NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Pon Paź 19, 2009 3:44 pm
nakladki na pasy dla ciezarnej
Autor Wiadomość
Baska
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pon Paź 19, 2009 11:44 am   nakladki na pasy dla ciezarnej

Widzialam kiedys w internecie takie specjalne nakladki na pasy bezpieczenstwa, by ciezarna kobieta mogla, bez nacisku na brzuch, je zapiac. Jak wiecie w NL nawet bedac w 9 mc nalezy miec pasy w aucie zapiete. Czy ktos wie, gdzie mozna takie nakladki kupic? Wuguglowalam tylko uzywane, a wolalabym nowe, bo to na prezent, i obciach dawac stare. Podobno kiedys do kupienia w prenatalu byly, ktos widzial?
Dziekuje za pomoc!

marte78 
Gaduła

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon Paź 19, 2009 12:18 pm   

ja widzialam sklepie dzieciecym nie zadnym firmowym typu prenatal czy inny.jesli jestes z hagi to zapraszam na sporwijk,bo tu wlasnie widzialam takie cudenko.adres sklepu przesle ci na priva jezeli chcesz

oliwek2 
Gaduła

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Pon Paź 19, 2009 1:56 pm   

A ja polecam cos innego niz zwykle nakladki na pasy. To jest takie jakby siedzonko, ktore mocuje sie pasem dookola siedzenia. Pozniej sie na tym siada i pas przeklada przez taka klamre, ktora jest miedzy nogami. Czytalam posty, ze wiele dziewczyn jest z tego zadowolonych, ja rowniez. Nie przeszkadza to ani w trakcie jazdy jako pasazer, ani jako kierowca, a przy okazji pas nie naciska na pecherz i w razie wypadku dziecko jest bezpieczniejsze.

Tutaj mozesz zerknac na to, kupowalam wlasnie w tym sklepie -> [link]

Baska
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Czw Paź 22, 2009 8:21 pm   

A mozna to stosowac na oba przednie siedzenia? Siostra i jej maz prowadza zamiennie, wiec jemu bedzie wygodnie z takim pasem dla ciezarnych?
BTW Chyba sie tego nie da zalozyc przy spodniczce, tak? Dobrze widze, ze to miedzy nogami idzie?

oliwek2 
Gaduła

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Pią Paź 23, 2009 5:43 pm   

Tak, ta klamra jest wlasnie miedzy nogami, bo tak jest bezpieczniej. Widzialam tez podobne cos, ale z klamrami po obu stronach ciala. Jednak one nie odciagaja tak dobrze pasa.

Ja jezdze w mini i mi to nie przeszkadza :) , a dluzsza spodnice mozna jakos zwinac. Bezpieczenstwo dziecka wazniejsze niz spodnica :)

Jesli chodzi o siedzenie na tym kogos nie w ciazy ;) , to tez to nie przeszkadza. Poza tym latwo to przelozyc na drugie siedzenie lub zdjac.

Odpowiedz do tematu