NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
kolki u niemowląt
Autor Wiadomość
szeda 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Śro Sty 07, 2009 3:36 pm   

:)

Agnies
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sty 10, 2009 8:00 pm   

CZARNA,

a krople SAB SIMPLEX????

U nas z kolkami byly cuda. Nie pomoglo nic. Nawet te zachwalane krople... Probowalismy WSZYSTKIEGO.
Mloda miala takie kolki od samego poczatku do 6 miesiaca, w dzien, w nocy, rano, po jedzeniu, przed, czasami caly dzien nic i potem wieczorem dopiero, roznie.
Poruszylismy niebo i ziemie, bo ja bylam swiecie przekonana, ze cos wiecej jest na rzeczy... wiec robilismy badania na alergie, zdjecia rentgenowskie organow wewnetrznych, usg. Itd.
Eeeee, poemat o kolkach moge napisac.
Masaze i tego typu rady w ogole nie pomagaly, krople tez nie, herbatki tez nie. Te SAB SIMPLEX (czy jakos tak, nie chce wchodzic do pokoju mlodej by sprawdzic nazwe, bo juz spi) mialam sprowadzane z Czech, zdaje sie.
Kolezanki zachwalaly, ze sa ponoc rewelacyjne.
U nas nie pomogly.
Karmilam tez modyfikowanym. Tzn 2 tyg odciagalam, ale karmic sie nie udalo, a po 2 tyg odciagania mialam zanik pokarmu. Przyszla Pani z poradnii laktacyjnej (chcialam raz jeszcze sprobowac, czy uda mi sie karmic naturalnie) i gdy sie nie udalo pokarm zniknal natychmiast. Ponoc sie tak moze zdarzyc wlasnie przez stres.
Ale ja nie o tym...
Tak czy siak mloda miala kolki od samego poczatku, gdy odciagalam swoj pokarm i gdy karmilam juz modyfikowanym.

Aha, najwazniejsze. Ku pokrzepieniu serc. :-) Kolki przeszly w jeden dzien, jak reka odjal.
Czyli tak jak to przy kolkach czesto jest... mowili lekarze.

Ale zdaje sobie sprawe, ze u nas byla wyzsza szkola jazdy i zazwyczaj pomagaja proste sposoby.

Jak chcesz to Ci te krople wysle, maja nadal waznosc (jesli je jeszcze mam).

RobKAM 

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Sob Sty 10, 2009 8:32 pm   

Agnies napisał/a:
a krople SAB SIMPLEX????

Bardzo duzo osob je chwali.

aga910 
Gaduła

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Sob Sty 10, 2009 11:40 pm   

Dziewczyny moje dziecko jeszcze w brzuchu ale mam pytanie do doswiadczonych matek, skad wiedzialyscie ze to wlasnie kolki a nie nic innego. Brzuszek robi sie twardy, placz pomijam bo to oczywiste ... jakies typowe objawy? Bede wdzieczna za podpowiedzi.

lena930 
Super gaduła
lena930

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Nie Sty 11, 2009 10:07 am   

Witam Cie Aga i nie martw sie jak juz urodzisz bedziesz wiedziala o co maluszkowi chodzi oczywiscie beda watpliwosci bo one sa zawsze.A kolki najczesciej maja objawy takie jak prezenie sie dziecka ,energiczne ruchy nozek no i placzjest zupelnie inny niz normalnie/u mojego dziecka to przypominalo histerie poprostu wrzask/Zycze Tobie i maluszkowi aby kolki was nie dotknely :039:

iwona24 
Nieśmiały użytkownik
iwa

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Nie Sty 11, 2009 3:38 pm   

kolki maja to do siebie, ze pojawiaja sie zwykle o tej samej porze, poza tym objawy jak wyżej

Agnies
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Sty 11, 2009 4:34 pm   

To jest taki przerazliwy wrzask, wicie sie, wykrecanie, wierzganie nozkami, ktore przychodzi nagle.
U nas tak jak pisalam bylo tak silne, ze az nie moglam uwierzyc, ze to zwykle kolki...
A jednak...
Tak samo jak znienacka przychodzi tak i odchodzi nagle... na szczescie.

KatarzynaL 
Poczatkujacy
Katarzyna

Wysłany: Nie Sty 11, 2009 5:20 pm   

Witam!
Wszystkie sposoby powyżej jak najbardziej można wypróbować, należy też pamiętać, że źle domyte butelki po mleku również mogą doprowadzić do kolek.
Najlepiej wyparzać je wrzątkiem, ja korzystałam z garnka z gotującą wodą ( gotowałam butelki i smoczki ).
Pozdrawiam

silaczka 
Gaduła

Wysłany: Pon Sty 12, 2009 2:02 pm   

Ach...maly mial taki straszne koleki ze 2x wybieralismy sie do szpitala,bo nam tez ciezko bylo pojac ze to zwykla kolka.Dramat.Powodzenia i wytrwalosci mlodym mama zycze...

eventi27 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lut 04, 2009 8:40 pm   

mam do odsprzedania właśie SAB SIMPLEX, kupiłam za dużo dla mojego synka. Jęśli któraś Mama jest zainteresowana proszę o kontakt na maila [email protected]. Sprzedam po kosztach

[ Dodano: Sro Lut 04, 2009 8:40 pm ]
albo o kontakt na priv

jasmin30 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lut 19, 2009 1:37 pm   

Ja też mam kilka opakowan do odsprzedania kontakt [email protected]. Koszt 26zł butelka + przesyłka 1-3 opakowania 15,30zł.

Sylwiątko 
Poczatkujacy
-

Wysłany: Pon Mar 09, 2009 7:17 pm   hej SAB SIMPLEX

Witam wszystkich!!!!Mój synek tez miał kolki,a w domu miałam juz całą aptekę i nic nie pomagało!!!Dopiero jedna położna w polsce poleciła mi SAB SIMPLEX!!!!!i o dziwo przyniosło rezultat!!!Mój synuś nie płakał,kolki minęły,a ja też przestałam płakać bo starałam się pomóc mojemu synkowi ,za wszelką cenę!!!Sab simplex polecam!!!Ja akurat kupowałam to w niemczech!!pozdrawiam wszystkie mamy!!!nie poddawajcie się bo wiem jak to jest sama!!!!pozdrawiam!!!
Ostatnio zmieniony przez Sylwiątko Pon Mar 09, 2009 7:18 pm, w całości zmieniany 1 raz  

szeda 

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Śro Paź 07, 2009 8:12 pm   

wlsnie mam w reku nowa ulotke z Prenatala, a tam... Infacol maja w nowosciach za 7,99E

lajficzka 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Paź 07, 2009 10:05 pm   

Infacol jest tez juz od dluzszego czasu w Kruidvacie a to jest dokladnie to samo co SabSimplex tylko ze mniej skoncentrowany,mimo iz podaje sie jednorazowo wiecej.U nas ty tylko to zadzaialalo a simplex specjalnie przyslany przez moich rodzicow okazal sie porazka .

Odpowiedz do tematu