Przesunięty przez: Duuvelke Śro Paź 14, 2009 2:25 pm |
Uwaga Polacy!! |
Autor |
Wiadomość |
paandaaa
Poczatkujacy paandaaa
|
Wysłany: Śro Paź 14, 2009 10:48 am Uwaga Polacy!!
|
|
|
Witam, w ostatni weekend w Dordrechcie zamarzł bezdomny Polak! Nie miał ani mieszkania, ani pracy, ani pieniędzy i zmarł. Czy tak musi być?? Ostrzegam was Rodacy! Jeśli szukacie pracy w Holandii, nigdy nie jedźcie w ciemno. Bo ten Polak tak właśnie skończył. |
Ostatnio zmieniony przez paandaaa Śro Paź 14, 2009 10:57 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
KINDRI
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 31 Lip 2009 Posty: 59 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Śro Paź 14, 2009 12:14 pm
|
|
|
I co myślisz że on tak w ciemno wyjechał jest tyle opcji żeby w taki sposób skończyć w holandii że szok.
Mam dość już tej Holl i pseudo Holendrów co ci nigdy nie pomogą tylko w dupe kopią, normalnie jak w Polsce. |
|
|
|
|
paandaaa
Poczatkujacy paandaaa
|
Wysłany: Śro Paź 14, 2009 12:40 pm
|
|
|
Jesli masz dosc to wracaj do Polski! Nikt nikogo na sile nie trzyma.. Niektorzy Holendrzy sa bardzo pomocni.. Ale widac ty nie trafiles/as na takiego.. Wspolczucia |
|
|
|
|
KINDRI
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Paź 14, 2009 12:56 pm
|
|
|
A nie dziekuje za współczucie, nie potrzebuje go.
A w Polsce jest tak samo tylko są nie mili dla ciebie rodacy, zresztą w hol to ani razu mi taż nie pomugł polak zawsze jakaś inna narodowość.
A jak myślisz że hol są tacy fajni to poczekaj pare latek a się przekonasz, a takie pierdoły jak powiedzieć jak iść czy coś to ok są niezastąpieni, ale powarznie to zawsze mają czas na wszystko a ty zostajesz z ręką w nocniku.
A jeśli chodzi o wysyłanie mnie z powrotem to nie oszukujmy się ludzie tu są bo sie za najniższą da przeżyć normalnie, a wPolsce to za co za 1200.... śmiech na sali.
Wracając do tego gościa co zamarzł gdzie byli ci zajefajni holedrzy toż troche trzeba polerzeć żeby zamarznąć |
Ostatnio zmieniony przez KINDRI Śro Paź 14, 2009 12:57 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
kicha
Poczatkujacy sophie
|
Wysłany: Śro Paź 14, 2009 1:07 pm bzdury
|
|
|
a co w polsce nie zamarzaja bezdomni polacy!!!!!!!
kazdemu moze sie przydazyc jakies nieszczescie, a to czy ktos woli zostac tutaj , czy gdziekolwiek indziej jest to wylacznie jego indywidualna sprawa!!!!
a teksty typu jedzcie do domu swiadcza tylko o ich nadawcy pseudo troskliwy |
|
|
|
|
KINDRI
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Paź 14, 2009 1:20 pm
|
|
|
A nie tylko zamarzają ostatnio gówniarze wymyślają nowe zabawy czyli poprostu pastwią się nad takim człowiekiem, Byłam w szoku jak kilkunasto letnie dla mnie dzieci 14-16 lat zabiły bezdomnego dla zabawy bijąc go czym popadnie. |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Śro Paź 14, 2009 4:30 pm
|
|
|
KINDRI napisał/a: | A jak myślisz że hol są tacy fajni to poczekaj pare latek a się przekonasz, a takie pierdoły jak powiedzieć jak iść czy coś to ok są niezastąpieni, ale powarznie to zawsze mają czas na wszystko a ty zostajesz z ręką w nocniku. |
Ciekawe co ci holandrzy mowia o polakach podajac jednoczesnie Twoj przyklad, chyba nie chce wiedziec. |
|
|
|
|
agata21229
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 02 Gru 2008 Posty: 125
|
Wysłany: Śro Paź 14, 2009 5:15 pm
|
|
|
Wiec małe wyjaśnienie do postów powyżej, tak sie składa,że mieszkam w Dordrecht.
Codziennie rano dojeżdżam pociągiem do Rtotterdamu, ś.p. Pan o którym mowa, codziennie rano żebrał na dworcu i nie raz widziałam jak dostał 5-10e.
Oczywiście po południu wracałam tą samą trasą, ów Pan był pod wpływem alkoholu i to takiej ilości,że nawet nie wiedział gdzie się znajduje, awanturowal się, krzyczał,zaczepiał przechodniów.
