Dyskryminacja-co robic. |
Autor |
Wiadomość |
marcelis28
Gaduła
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 03 Cze 2008 Posty: 129 Skąd: Zegveld
|
Wysłany: Pon Paź 05, 2009 1:17 pm
|
|
|
Nie rozumię co ma wykształcenie do bycia dyskryminowanym? Tzn. Ty z technikiem masz prawo byc dyskryminowana ,ale znasz swoją wartosc i walczysz z tym ,a ja po studiach jestem tutaj szanowany i dyskryminacja nie wchodzi w gre? Bez obrazy,ale zenujące jest to co piszesz.
W swoim pierwszym poscie od początku do konca poruszam temat dyskryminacji wsród (niektórych oczywiscie) naszych rodaków i ich ciągła samoocena jako tych notorycznie dyskryminowanych.
Mariola101 napisał/a: | No tak,przeqapilam to ,ze qdzies znowu nakapowala odrazu.Mysle teraz ,ze kobieta faktycznie lubi robic i sobie i innym problemy wiec umywam rece od pomocy przed ....atakiem....I mysle ze zrobila sobie opinie baby awanturniczki. |
W takim razie jak wytłumaczysz posta powyzej ,którego sama napisałas.Masło maślane.Piszesz cos,zeby potem przeczyc własnym słowom.Opisujesz ze kobieta robi sobie opinie baby awanturniczki,stwarza problemy sobie i innym a pochwili zmieniasz zdanie i piszesz zupełnie cos innego,ze kazdy ma prawo pisac cokolwiek mu leży na sercu.Zdecyduj się w końcu i określ w jakim kierunku zmierzasz.
Z tego co pózniej piszesz dowiaduję się ze na Ciebie krzyczę,atakuję itd.Czyzbys Ty równiez była w posiadaniu syndromu dyskryminowanej?
Mysle ,ze nasza dalsza dyskusja nie ma najmniejszego sensu i nie prowadzi do niczego sensownego....Pozdrawiam
Ps.podając swoje wykszałcenie,miałem na celu dać Ci do zrozumienia,ze ludzkie problemy nie są mi obce i zawsze starałem sie podawac pomocną dłoń w ich rozwiązywaniu.Wazna rzecz!!!! Nie kazdy problem to od razu dyskryminacja......A to jest cała problematyka powyzszej dyskusji. |
_________________ Błądzic jest rzeczą ludzką,czasami nawet konieczną-pod warunkiem ze człowiek umie wyciągnąc odpowiednie wnioski z błędów ,które popełnił..... |
Ostatnio zmieniony przez marcelis28 Pon Paź 05, 2009 1:30 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mariola101
Super gaduła Strasznie uparta...
Pomogła: 7 razy Wiek: 39 Dołączyła: 08 Lip 2009 Posty: 343 Skąd: Nl
|
Wysłany: Pon Paź 05, 2009 6:30 pm
|
|
|
O czym Ty czlowieku piszesz.Sam sobie wkrecasz jakies dziwne mysli.Przeciez to Ty odbieqles od tematu ,a teraz mowisz do mnie ,ze ja nie wiem co to jest dyskryminacja i woqole jakies dziwadla wypisujesz. Naqle Cie zainteresowal problem dyskryminacji a pierwszy Twoj post dotyczyl.......przypominam!!!!!!!Ze ludzie sie zala w internecie.Skoncz juz bo mnie nie obchodza Twoje przemyslenia.
Podajac komus pomocna dlon, napewno nie wypomina sie ludziom , ze opisuja swoje problemy w internecie. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Paź 05, 2009 6:58 pm
|
|
|
my nie mamy w tym topicku siebie wzajemnie pouczac i udowadnic kto ma racje piszac to... albo tamto!
mamy tu odpowiedziec kolezance na pytanie... co robic w razie dyskryminacji....
|
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
marcelis28
Gaduła
|
Wysłany: Pon Paź 05, 2009 7:03 pm
|
|
|
Mariola101 napisał/a: | O czym Ty czlowieku piszesz.Sam sobie wkrecasz jakies dziwne mysli.Przeciez to Ty odbieqles od tematu ,a teraz mowisz do mnie ,ze ja nie wiem co to jest dyskryminacja i woqole jakies dziwadla wypisujesz. Naqle Cie zainteresowal problem dyskryminacji a pierwszy Twoj post dotyczyl.......przypominam!!!!!!!Ze ludzie sie zala w internecie.Skoncz juz bo mnie nie obchodza Twoje przemyslenia.
Podajac komus pomocna dlon, napewno nie wypomina sie ludziom , ze opisuja swoje problemy w internecie. |
Człowieku ,czy Ty jestes nakręcona? Daremna jest gadka z Tobą.Przygadał kocioł garnkowi....!! Gdzies to juz widziałem,ale przytocze to od siebie....słowa S.Lema
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."
Prośba ode mnie....,nie udzielaj się juz więcej bo zaczynają mnie juz irytować Twoje wypociny.... |
_________________ Błądzic jest rzeczą ludzką,czasami nawet konieczną-pod warunkiem ze człowiek umie wyciągnąc odpowiednie wnioski z błędów ,które popełnił..... |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
Mariola101
Super gaduła Strasznie uparta...
