Przesunięty przez: Gochna H Czw Paź 04, 2012 12:07 pm |
Kobieta w ciąży-Pomoc z państwa |
Autor |
Wiadomość |
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Śro Paź 07, 2009 8:20 pm
|
|
|
[quote="
Btw po co Ci karta stalego pobytu, zebu dostac pomoc socjalna?[/quote]
SUSKA , Ewa P :po to aby dostać toeslagen, i nie żadna karta stałego pobytu bo takowej nie potrzeba obywatelom UE ale verblijfsvergunning, poczytaj sobie na stronach urzędu warunki przyznania, w każdym jednym dodatku pisze obywatelstwo lub verblijfsvergunning -naklejka do paszportu z IND. |
Ostatnio zmieniony przez ewcia.pol Śro Paź 07, 2009 8:21 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ewa P
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 546 Skąd: NL
|
Wysłany: Śro Paź 07, 2009 8:32 pm
|
|
|
andevi ja nie zyje tutaj na dworcu, mieszkam legalnie i place legalnie wszystkie swiadczenia. Wiec nadal nie rozumiem o czym ty mowisz. Ode mnie nic takiego nigdy nie bylo wymagane w Holandii.
Poza tym dostaje dofinansowanie do mojego ubezpieczenia i tez nie musialam zalatwiac zadnych wlepek w paszport.
Acha, i istnieje w spoleczenstwie!, zeby nie bylo watpliwosci. |
Ostatnio zmieniony przez Ewa P Śro Paź 07, 2009 8:36 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Śro Paź 07, 2009 8:44 pm
|
|
|
ewcia.pol napisał/a: | [quote="
Btw po co Ci karta stalego pobytu, zebu dostac pomoc socjalna? |
Cytat: | SUSKA , Ewa P :po to aby dostać toeslagen, i nie żadna karta stałego pobytu bo takowej nie potrzeba obywatelom UE ale verblijfsvergunning, poczytaj sobie na stronach urzędu warunki przyznania, w każdym jednym dodatku pisze obywatelstwo lub verblijfsvergunning -naklejka do paszportu z IND. |
Juz dawno temu zalatwilam ta formalosc, wiec niczego nie musze czytac, ale nigdy mi sie to do niczego nie przydalo, pracuje tu, mieszkam, place podatki, korzystam z toeslag' ow, przy czym wszystko to robilam rowniez przed pojsciem do IND. Moze Ty sie lepiej doinformuj.
verblijfsvergunning nie jest koniecznoscia, jest mozliwoscia, z ktorej mozna lecz nie trzeba skorzystac. |
Ostatnio zmieniony przez suska Śro Paź 07, 2009 8:45 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
|
Wysłany: Śro Paź 07, 2009 8:50 pm
|
|
|
suska: może zalatwialas to zanim weszło to w zycie, a ja doinformowana jestem bo niedawno to zalatwialam, moze ty sie doinformuj jesli nie jestes na biezaco a chesz się madrować.
nawet kobieta w geemente przy meldunku mowila aby zglosic sie do IND aby miec prawo do pomocy socjalnej. |
|
|
|
|
Ewa P
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 546 Skąd: NL
|
Wysłany: Śro Paź 07, 2009 8:57 pm
|
|
|
ewcia.pol napisał/a: |
nawet kobieta w geemente przy meldunku mowila aby zglosic sie do IND aby miec prawo do pomocy socjalnej. |
To jest jakas bzdura. Te baby w urzedach zazwyczaj opowiadaja takie bzdury bo wciaz nie wiedza ze Polska jest w Unii, paranoja jakas.
Tez kiedys bylam w agencji pracy i Zalosna Pani zapytala mnie czy mam pozwolenie na prace w Holandii...poprostu wybuchlam smiechem..
I to samo ostatnio Pan z banku, zapytal czy mam pozwolenie na pobyt tutaj... |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
|
Wysłany: Śro Paź 07, 2009 9:02 pm
|
|
|
wklejam warunki na zortoeslag ze strony Belasting:
U bent 18 jaar of ouder.
U moet de Nederlandse
nationaliteit hebben of een
verblijfsvergunning die recht
op toeslagen.
U hebt een Nederlandse zorgverzekering.
Het toetsingsinkomen is niet tehoog.
Voor uw toeslagpartner
geldt dit ook.
piszę jak sama zostałam pokierowana i jak mi doradzano z palca sobie nie wyssałam |
Ostatnio zmieniony przez ewcia.pol Śro Paź 07, 2009 9:03 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
|
Wysłany: Czw Paź 08, 2009 8:37 pm
|
|
|
krowa na granicy to może ty jesteś licz się ze słowami, a takich tekstów używaj wobec swoich znajomych jesli Tobie pozwalaja, ja ci nie ubliżam więc ty nie ubliżaj mnie. |
Ostatnio zmieniony przez ewcia.pol Czw Paź 08, 2009 8:40 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Czw Paź 04, 2012 12:10 pm
|
|
|
przeniesione
beti_w6 napisał/a: | Witam. Mam problem, pisałam już o nim w "finansach" teraz zwracam się tutaj, bo nie bardzo się orientuję, gdzie się mogę wypytać . Nie pracuję już od dłuższego czasu, skończył mi się kontrakt i nie został przedłużony. Byłam na zasiłku dla bezrobotnych w międzyczasie szukając pracy niestety bez efektów. Obecnie jestem w ciąży i teraz znalezienie pracy stało się dla mnie wręcz niemożliwe. Tylko mój mąż pracuje, ale utrzymanie się z jednej pensji i zapewnienie bobasowi dobrego startu to ciężka sprawa. I tu pojawia się moje pytanie, może ktoś się orientuje czy mogę się ubiegać o jakiś dodatek lub zasiłek dla kobiet w ciąży?? Należy mi się jakaś pomoc finansowa od państwa?? Serdeczne dzięki za jakąkolwiek podpowiedź. |
|
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Czw Paź 04, 2012 5:55 pm
|
|
|
beti_w6 niestety nie ma zadnych zasilkow ani dodatkow dla kobiet w ciazy jesli Twoj maz pracuje. |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Czw Paź 04, 2012 6:26 pm
|
|
|
Bronka, a sa jesli by nie pracowal ? |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Czw Paź 04, 2012 7:52 pm
|
|
|
baileys napisał/a: | Bronka, a sa jesli by nie pracowal ? |
Chodzi mi o bijstand, ze gdyby maz nie mial dochodow mogliby ubiegac sie o bijstand a skoro maz zarabia nic sie nie nalezy bo i niby z jakiej racji, poniała ? |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
|