Samolot i kwiaty w bagazu podrecznym |
Autor |
Wiadomość |
Reed
Gaduła Szuflandia

Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Sie 2008 Posty: 188 Skąd: Miasto Krasnali
|
Wysłany: Pon Paź 19, 2009 12:01 pm Samolot i kwiaty w bagazu podrecznym
|
|
|
Czy mozna przewiesc bukiet tulipanow w bagazu podrecznym?
Czy w ramach akcji 'wszyscy sa terrorystami' takie 'ziele' jest na liscie rzeczy zabronionych na pokladzie? |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Pon Paź 19, 2009 12:44 pm
|
|
|
jak miałam wątpliwości co do zawartości bagażu podręcznego, to dzwoniłam bezpośrednio na lotnisko, z którego wylatywałam i tam się dowiadywałam wszystkiego, żeby nie było niespodzianek przy kontroli mogę poradzić Tobie to samo |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
Ostatnio zmieniony przez agastepa13 Pon Paź 19, 2009 12:45 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
beapap
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 20 Wrz 2009 Posty: 71 Skąd: Dordrecht
|
Wysłany: Pon Paź 19, 2009 1:25 pm
|
|
|
Ja kiedyś przewiozłam kwiaty w podręcznym a dokładnie w ręce a nie w bagażu
Ale nie leciałam wtedy z Holandii... więc nie jestem pewna czy tu się uda.
Wszystko zależy od tego kto będzie Cię sprawdzał przy kontroli. |
_________________ artystyczna-dusza-tulipanki.blogspot.com |
|
|
|
|
kocica
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 5 razy Wiek: 41 Dołączyła: 31 Sty 2007 Posty: 99 Skąd: HOLANDIA
|
Wysłany: Pon Paź 19, 2009 3:23 pm
|
|
|
witam,
ja za kazdym razem gdy jade do pl wioze bukiet kwiatow dla mamy i nigdy nie mialam problemow na lotnisku w nl.
pozdrawiam |
|
|
|
|
Ewa P
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 14 razy Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 546 Skąd: NL
|
Wysłany: Wto Paź 20, 2009 9:30 am
|
|
|
Przewóz kwiatów
Przewóz kwiatów nie jest zabroniony przez służby celne ani bezpieczeństwa. Przewóz sztucznych kwiatów może nastąpić zarówno w bagażu podręcznym jak i w bagażu głównym. W przypadku żywych kwiatów, większość linii lotniczych zezwala na ich przewóz tylko w kabinie pasażerskiej jako bagaż podręczny.
Pamiętajmy, że w przypadkach, kiedy bagaż podręczny jest ściśle limitowany (przede wszystkim w tanich liniach lotniczych, takich jak Ryanair) kwiaty muszą mieścić się w odpowiednich rozmiarach i wadze. Jeśli na danej trasie na pasażera przypada jedna sztuka bagażu podręcznego, kwiaty muszą być spakowane do tego bagażu lub stanowić go same w sobie.
W przypadku wątpliwości, czy dane linie lotnicze zgodzą się przewieźć kwiaty i na jakich zasadach, najlepiej skontaktować się z naszym Telefonicznym Biurem Obsługi :+48 32 728 3000
http://www.esky.pl/poradn...azu-specjalnego |
|
|
|
|
jawitta
Gaduła jawitta

Pomogła: 4 razy Wiek: 44 Dołączyła: 12 Maj 2008 Posty: 103
|
Wysłany: Wto Paź 20, 2009 9:33 pm
|
|
|
Witam
Kiedyś przewoziłam WizzAir cebulki tulipanów i nikt nie robił problemów przy odprawie a jak sprawa z bukietami wygląda myślę że podobie . Osoba która stała za mną w kolejce do odprawy miała bukiet kiwatów i weszła na pokład(bagaż podręczny+bukiet) |
_________________ "Korzystaj z każdego dnia , nie pytaj o to, co jutro przyniesie " |
|
|
|
|
|