Pomogła: 7 razy Wiek: 39 Dołączyła: 08 Lip 2009 Posty: 343 Skąd: Nl
|
Wysłany: Pon Paź 05, 2009 7:34 pm
|
|
|
A ja przytocze wlasne slowa ;
czesc postu edytowana nie na temat |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Paź 05, 2009 7:42 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
marcelis28
Gaduła
|
Wysłany: Pon Paź 05, 2009 7:36 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | Mariola101,
pewnie ze mozna rozmawiac ,czemu nie
ale jesli ktos zaklada temat Dyskryminacja-co robic
a potem pisze
Cytat: | W moim pojeciu jest to przejaw dyskryminacji, wiec zglosilam to do Antidiscriminatiebureau. |
jak moze( nie) zauwazylas wynika z tego tylko jedno
kolezanka zajela juz pewna postawe i pytanie co my na ten temat myslimy
chyba ....psu na bude sie zda....
ja tak, to odbieram
nie wiem moze sie myle, ale jest to niestety maslo maslane... |
myślę,ze w swoim poscie ujełas problematyke w sposób najlepszy z mozliwych.Szkoda tylko,ze poniektórzy nie potrafią tego pojąć....
Z mojej strony- pasuje...,nie mam nic więcej do dodania,może ktoś inny ma w tym temacie coś więcej do powiedzenia.Podtrzymuje swój cyt. który przytoczyłem powyżej..... |
|
|
|
|
patrycja87
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Paź 19, 2009 1:05 pm opłaty serviceskosten w czynszu
|
|
|
witam, czy ktoś z was wynajmuje mieszkanie za które oprócz ceny wynajmu płaci koszta serwisu??? ja płacę 625 euro na miesiąc za małe mieszkanie w złym stanie z czego 475 stanowi cena wynajmu a 150 serviceskosten.
In de servicekosten zijn berekend:
-onderhoud centrale verwarmingsinstallatie
-onderhoud geiser
-onderhoud mechanische ventilatie ( nie wiem co to, mamy w domu tylko okap?!)
-glasverzekering
-kosten huismeester ( makler sam mi oznajmił, że nie ma kogoś takiego)
kiedy kłóciłam się z maklerem o te 150 euro stwierdził, żebym się tym nie przejmowała bo to jest dla nich a nie dla mnie! na Boga, mieszkam tu ponad 2 lata, za przeczyszczanie rur zatkanych nie z mojej winy muszę płacić, a z tych pieniędzy płaconych na serviceskosten nic nie mam!!! Znajomi którzy również wynajmują mieszkania, twierdzą,
że za tego typu rzeczy płaci właściciel. kto ma racje??? |
Ostatnio zmieniony przez patrycja87 Pon Paź 19, 2009 1:16 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
Wysłany: Pon Paź 19, 2009 1:19 pm
|
|
|
patrycja87 tu masz stronke, gdzie mozesz sprawdzic ile powinny wynosic service en onderhoud kosten:
http://www.vrom.nl/pagina.html?id=1190
Jezeli wedlug Ciebie kwota, ktora masz zaplacic jest za wysoka, powinnas zwrocic sie do huurcommisie. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pon Paź 19, 2009 2:42 pm
|
|
|
patrycja87, patrycja czyli za mieszkanie placisz 475 €
JAk Witch01, juz powiedziala sprawdz czy to nie zaduzo.
!50 to nie tylko czysz czenie onderhoud centrale verwarmingsinstallatie
-onderhoud geiser
-onderhoud mechanische ventilatie ( nie wiem co to, mamy w domu tylko okap?!)
-glasverzekering
-kosten huismeester ( makler sam mi oznajmił, że nie ma kogoś takiego)
a takze trzymanie czystosi na klatce i jak zepsuje ci sie oswietlenie na klatce schodowej to tez to reperuja z tej ceny. A jak wasz bdynek bedzie odnawiany to tez z tej skladki.
Zatkane ruzy sciekowe u ciebie w domu t nie jest niestety wciagniete w servicekosten.
Te servicekosten plai kazdy kto mieszka w tym domu ( prawie kazdy kto mieszka w bloku ).
Jesli by wlasciciel by wliczyl te koszta w wynajem nawet bys nie wiedziala ze takie koszta istnieja a wielu wlascicieli tak robi . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
patrycja87
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Paź 19, 2009 2:56 pm
|
|
|
dzieki, ale ja nie mieszkam w bloku tylko w domku, wynajmujemy mieszkanie na 1 pietrze. czy musze placic skladke na remont skoro zadnego remontu nie bylo od lat i nie bedzie??, makler nie chce nawet uszczelnic okien z jedna szyba przez ktore wieje9 prosze go o to juz dwa lata)
[ Dodano: Pon Paź 19, 2009 11:07 pm ]
dziękuje wszystkim za pomoc, dzwoniłam do huurcommissie i rozmawiałam z moim maklerem... wszystko się wyjaśniło, mieliśmy racje, najemca nie musi płacić za dozorce, klimatyzacje której nie ma czy utrzymanie ogrzewania. w obawie przed huurcommissie, zwrotem poniesionych kosztów i udowodnieniem oszustwa makler zaproponował darmowe mieszkanie i szybkie, bezproblemowe rozwiązanie umowy wynajmu (tak jak chcieliśmy)
Może zrobiliśmy źle i trzeba było rozpocząć proces... ale mamy już dość problemów w życiu, jak każdy!!!
Tak więc apeluje, drodzy rodacy, nigdy nie jest tak, że można bezkarnie oszukiwać Polaka!
Zawsze lepiej popytać, podzwonić...
W chwilach takich jak ta naprawdę doceniamy sens i korzyści z NIEDZIELI! dziękuję! |
|
|
|
|
|
|