NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Duuvelke
Śro Paź 14, 2009 2:25 pm
Uwaga Polacy!!
Autor Wiadomość
aknairam 
Gaduła nad gadułami :-)
mari(an)ka

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 9:50 am   

Mnie zawsze nasuwa sie taka refleksja : to byl czyjs syn ,moze ojciec? moze brat ? Zaplatał sie w zyciu i nie znalazł drogi powrotnej .
Napewno nie dlatego zmarł ze przyjechał do Hol.,,w ciemno,,jak ktos napisał,bo rownie dobrze mogl przyjechac jak najbardziej w jasno, a pozniej trafił w ciemno-ść.
A te zatargi słowne jakie tu prowadzicie (ubolewając mysle,nad odejsciem rodaka z tego swiata) sa co najmniej niemiłe.
lusia0101cytuje nawet prywatny list zeby sie ,,odszczeknąć,,
Na priv pisze sie wtedy jak nie chcesz o tym mowic publicznie Jak bys sie poczuła gdyby ktos tak wywalil twoja prywatną rozmowe na forum ?-bardzo niesmaczne i to raczej o Tobie zle świadczy -przepraszam to tylko moje skromne zdanie.(nie zwiazane z tematem zreszta)

lusia0101 
UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 5:07 pm   

przyznam ci racje, nie powinnam cytowac pryvatnych listow ale mi nerwy puscily i powiem ch... mnie szczelil (dosadnie, sorry ale tak sie poczulam) jak przeczytalam w tym temacie posty KINDRI, nie bede siebie tutaj usprawiedliwiac i wymadrzac kto ma racje, bo to moja wina ze sie nie opanowalam czytajac takie glupoty. to tyle dzial zamkniety.

wracajac do tematu. czytam wypowiedz singlanl (troche makabryczna), ale jest tu gdzies racja (no moze dla mnie osobiscie nie we fragmencie ktory czytam to bezdomny= dno totalne). mam pytanie do bozenki i innych: jesli zdanie singlanl uwazasz za tak makabryczne, powiedzcie co robic zeby ,,ratowac" tych zamarzajacyhc bezdomnych? Czy widzac bezdomnego spiacego na lawce podchodzicie, pytacie jak sie czuje?

lena930 
Super gaduła
lena930

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 5:12 pm   

ja najczesciej tak a makabryczne to znaczy nie ze bezdomny umarl ale ze taka znieczulica pojawila sie w postach.Przynajmniej ja to tak zrozumialam i szvczerze mowiac wlasnie tak tu jest :119:

lusia0101 
UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 5:27 pm   

lena930 napisał/a:
szvczerze mowiac wlasnie tak tu jest

-mogla bys bardziej ta mysl rozwinac. bo temat uwazam (przynajmiej dla mnie) za bardzo interesujacy. o jakiej znieczulicy my mowimy? w odniesieniu do polakow czy holendrow?

lena930 
Super gaduła
lena930

Wysłany: Czw Paź 15, 2009 6:02 pm   

nie mam zamiaru rozwijac tego tematu ale nie chodzilo mi o polakow ani o holendrow tylko o ludzi ogolnie te teksty typu "kazdy jest kowalem swojego losu"itp. :119: I nie chce nikogo urazic tylko tak to poczulam.Znieczulica to nie jest domena tylko polakow :039:

LeGolasik 
LeGolasik

Wysłany: Czw Paź 15, 2009 8:04 pm   

Ale co w tym zdaniu nie jest prawda?

Kurt Cobain

lena930 
Super gaduła
lena930

Wysłany: Czw Paź 15, 2009 8:13 pm   

tu nie chodzi co jest prawda tylko jest napisane o zmarlym polaku ktorego tak naprawde nikt nie znal z nas :039:
Ostatnio zmieniony przez lena930 Czw Paź 15, 2009 8:13 pm, w całości zmieniany 1 raz  

LeGolasik 
LeGolasik

Wysłany: Pią Paź 16, 2009 3:56 pm   

No wiesz "wykuł" sam sobie swój los...

Kurt Cobain

lena930 
Super gaduła
lena930

Wysłany: Pią Paź 16, 2009 5:27 pm   

a moze nie sam może ktoś mu pomógł np. stracił prace bo inni zeszli z ceny jak to sie dzieje a co za tym idzie mieszkanie może auto nigdy nic nie wiadomo a ty jestes taki pewny siebie ze za miesiac nie wyladujesz na ulicy róznie w zyciu bywa :039:

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 5:55 pm   

lena930, Lena nie goraczkuj sie . Tak naprawde to jego wlasny wybor (tego polaka ) jesli byl bezdomny to a : mogl wrocic do PL gdzie ma rodzine i przyjaciol
B: bezdomnosc byl to jego wlasny wybor wiec uszanujmy jego wybor .
Pozatym jesli go nikt nie znal to czym sie tak goraczowac . Sorry ze tak powiem : sokro go nie znamy to poco te klotnie .To byl poprostu czlowiek ktorego nie znamy jego wybory zyciowe doprowadzily go tam gdzie teraz jest . Lepiej w ciszy pomodlic sie za jego i jego dusze niz tu sie wyklocac ....

lena930 
Super gaduła
lena930

Wysłany: Pią Paź 16, 2009 6:09 pm   

no i masz racje tez tak mysle :038: :039:

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 7:04 pm   

baileys napisał/a:
lena930, Lena nie goraczkuj sie . Tak naprawde to jego wlasny wybor (tego polaka ) jesli byl bezdomny to a : mogl wrocic do PL gdzie ma rodzine i przyjaciol
B: bezdomnosc byl to jego wlasny wybor wiec uszanujmy jego wybor .
Pozatym jesli go nikt nie znal to czym sie tak goraczowac . Sorry ze tak powiem : sokro go nie znamy to poco te klotnie .To byl poprostu czlowiek ktorego nie znamy jego wybory zyciowe doprowadzily go tam gdzie teraz jest . Lepiej w ciszy pomodlic sie za jego i jego dusze niz tu sie wyklocac ....

juz ktorys raz widze jak wysylasz kogos do polski do "przyjaciol" i "rodziny", ale czy jestes az tak pewna ze kazdy ma az taki dobry backup?

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 7:06 pm   

suska, odpusc sobie kobieto najpier naucz sie czytac ze zrozumieniem a pudzniej sie czep
Przedewszystkim pokaz mi gdzie go odeslalam do PL

[ Dodano: Pią Paź 16, 2009 7:08 pm ]
P.S kazdy ma gdzies rodzine blizsza lub dalsza tak samo jak i znajomych wiec tak jestem pewna ze ma jakis backup

EdysiaK 

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 8:59 am   

baileys napisał/a:
mogl wrocic do PL gdzie ma rodzine i przyjaciol

baileys napisał/a:
Przedewszystkim pokaz mi gdzie go odeslalam do PL

Witch01 
Mega gaduła
Witch

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 9:12 am   

Przestancie sie czepiac slowek, post Baileys jest napisany w lagodnej formie i bez zadnych zlosliwosci.

baileys napisał/a:
Lepiej w ciszy pomodlic sie za jego i jego dusze niz tu sie wyklocac ....

Odpowiedz do tematu