Czy znacie firmę Van Koppen & Van Eijk ?? |
Autor |
Wiadomość |
ossamus
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lip 27, 2009 12:50 am
|
|
|
Nia ma pracy w tej firmie ludzie siedza po 3 tyg. w domu i lipa - choc tyle iz domki sa ok , w Berkel kolo Enschede w VKVE nie ma pracy !!!!!!
tygodniowo 60 eu za domek i miesiecznie 65 za ubezpieczenie i holenderskie swinie <pracodawcy> na szklarniach >>>cenzura<<< ponoc jak 150 Polakow traktuja jak smieci. |
|
|
|
|
gabunia210
Poczatkujacy mała nordwaijk
|
Wysłany: Śro Sie 05, 2009 6:59 pm szanowni państwo
|
|
|
pracuję w wyżej wymienionej firmie od kilku miesięcy z jednej strony jestem zadowolona a z drugiej nie np. kary od 10euro do 100 euro masakra, niema nikogo kompetętnego do rozmowy dlatego o wszystko pytamy szefa w pracy nikogo w van koppenie,hotele to totalna porażka a domki nie lepsze .Niczego niezałatwisz chyba że pojedziesz bezpośrednio do głównego biura i to powiedzą ci że jak ci nie pasuje to wracaj do polski,koordynatorzy dostali się na swoje stanowiska po znajomościach poprostu brak słów nie znają języka i robią tylko z siebie pajaców, obiady to kompletna tragedia. coż jeszcze tu dodać jak narazie jedyne co to to że płacą a tak pozatym to nic niemają do zaoferowania.
A dla swiadomości wszytkich wszystkkie domki i dą do likwidacji wszycy ludzie będą mieszkać na hotelach od 3-4 osób tragedia a pokje jak w hotelach małe i nie przestronne.
Pozdrawiam pracowników byłych i obecnych.
P.S jeśli chodzi o prywatne mieszkania to również nic nie jest z tego prawdą |
_________________ Minia |
Ostatnio zmieniony przez gabunia210 Śro Sie 05, 2009 7:06 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
smerfetka25
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sie 05, 2009 7:10 pm
|
|
|
pracowalam w tej firmie nie bylo zle mieszkania nie wiem jakie maja bo mieszkam na prywatnym |
|
|
|
|
gabunia210
|
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 6:47 pm
|
|
|
nic ciekawego nie posiadają |
|
|
|
|
yeti7771
Poczatkujacy ;-)
Wiek: 46 Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 3 Skąd: pl/nl Gouda
|
Wysłany: Śro Sie 26, 2009 6:19 pm
|
|
|
Witam !!! powiem tylko tyle od czegoś trzeba zacząć w NL. Ja właśnie zacząłem przez vk-vn nie jest lekko na początku , ale zależy też do jakiego pracodawcy się trafi !!! i tu jest pies pogrzebany he he jedni są ok a inni nie . pracowałem rok w tej firmie i było kilka sytuacji , że miałem ochotę się zwolnić !!! ... ale przetrwałem nauczyłem się podstaw holenderskiego i znalazłem pracę na kontrakt )) i już jest OK . pozdrawiam wszystkich też vk-ve i życzę wszystkim wytrwałości |
_________________ witam )) |
|
|
|
|
gabunia210
|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 4:23 pm
|
|
|
niestety muszę cię bardzo rozczarować dlatego że pracuje w jednej stałej pracy od początku umiem angielski i uczę sie holenderskiego tu nie chodzi o prace a samom firme u nas to tylko pozbywają się ludzi pod byle pretekstem czy masz stałą prace czy nie czy znasz język oni mają to gdzieś bo sobie znajomych na te miejsca zatrudniają.
A niestety już w naszym rejonie dwie firmy zrezygnowaly z naszej firmy.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
hubbert
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sie 29, 2009 10:25 am vkve
|
|
|
Ja pracuję w Hadze przez to biuro. Magda i Ania czyli dziewczyny które tam pracują nie mają żadnego pojęcia o tym co robią. Pracę załatwisz tylko jeżeli masz znajomości. W wyjątkowych sytuacjach dzwonią po innych. Poza tym dziewczyny bardzo lubią prezenty, sam widziałem jak ludzię przynoszą jakieś upominki. Bywa tak że prace dostaje człowiek bez znajomości jakiegokolwiek języka a inny który naprawde dobrze zna hol. lub ang. siedzi w domu. Dodam że Ania zna tylko ang. i to podstawy, szybciej można się dogadac z holendrem który tam pracuję niż z nią. Ale mąż Ani pracuje w głównym oddziale w Leiden więc nikt jej nie ma prawa nic powiedzieć |
|
|
|
|
bobek2pw22
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 10:53 am
|
|
|
Witam
Stawka brutto w van koppen van eijk wynosi 8,49euro/h.
