samochód/ rejestracje/ douane |
Autor |
Wiadomość |
Sanne
Gaduła
Wiek: 44 Dołączyła: 23 Mar 2007 Posty: 144 Skąd: groningen
|
Wysłany: Sob Sie 29, 2009 9:29 am
|
|
|
ja nie mialam prawa jazdy i auto ubezpieczylam na siebie |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Sob Sie 29, 2009 10:49 am
|
|
|
pewnie i z ubezpieczeniem, i z rejestracja jest tak, ze zalezy na kogo trafisz. jeden urzednik/ubezpieczyciel bez prawka nic nie bedzie chcial zrobic inny nawet o nie nie zapyta.
W sumie to jak rejestrowalem auto to wystarczyl mi sam paszport. Kobieta na poczcie nawet nie zapytala o prawko i o dokument z gemeente. |
Ostatnio zmieniony przez zaq Sob Sie 29, 2009 10:54 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
marcinekpl
Gaduła The one and only
Wiek: 46 Dołączył: 13 Kwi 2008 Posty: 162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Wto Paź 13, 2009 11:58 am ubezpieczenie
|
|
|
Wiecie ile czasu od kupna auta mozna jezdzic bez ubezpieczenia? |
|
|
|
|
superdziki
Gaduła
|
Wysłany: Wto Paź 13, 2009 12:11 pm
|
|
|
Z tego co mi wiadomo to po rejestracji nie wolno jechac samochodem (nie ma ubezpieczenia) dopuki nie bedziesz mial telefonicznego potwierdzenia ze zostal ubezpieczony.
Kupowalem samochod od babki z ubezpieczalni (zalatwila mi wszystko po wyjsciu z poczty, po 10 min zadzwonili ze juz mam samochod ubezpieczony, papiery doszly pozniej poczta) |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Paź 13, 2009 4:46 pm Re: ubezpieczenie
|
|
|
marcinekpl napisał/a: | Wiecie ile czasu od kupna auta mozna jezdzic bez ubezpieczenia? | ani chwili ani centymetra |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
minion
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Paź 13, 2009 6:31 pm
|
|
|
przerejstrowanie auta jest bardzo proste idzie sie na poczte z dokumentami auta potrzebny ci jest paszport prawo jazdyi aktualny dokument o zameldowaniu (dokument wazny jest przez okres trzech miesiecy)moze byc bez tego dokumentu chyba ze masz prawo jazdy wymienione na Holenderskie wtedy ci nie potrzeba meldunku z geemente .A odnosnie jazdy bez ubezpieczenia nie ma takiej mozliwosci w NL aby jedzic bez!!! trzeba jak najszybciej zalozyc polise ubezpieczeniowa. |
|
|
|
|
|