Wyjeżdzam 3-4 sierpnia do Holandii i mam kilka pytań..... |
Autor |
Wiadomość |
szczurek1984
Poczatkujacy
Wiek: 40 Dołączył: 18 Lip 2007 Posty: 1 Skąd: Opole-Poland
|
Wysłany: Czw Lip 19, 2007 2:07 am Wyjeżdzam 3-4 sierpnia do Holandii i mam kilka pytań.....
|
|
|
Witam Was, jestem na forum nowym użytkownikiem i jest to mój pierwszy post.
Na początku sierpnia tzn. 3-4.08 wyjeżdzam z dziewczyną do Holandii do pracy na okres około 2 lat. Może dłużej jak sie nam będzie dobrze wiodło. Znajomi załatwili nam prace na magazynie. Ale mniejsza o to.
Mam parę pytanek: 1) Jakie ciuchy tam zabrać?? Słyszałem że nie jest tam za ciepło :/
2) Jaka jest o tej porze roku pogoda, czy pada deszcz?? i czy często pada??(jeśli pada:) )
3) W jakich mniej więcej cenach są rowerki MTB??
Być może zostały założone juz na forum jakieś posty tych moich pytań, jednak prosiłbym o odpowiedzi na nie:)
Jest to mój pierwszy wyjazd z dziewczyna za granice do pracy:/ szczerze to troche sie boimy.
pozdrawiam wszystkich. |
|
|
|
|
AnnaW
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 22 Paź 2006 Posty: 551 Skąd: Delft
|
Wysłany: Czw Lip 19, 2007 8:30 am
|
|
|
Z pogoda jest roznie, zabierz letnie ciuchy bo moga byc upaly, dizisiaj zapowiada sie bardzo goracy dzien. Ale slyszalam ze ma byc w piatek 18 sopni tylko. Takze na pewno troche koszulek z krotkim rekawem, troche z dlugim, dlygie spodnie, krotkie, buty zakryte i otwarte, czyli wszystkiego po troche. No i ostatnie tygodnie padalo kazdego dnia. Ale jest mniej wiecej tak jak w Polsce, raz tak, raz tak....moze wiecej troche padalo w Holandii niz w Polsce w ostatnim czasie. |
|
|
|
|
mroweczka
Gaduła
Pomogła: 2 razy Wiek: 38 Dołączyła: 18 Cze 2007 Posty: 192 Skąd: Loenen aan de Vecht
|
Wysłany: Czw Lip 19, 2007 8:31 am
|
|
|
Pogoda jest rozna..raz pada , raz swieci slonko, zimy raczej tu niema..ale radze zaopatrzyc sie we wszelkiego rodzaju odziez. |
|
|
|
|
mroweczka
Gaduła
Pomogła: 2 razy Wiek: 38 Dołączyła: 18 Cze 2007 Posty: 192 Skąd: Loenen aan de Vecht
|
Wysłany: Czw Lip 19, 2007 8:33 am
|
|
|
niezauwazylam twego postu Aniu ..i napisalam praktycznie to samo ale niech se juz zostanie pozdrawiam.... |
|
|
|
|
szczurek1984
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lip 19, 2007 8:50 am
|
|
|
dzieki wam a wiecie jeszcze w jakies cenie sa rowerki górskie? tak mniej wiecej. i czy to prawda ze bikow sie tam nie przypina? |
|
|
|
|
Justine
Super gaduła
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 209 Skąd: Eindhoven
|
Wysłany: Czw Lip 19, 2007 11:08 am
|
|
|
Co do rowerkow to ceny sa zroznicowane, mozna kupic uzywany za naprawde przystepna cene.... A jezeli chodzi o przypinanie rowerow hmmm.... zaopatrz sie w naprawde konkretny lancuch... |
|
|
|
|
szczurek1984
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lip 19, 2007 1:02 pm
|
|
|
Czyli jednak kradną :/ w sumie to chyba wszędzie kradną. narazie dzięki wszystkim za info. jak będę miał jeszcze jakieś pytanka to sie do Was zwrócę pozdrawiam |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Czw Lip 19, 2007 3:46 pm
|
|
|
szczurek1984 napisał/a: | dzieki wam a wiecie jeszcze w jakies cenie sa rowerki górskie? |
heh... w holandii jest moda na tak zwane babcine rowery:-)...
generalnie mozna nowy rower kupic od 100 euro w zwyz... zalezy co chcesz i i jaki rower chcesz:-) |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
szczurek1984
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 5:01 pm
|
|
|
na pewno nie chodzi mi o tzw. ,,holenderke" chce kupic normalny rower gorski. tak do 1500zl. czy mozna cos porzadnego juz za to kupic czy jakąś ,,padake" nie wiem po prostu jakie sa tam ceny. u nas w Polsce za tą kwote mozna kupic w miare dobry rower. oczywiscie uzywany. |
|
|
|
|
meg
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 02 Lut 2007 Posty: 95 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 5:30 pm
|
|
|
Zbyt fajnego roweru nie polecam.
Ja mialam "coolerskiego" gorala, to mi go ukradli z parkingu dla rowerow w pracy (mimo, ze klatka dla rowerow zamykana- wejscie teoretycznie tylko dla pracownikow, z kamerami, a rower przypiety lancuchem!). |
|
|
|
|
mariodsl
Super gaduła
|
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 6:47 pm
|
|
|
Ogólnie prawie nikt tu nie jezdzi rowerami typu MTB , tutaj sa niziny a nie góry wiec to nie potrzebne , najlepsze sa oma fiets sam takim jezdze szybko wygodnie i schludnie A ceny rowerow to jak juz wczesniej powiedziano od 100 E ( uzywane tez sa za 50 oma fiets mozna miec ) do takich cen ze mozna samochod za to kupic |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 9:01 pm
|
|
|
Cytat: | Ogólnie prawie nikt tu nie jezdzi rowerami typu MTB | ogolnie to sie ...mylisz, jezdzi sie rowniez na goralach ...wiadomo ze nie na zakupy!!!!ale takie rowerki sa tu w uzytku tez...no ale pewnie to skomentujesz po swojemu '.... |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
|