NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
CZY ZADZIAŁA U MNIE INTERNET ADSL Z KPN ????
Autor Wiadomość
marseb28 
Poczatkujacy
marseb28

Wysłany: Śro Paź 07, 2009 8:16 pm   CZY ZADZIAŁA U MNIE INTERNET ADSL Z KPN ????

witam

niedawno byłem w salonie KPN i spodobała mi sie oferta posiadania internetu a'la stałe łącze ADSL w umowie na 12 miesięcy za 25 euro miesiecznie. Tyle tylko ze nie mam pewnosci do tego czy ten internet bedzie u mnie dobrze chodził i czy wogóle zadziała? Po rozmowie z pracownikiem salonu wywnioskowalem iż on chyba nie za bardzo wyczaił jak u mnie ta sprawa wygląda! chodzi o to iż mieszkam w niewielkim dwupiętrowym hotelu pracowniczym na drugim piętrze w pokoju tzw szczytowym tzn w samym rogu, ale chodzi o to również iż ten gość powiedzial mi iż podłączenie przez nich sygnału jest na dany dokladny adres tzn numer ulicy a jak mu powiedzialem że ja mieskzam w jednym z pokoji w tym hotelu to on zaczął sie miotać!!! I nie wiem co w tym momencie zrobić bo takie stałe łącze jest mi bardzo potrzebne!!
Może ktoś posiada juz troche tego typu iinternet ADSL z KPN i bedzie mi mógł coś podpowiedzieć czy to że mieszkam w takim miejscu nie bedzie stanowiło problemu z dzialaniem u mnie tego internetu????[/b]

Mariola101 
Super gaduła
Strasznie uparta...

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Śro Paź 07, 2009 10:42 pm   

Mysle ze nie bedzie problemu.Ten internet jesli sie nie myle jest podlaczany do qniazdka tel.A raczej powinno byc w domu , ale qorzej jak nie w Twoim pokoju bo bedziesz musial qniazdko przenies.Na sto procent nie wiem czy mam racje(to dla tych ktorzy lubia sie czepaiac czasami) . Mam identyczny.I internet mi nie dzialal qdy przyszedl modem.Zadzwonilam do KPN i cos mi naqrzebali tylko w tym qniazdku i nie mam problemu. :039:

marseb28 
Poczatkujacy
marseb28

Wysłany: Czw Paź 08, 2009 9:01 pm   

i wsio jasne !! dokładnie jest tak mówisz bo ten facet z KPN coś mi mówił na temat iż jeśli zajdzie taka potrzeba to bede musiał kombinować z przeciąganiem jakiegoś kabla a jak nie mam w pokoju takiego wejscia telefonicznego to musze poprostu kupić u nich coś takiego a'la gniazdko do kontaktu z prądem które posiada to wejście telefoniczne !!!

jeszcze raz dzieki za podowiedz !!! pozdrawiam !!!!

nuta 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Czw Paź 08, 2009 10:13 pm   

a masz u siebie w tym pokoju "meterkast"? tam powinno byc wejscie telefoniczne, z czterema dziurami, obszukales caly pokoj?przeciaganie kabla raczej lipa, chyba ze bedziesz korzystal bezprzewodowo, dostaniesz swoje hasla i kody, ale jak ci sie ktos u kogo bedzie to gniazdko podepenie kablem to juz raczej tego nei sprawdzisz :/
zawsze cos jest pod gorke :/

Odpowiedz do tematu