Opłaty:
Mieszkanie 60euro/tyg
Energia 20euro/tyg
Ubezpieczenie 65euro/miesięcznie
Po odliczeniach pozostaje okolo 6euro/h,od tego potracane jest jeszcze wakacyjne, które wypłacane jest 3 razy w roku.
Na reke wychodzi w zależności od liczby przepracowanych godzin okolo 5,5euro.
Ludzie siedzą bez pracy po kilka tygodni,idą jeden dzień tylko po to żeby bylo z czego potrącic za mieszkanie.Koordynatorzy nie daja sobie rady,cięzko cokolwiek załatwic.
Jak sie dzwoni to niewiedzą,mówia ze oddzwonią ale nie robią tego.
VKVE wyleciał juz z kilku szklarni, za duzo chcieli pieniedzy,a pracownikom placa grosze.
Mieszkania są różne,domki są raczej ok, ale nie polecam hoteli.
Hotel Kreta w Maassluis - prawie 40 osób na jedną kuchnie,ciągle zapchana kanalizacja,śmierdzi.
Małe pokoje, z jednoosobowych zrobione dwuosobowe(wstawione łózka piętrowe) |
Ostatnio zmieniony przez bobek2pw22 Sob Wrz 05, 2009 10:55 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
tofik444
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Wrz 27, 2009 5:30 pm
|
|
|
Witam wszystkich! Mam do was ogromną prośbę jeśli ktoś może niech odpowie na moją wiadomość. Potrzebuje dokładny adres tej firmy i nr tel bliska mi i mojej rodzinie osoba tam pojechała i boimy się o nią czytająć to forum troszke się wystraszyliśmy. |
|
|
|
|
schumma
Poczatkujacy schumma
|
Wysłany: Pon Wrz 28, 2009 10:25 am Re: vkve
|
|
|
>>>cenzura<< |
|
|
|
|
Kasiucha
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Paź 01, 2009 8:46 am
|
|
|
mój mąż też pracuje w tej firmie.
jeśli chodzi o pracę to trafił dobrze, naprawdę nie narzeka 40 godzin ma na tydzień zawsze.
wypłaty są regularnie co środę - bez żadnych problemów.
Problemy zaczynają się jak trzeba cokolwiek załatwić w biurze, niestety polki które tam siedzą pozjadały rozumy ( jak to zazwyczaj bywa) i nigdy nie mają czasu na sprawy pracowników.
problem jest za zwrotem kosztów za paliwo tkz kilometrówką, mimo rozpiski np na 500 km (faktycznie przejechanych) oni twierdzą że niemożliwe to jest i policzą np 100 km i za tyle zapłacą.
W tej chwili van koppen cienko przędzie i nie ma nowych zleceń. |
|
|
|
|
patylka24
Poczatkujacy borowiesia
|
Wysłany: Czw Paź 01, 2009 9:42 am
|
|
|
hej!!! ta firma VkVe to najgorsze co moze być!!! poleczki z biura a dokladnie w Noordwijku wsadzają do roboty swoich ludzi (znajomków) albo swoich faworytów,są nie kompetentne i ignorują wszelakie prośby,ciągle nie zgadza sie kasa,
zreszta w kazdym biurze cos jest nie tak!!!!! pracowalam tam i moja opinia o tym biurze jest nizsza niz zero,teraz mam prace w swietnym biurze,zajebiste zarobki,nie mam problemu z pracą,kilometrowką,cycuś malina.a VkVe odradzam bo mozna się przejechac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
_________________ Patrycja |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
|
|
|
|
mariaaa
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Paź 24, 2009 11:30 am
|
|
|
patylka24 a w jakiej to firmie pracujesz,że jest zajebiście? Może się pochwalisz? |
|
|
|
|
Lariusz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2009 12:54 pm
|
|
|
dołączam się do prośby patylka24 wszyscy chcemy pracować dla dobrego biura |