Przesunięty przez: Gochna H Śro Mar 06, 2013 6:48 pm |
anwb i pęknięta szyba |
Autor |
Wiadomość |
myszak21
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Wrz 28, 2009 5:17 pm anwb i pęknięta szyba
|
|
|
Witam!
Kilka dni temu jadąc autostradą "dostałam" kamieniem w szybę - nie pękła całkowicie jednak boję się że w najbliższym czasie pęknięcie będzie się powiększać...
Mam wykupione ubezpieczenie "WAGENWACHT EUROPA SERVICE", (które zawiera - Woonplaats Service, Vervangende Auto Service Nederland, Vervangende Auto Service Buitenland) i moje pytanie jest takie: czy to ubezpieczenie pokrywa także koszty naprawy szyby?
Byłabym wdzięczna za każdą odpowiedź.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 9:15 am
|
|
|
Nie.
To jest "tylko" assistance. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 10:14 am
|
|
|
myszak21, jesli masz wykupione tu w nl ubezpieczenie na szyby tzw WA plus to ubezpieczenie powinno ci pokryc koszt reperacji lub wymiany |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
myszak21
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 11:54 am
|
|
|
Ok dziękuje za odpowiedzi.
Mam jednak jeszcze jedną niewiadomą - ponieważ nie mam ubezpieczenia WA plus muszę "naprawić" szybę na własną rękę, byłam w "Carglass" chcąc dowiedzieć się jaki mniej więcej będzie koszt (miało to być tzw "zalanie pęknięcia" a nie wymiana szyby, więc przy okazji zdecydowałam się na "zalanie" jeszcze kilku milimetrowych odprysków - w sumie 5) Pani uprzejmie mnie poinformowała że koszt takiej naprawy szyby wyniesie ponad 700 euro... jakoś nie mogę w to uwierzyć, może ktoś z Was miał podobny przypadek i naprawiał szybę lub wymieniał - interesowałyby mnie adresy firm i koszty jakie są z tym związane.
Z góry dziękuje za odpowiedzi |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 11:57 am
|
|
|
700? Chyba kogos zdrowo ponioslo...Moze ona sprawdzala cene wymiany szyby? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 5:40 pm
|
|
|
wymiana completnej szyby w bus Iveco 475 e (w Autotaalglas) do tego 19 % podatku |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 5:49 pm
|
|
|
Szyba szybie nie rowna - jesli przednia jest podgrzewana to moze kosztowac 2x tyle co "normalna"
Jednak €700 za naprawe to chore pienidze |
|
|
|
|
perejra
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 14 Lip 2008 Posty: 57 Skąd: haga
|
Wysłany: Śro Wrz 30, 2009 4:13 pm
|
|
|
ja kiedys musialam wymienic szybe, carglass wyliczyl mi 500e za nowa. zadzwonilam do polskiego mechanika. tam wymienilam szybe za 240e. oni sami nie wymieniaja, maja jakas zaprzyjazniona firme szklarska i ta fimra podjezdza do nich do warsztatu i to robia. z uslugi jestem bardzo zadowolona, wszystko jest rowno wklejone, nie ma kleju na szybie, nic sie nie odkleja. wiec zakladam, ze odpryski tez zrobia.
zadzwon, zapytaj: 0642749338 |
|
|
|
|
kaczyniak
Gaduła
|
Wysłany: Śro Wrz 30, 2009 5:02 pm
|
|
|
no to grubo, w polsce za nowa szyba zaplacilbys nie wiecej niz 700 zl!!! chyba, ze podgrzewana to wtedy drozej, ja za "zalanie szyby" zaplacilem chyba 250zl z razem z dozywotnia gwarancja, tzn ze jak te male pekniecie rozejdzie sie na szybe, to wymienia mi na nowa szybe...!!! ja staram sie serwisowac auto w Polsce , nawet jezeli musze to zrobic 2000 km wczesniej,
pozdro dla latajacych na 2 gazach |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Śro Wrz 30, 2009 7:01 pm
|
|
|
kaczyniak napisał/a: | no to grubo, w polsce za nowa szyba zaplacilbys nie wiecej niz 700 zl!!! chyba, ze podgrzewana to wtedy drozej, ja za "zalanie szyby" zaplacilem chyba 250zl z razem z dozywotnia gwarancja, tzn ze jak te male pekniecie rozejdzie sie na szybe, to wymienia mi na nowa szybe...!!! ja staram sie serwisowac auto w Polsce , nawet jezeli musze to zrobic 2000 km wczesniej,
pozdro dla latajacych na 2 gazach |
jechać 2000km z pękniętą szybą....miałabym stracha, a poza tym, koszt przejazdu w obie strony + należność za wymianę czy naprawę szyby może być porównywalny z tym, co można by było zapłacić tutaj, no i czas zaoszczędzony.... |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
kaczyniak
Gaduła
|
Wysłany: Śro Wrz 30, 2009 8:05 pm
|
|
|
taka szyba "nie rozejdzie sie" przez dzien czy tydzien, jezeli pekniecie nie jest duze, to mozna ja wymienic przy najblizszej podrozy do polski,
a jezeli ciebie podroz do polski kosztuje 500 euro, to sorry,
w polsce nowa szyba kosztuje +/- 700zl , to jakes 170 euro...!!! a tu za naprawe 700 euro...
i do Polski nie jest 2000 km, gdzie ty mieszkasz? chyba nie w NL, mozna ta ogarnac niedaleko granicy i wtedy masz tylko 700 km
wiadomo, ze pewne rzeczy odmawiaja posluszenstwa nagle, i nie ma rady, trzeba jechac do miejscowego serwisu w NL |
Ostatnio zmieniony przez kaczyniak Śro Wrz 30, 2009 8:10 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Śro Wrz 30, 2009 11:01 pm
|
|
|
Sorry źle zrozumiałam z tymi 2000 km no troszkę mnie kosztuje podróżowanie do Polski w tę i powrotną drogę Wierzę, że nie rozejdzie się taka szyba szybko, ale wiadomo do PL jedzie się troszkę szybciej niż podróżuje się po NL i różne sytuacje się zdarzają (w sumie to zawsze i wszędzie może się cosik wydarzyć)
Pozdrawiam |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
|