chrapanie |
Autor |
Wiadomość |
patrycja87
Poczatkujacy

|
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 11:15 pm
|
|
|
dzisiaj w programie Dzien Dobry TVN poruszano temat chrapania, specjalista stwierdzil, ze tylko zabieg(po wczesniejszym dokladnym zbadaniu pacjenta) jest w stanie przyniesc poprawe, ale tez nie na zawsze-max 6lat, a wszelkie preparaty na jednych dzialaja lepiej, na innych gorzej, ale zawsze dzialaja na krotko! w kazdym badz razie wiemy na pewno, ze nie mozna lekcewazyc chrapania poniewaz moze prowadzic do bezdechu, wylewu a nawet zawalu!
Dla mnie to jasne, tylko jak mam teraz przekonac meza?! o tym chyba musze zaczac nowy temat |
|
|
|
|
Waleczne serce
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Lis 11, 2009 11:22 am
|
|
|
patrycja87 napisał/a: | dzisiaj w programie Dzien Dobry TVN poruszano temat chrapania, specjalista stwierdzil, ze tylko zabieg(po wczesniejszym dokladnym zbadaniu pacjenta) jest w stanie przyniesc poprawe, ale tez nie na zawsze-max 6lat, a wszelkie preparaty na jednych dzialaja lepiej, na innych gorzej, ale zawsze dzialaja na krotko! w kazdym badz razie wiemy na pewno, ze nie mozna lekcewazyc chrapania poniewaz moze prowadzic do bezdechu, wylewu a nawet zawalu!
Dla mnie to jasne, tylko jak mam teraz przekonac meza?! o tym chyba musze zaczac nowy temat |
Nie panikuj. Naprawde trzeba by miec pecha by chrapanie zabilo. |
|
|
|
|
gosia
Nieśmiały użytkownik
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Paź 2006 Posty: 80 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Śro Lis 11, 2009 9:05 pm
|
|
|
Witam, widze ze nie jestem sama. Na poczatku bylo tylko chrapanie na wznak a teraz bez roznicy. zatyczki mi nie pomagaja, poza tym slyszalam ze wcale nie sa zdrowe dla uszu (uszy musza 'oddychac').
Wiec przewaznie kazda moja noc to 'wedrowka ludów" do drugiego pokoju. Oczywiscie faceta nie przekonasz do lekarza itp., wszystkie plastry na nos, silence i spraye do gardla na nic sie zdaja. Chyba rozwod to najlepsze rozwiazanie.
Pozdrawiam wszystkich z tym problemem |
|
|
|
|
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 11 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Śro Lis 11, 2009 9:13 pm
|
|
|
oprócz problemów z zapadającym się językiem w czasie snu (to mają osoby które chrapią tylko gdy śpią na wznak), problemów z zatokami, przegrodą nosową, itp. często oznaką chrapania jest otyłość... |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Lis 11, 2009 9:40 pm
|
|
|
do przyczyn opisanych przez mamqa, dochodzi jeszcze np. "źle skonstruowane lub długie podniebienie miękkie albo przerośnięte migdałki podniebienne" i kilka innych (polecam http://www.msfera.pl/chrapanie.html). podniebienie mozna skorygowac, ale ten zabieg jest troche ryzykowny. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
oliwek2
Gaduła

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 20 Lut 2008 Posty: 173 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 9:11 am
|
|
|
Gosia, zamiast brac rozwod lepiej od razu zaczynac noc w drugim pokoju Przynajmniej sie wyspicie i zycie bedzie dalej piekne . Ciagle niewyspanie jest straszne i ja po kilku dniach jestem w stanie kogos zabic tu i teraz siekierka w odwecie. Wczesniej jednak lepiej wykluczyc wszystkie inne przyczyny chrapania, ktore byc moze da sie wyleczyc. |
|
|
|
|
|