnummer
|
|
|
Witam mam problem, przyszło mi to pismo z belastingu na temat konta pocztowego,a mianowicie problem mam taki, że gdy pracowałem w Holandii mieszkałem u cioci (a tak to cały czas w Polsce mieszkam) i na jej konto chciałbym otrzymać pieniądze więc z tego co wyczytałem na poprzednik wakach wypełaniam tylko pierwszą stronę, ale niewiem czy podawać moje nazwisko czy cioci czy wszędzie moje czy tylko podpis ?? Adres mój czy cioci ? Jak pisać imię i nazwisko to "Jan Kowalski" czy może "Kowalski J" bo też tak gdzies widziałem jak pisało, żeby wypełaniać. Bardzo bym prosił o pomoc, znalazłem takie wzory:
Wzór 1 i Wzór 2 niechciałbym popełnić błędu, bo jak mi wcześniej przysłali to wysłałem do cioci, żeby się zajęła to w jakaś znajoma w urzędzie powiedziała, że nietrzeba tego wypełniać i teraz drugie już przyszło. Z góry dziekuję. |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD

Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 4:21 pm
|
|
|
Moim zdanie musisz wypelnic dane cioci jesli chcesz podac jej nr konta. Jak pieniazki wplyna i tak bedzie widac ze dla ciebie.
Jak tego nie wypelnisz to Ci kaska nie przyjdzie wiec zle gadaja
|
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
ryba1777
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 8:47 pm
|
|
|
Dziękuję za pomoc, ale prosiłbym o bardziej dokładne informacje, bo to pismo przyszło na moje nazwisko więc chyba ja mam się tam podpisać tak ?? tylko na dole podpis czy u góry też wypełnić moim nazwiskiem, a reszta cioci ?? bardzo nym prosił o pomoc |
|
|
|
|
sylwia_lelystad

Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 8:53 pm
|
|
|
Dane maja byc Cioci - chodzi o dane zaraz po podaniu konta bankowe, bo one dotycza Cioci - adres i na kogo jest to konto . Reszta podpisow musi byc twoja .
|
|
|
|
|
ryba1777
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 9:10 pm
|
|
|
Więc tak 1 i 9 wupełniam ja moim danymi, a ciocia 2,3,4,5,6 i 7 ? kwadrata (10) nie zaznaczać ? i przy wypełnianiu imienia i nazwiska pisać Jan Kowalski czy Kowalski J, same inicjały imion, bo gdzieś się też z takim swierdzeniem spotkałem |
|
|
|
|
sylwia_lelystad

|
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 9:30 pm
|
|
|
Ze wszystkim masz racje. Inicjaly starcza ale jak napiszesz cale imiona tez nic sie nie stanie - to bez znaczenia.
Jesli chodzi tylko o 10 - pytaja tam czy jesli kiedys jeszcze beda mieli jakas kaske dla ciebie to czy tez na ten nr konta wysylac. Jesli zaznaczyc zaakceptujesz to.
|
|
|
|
|
ryba1777
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 9:37 pm
|
|
|
Dziekuję Tobie bardzo za szybka i rzetelną pomoc, naprawde bardzo mi pomogłaś. Dziękuje raz jeszcze |
|
|
|
|
sylwia_lelystad

|
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 9:39 pm
|
|
|
|
|
|
|
|
sonic
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 9:42 am
|
|
|
witam.
dostalem wlasnie pismo z urzedu z holandii. czytajac wasze posty udalo mi sie jakos to wypelnic... ale nadal nie wiem co wpisac w Rekeningnummer (niet IBAN) czy mam to zostawic puste? i jeszcze jedno pytanie, dostalem koperte zwrotna. jest czysta, na jaki adres to wyslac? |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 9:47 am
|
|
|
Rekeningnummer to numer konta. nie iban, czyli w formacie "holenderskim" przypominajacym numer ip. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 20 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 9:54 am
|
|
|
sonic napisał/a: | dostalem koperte zwrotna. jest czysta, na jaki adres to wyslac? |
u gory na tej kartce do wypełnienia napewno jest adres jeśli koperta jest z okienkiem to złóż ją tak aby ten adres znalazł się w okienku i tyle.
Rekeningnummer to numer konta |
|
|
|
|
sonic
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 10:26 am
|
|
|
dziekuje za blyskawiczna odpowiedz |
|
|
|
|
dominik/kostek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Kwi 07, 2011 12:43 pm
|
|
|
witam mam maly problem i nie wiem jak sobie z nim poradzic dostalem wczoraj piosmo z balesting ze mam zwrot zdrowotnego ale problem jest taki ze ja juz nie pracuje w holandii mam konto w ing ale nie mam pinu i potrzeboje przeslac im numer polskiego konta zeby mi przelali na nie pieniadze jak mam to zrobic prosze o pomoc
http://www.niedziela.nl/f...a4e037ff#225153 |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Kwi 07, 2011 4:56 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|