NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
coś na wzmocnienie organizmu
Autor Wiadomość
AnnaW 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Sob Paź 03, 2009 9:12 am   

Proponuje takze badanie krwi, nie musi byc cukrzyca moga to byc problemy z tarczyca...mialam takie objawy jak masz ty oraz kilka innych... ale nigdy nie zaszkodzi sprawdzic

andevi 
Super gaduła

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Pon Paź 05, 2009 10:02 pm   

Moze byc tez anemia.Warto sprawdzic krew. Nawet jak jesz duzo warzyw i owocow, to nie maja one pelnej wartosci odzywczej:(
Uwaga! Po dziurawcu wzrasta wrazliwosc skory na promienie sloneczne. Jesli myslisz o solarium, to uwazaj, bo mozesz sie poparzyc.
Ja bym polecila cos z zelazem.Sa fajne musujace tabletki zelazo + vit.C (ten dodatek ulatwia przyswajanie zelaza), dostepne w Kruidvacie. Tam tez kupisz magnez musujacy, tez z jakimis dodatkami jest. No i staromodny tran:) Albo jakies tluste rybki czy oleje, lecytyna, echinacea itp..

Ewa P 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Wto Paź 06, 2009 9:18 am   Re: coś na wzmocnienie organizmu

anias napisał/a:
Od pewnego czasu nie mam ochoty na nic. Rano nie mogę wstać, mimo iż nie kładę się spać bardzo późno. W pracy kompletnie nie mam werwy, do tego cały czas jestem smutna:( Bardzo szybko się męczę. Potrzebuję czegoś może z żeń-szeniem, albo coś takiego jak Deprim (na depresję). Kompletnie nie wiem co mnie może "podnieść" żebym znowu nabrała ochoty do pracy. Co polecacie?

Nadmiar witamin i innych srodkow moze tez prowadzic do przedawkowania. A z tego co anias opisuje, to potrzeba jej nabrac checi i energi do zycia. Nie witamin i ziol. I chociaz nie jestem lekarzem ja bym sprobowala od srodkow ziolowych stawiajacych na nogi i dodajacych energi psychicznej zamiast szpikowania sie witaminami i mineralami, bo byc moze nie ma takiej potrzeby jesli badania sa ok. A wiadomo ze witami najlepiej i najbezpieczniej dostarczac w zywnosci a nie w tabletach.

Odpowiedz do tematu