Jeżli zechciałby pracować to znalazłby pomoc, wybrał takie życie i tak skończył,przykre. |
|
|
|
|
EdysiaK
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 24 Lip 2009 Posty: 565
|
Wysłany: Śro Paź 14, 2009 5:45 pm
|
|
|
Niektórzy sami sobie taki los wybierają. |
|
|
|
|
lusia0101
Gaduła nad gadułami :-) UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 17 Lut 2009 Posty: 500 Skąd: Drenthe
|
Wysłany: Śro Paź 14, 2009 6:49 pm
|
|
|
,,A jak myślisz że hol są tacy fajni to poczekaj pare latek a się przekonasz, a takie pierdoły jak powiedzieć jak iść czy coś to ok są niezastąpieni, ale powarznie to zawsze mają czas na wszystko a ty zostajesz z ręką w nocniku"
czyli co biedna KINDRI trzeba za raczke prowadzic?!
p.s.: to cytat z twojego przedostatniego maila do mnie :,,Czesc nie wiem czy pamietasz ale pomogłaś mi juz raz chodziło o położną:`)
jestem polka i zaloze sie ze nie jedyna do ktorej pisalas o pomoc i niejedna od ktorej cos dostalas! Normalnie kolejna fajna: POLACZKA!
Ja mam szczescie mam dom, rodzine i ale mam znajomego (dobrego przyjaciela naszej rodziny w pl), ktory jest bezdomny i niejednokrotnie wyciagana do niego dlon pomocna byla ze tak powiem: dziekuje za pomoc ale jej nie chce. on tak chce zyc! rozumiecie to? czlowiekowi podoba sie bycie bezdomnym! Raz zamkneli go w areszcie, nikomu nie dali znac bo komu? szukalismy go gdzie sie dalo, myslelismy ze umarl! nawet u proboszcza bylismy msze zamowic, a tu po 3 miesiacach dzwoni facet do drzwi. Moj tato wola na niego ze jest 2 osoba ktora zmartwychwstala! I tez sobie Andrzejek lubi popic, ale jest cudownym czlowiekiem, pomocnym (zawsze znajdzie sie do pomocy jak trzeba cos zrobic w domu czy na podworku). Ale sa ludzie (i niewazne czy polak, rusek czy holender), ktorzy wybieraja bezdomnosc, upijaja sie na smierc i w agonii zamarzaja. Nie wiem czy to nie zabrzmi jak umywanie raczek ale ile jest schronisk dla bezdomnych? sa organizacje ktore pomagaja bezdomnym?! ale ci ludzie pomocy nie chca!!! to sa ludzie ktorzy pomocy nie chca, z wlasnej woli, a nie jak KINDRI ktora szuka na niedzieli porad, odpowiedzi na swoje pytania a potem jedzie ze jej nikt nie pomogl i wogole ze wszyscy polacy sa madrale! |
_________________ Pomagam w miare mozliwosci |
|
|
|
|
duYster
Super gaduła Uwaga Baba!

Pomogła: 7 razy Dołączyła: 03 Gru 2007 Posty: 247 Skąd: z domu
|
Wysłany: Śro Paź 14, 2009 7:38 pm
|
|
|
ehs... uzytkownicy maja dziwna przypadlosci
obrzucania sie blotem publicznie
Czy nie lepiej takie rzeczy obgadac na privie?
Pewnie odwagi brak |
_________________ Racja jest jak dupa, kazdy ma swoja... |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Paź 14, 2009 8:01 pm
|
|
|
jak widac, do poklocenia sie kazdy temat dobry |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
lena930
Super gaduła lena930
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 29 Lis 2008 Posty: 261
|
Wysłany: Śro Paź 14, 2009 8:06 pm
|
|
|
du yster ja cie popieram wlasnie tak tu wyglada wszyscy pisza o polakach ale chyba sami zapominaja ze sa nimi ba niech zapominaja ale i tez zachowanie zmienia i wtedy mozna rozmawiac ze inni sa tacy czy siacy |
|
|
|
|
singelnl
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Paź 14, 2009 10:45 pm
|
|
|
Ja mysle ze ten Polak i tak mial wielkie szczescie !!!
Gdyby zyl w Polsce to zapewne takze by zamarzl jako bezdomny.
Wiec nie ma co podkreslac ze zamarzl akurat w Holandii !!!!!!!!!
Sa pewne typy ludzi ktorzy obojetnie w jakim kraju sie znajda i obojetnie w jakich warunkach , to i tak spieprza swoja sytuacje zyciowa i zejda na dno.
W Holandii mial szczescie bo tutaj klimat jest cieplejszy i pozyl sobie dluzej.
Sorry kazdy jest kowalem swojego zycia. |
|
|
|
|
Bozenka.k
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 18 Cze 2009 Posty: 80 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 9:09 am
|
|
|
singelnl napisał/a: | W Holandii mial szczescie bo tutaj klimat jest cieplejszy i pozyl sobie dluzej. |
Masakra.... Jaka znieczulica..:/ |
|
|
|
|
|