NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jakie są oczekiwania klienta ????????
Autor Wiadomość
Dzidek4849a 
Poczatkujacy
Bezpiecznie do celu

Wysłany: Wto Lis 10, 2009 10:51 pm   Jakie są oczekiwania klienta ????????

Prowadze firme przewozową od niedawna wcześniej byłem kierowcą ciężarówki w holenderskiej firmie i postanowiłem się wyzwolić z pod ręki holendra i podjąć wyzwanie jakim jest wlasny transport. Caly czas próbuje wyjść na prostą i staram sie podnieść standardy transportu lecz nie wiem jeszcze jak skutecznie zachęcić klienta by skorzystał z moich usług i co najważniejsze był z nich zadowolony i chciał wrócić.
Ostatnio zainwestowałem w auto bo poprzednie było mniej komfortowe i miało zbyt duży przebieg i wiek bym mógł z czystym sumieniem wozić nim ludzi.
Prosze o komentarze i podpowiedzi jak działać. Pytam właśnie w takim miejscu ,bo naj więcej można się dowiedzieć u źródła i uważam że nie jest żadną ujmą przyznać się do nie wiedzy i pytać.
Pozdrawiam wszystkich pracujących i mieszkających w Holandii.

elzbieta388 
Poczatkujacy
elzbieta388

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Lis 10, 2009 11:10 pm   

Kazdy klient chce spokojnie dojechac na miejsce.Najlepiej z jak najmniejsza iloscia zatrzymywania sie.Super dewiza bedzie przyjazd na czas i dowoz pod adres.Najlepsza rekomendacja beda zadowoleni klienci.Wiadomo jak to jest-kazdy ma znajomych... i tak to juz leci.... ja powiem kolezance,ze porzadna firma i kierowca git itp kolezanka powie koledze i juz masz nastepnych pasazerow.Napewno bedzie dobrze.Zycze powodzenia. :039:

Dzidek4849a 
Poczatkujacy
Bezpiecznie do celu

Wysłany: Wto Lis 10, 2009 11:31 pm   

Dziekuje za odpowiedz prosze o kolejne nim wiecej tym lepiej. Od wiedzy głowa nie boli.

symeks 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lis 10, 2009 11:44 pm   

1. punktualnosc ( wiadomo jak jest na drogach, telefony sa po to zeby poinformowac ze bedziesz wczesniej / pozniej / okolo godziny tej i tej).
2. co najmniej 2 kierowcow (wiadomo jak jest na drogach, spanie itd)
3. Zaufani kierowcy, a nie piraci drogowi, kultura kierowcow.
4. Dowozenie pod adres za granica (niektórzy sa tu pierwszy raz).
5. odbieranie ludzi z polski "z domu" a nie ze bus ma trase i nie mozna zjechac.
6. Rozrywka w busie (o wiele przyjemniej ryznajmniej dla mnie sie jechalo jezeli gapilem sie w monitor i ogladalem film z dvd).
7. cena (jezeli bedzie za wysoka to bedzie ciezko, ale przy cenie troche wyzszej niz konkurencja i uczciwosci, punktualnosci, bezpieczenstwie ludzie to docenia.
8. kwestia bagazu (mialem doczynienia z kierowcami co nie chcieli brac dodatkowego bagazu, a po telefonie do "szefa" jednak dalo sie zabrac i za ta sama cene).

wiecej nie pamietam...

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Wto Lis 10, 2009 11:44 pm   

Dzidek4849a, moze sprobuj przeszukac forum w poszukiwaniu postow o zlych doswiadczeniach z przewoznikami i tak po prostu nie rob :)
a mi osobiscie zalezy na komforcie podrozy, czyli zebym nie siedzial jak sardynka w puszce przez x godzin z torba na kolanach.

[ Dodano: Wto Lis 10, 2009 11:46 pm ]
... tak jeszcze odnosnie odbierania z domu i dowozenia pod dom - ten ktory wsiadzie ostatni i wysiadzie pierwszy bedzie zadowolony, ale pozostali beda mieli zafundowana wycieczke krajoznawcza.
niestety, jeszcze sie taki nie narodzil, zeby wszyskim dogodzil...

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

jso 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Śro Lis 11, 2009 10:37 am   

Nigdy busikiem nie jechalem, ale to co mnie odstrasza z relacji na forum, to ich nieprzewidywalnosc, brak stalosci, w szczegolnosci chodzi o:
- godziny
- trasy

Postawilbym na odbieranie/odwozenie ludzi w stalych punktach. W Holandii bylyby to Haga, Rotterdam, Amsterdam w jakims centralnym punkcie, moze jeszcze jakies wieksze miasto przy granicy. W Polsce Wroclaw (bo stamtad pochodzi lwia czesc imigrantow) + jeszcze nie wiem jakie.

Majac stale trasy mozesz narzucic stale godziny, a takze stale ceny.

Jadac taka trase chcialbym kilka razy zatrzymac sie "na siku", najlepiej w regularnych odstepach czasu i na staly czas. A gdybym spoznil sie 2 minuty z powodu dluzszego pobytu w toalecie, to zeby kierowca nie odjechal beze mnie. Ale za to np miedzy 24-5 rano lepiej, zeby sie nie zatrzymywal. Najlepiej trase znosi sie spiac i budzenie ludzi na przystanek w tych godzinach przynosi wiecej szkody niz pozytku.

Najlepiej wg mnie miec wlasnie nocne kursy.

Aaaa, no i bezpieczenstwo oczywiscie. Chodzi o sposob jazdy (jak kierowca szaleje to nie mozna zasnac, bo czlowiek sie denerwuje) oraz o uspokojenie/porzucenie imprezujacej grupki, ktora by sie upila w busie (wiem, ze to byl pare razy problem dla mojej zony, bo tacy goscie sa chamscy, glosni i czesto wolaja o przystanki na toalete).

Cena - nizsza niz ci zdziercy z Orbisu.

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Śro Lis 11, 2009 10:41 am   

jsobanski napisał/a:
... oraz o uspokojenie/porzucenie imprezujacej grupki, ktora by sie upila w busie (wiem, ze to byl pare razy problem dla mojej zony, bo tacy goscie sa chamscy, glosni i czesto wolaja o przystanki na toalete) ...

to w szczegolnosci. i konsekwentnie. 1 ostrzezenie, a jak nie poskutkuje to wysiadka na pierwszym parkingu.

artur43 
Poczatkujacy
artur43

Wysłany: Śro Lis 11, 2009 11:19 am   

Zeby wyrobic sobie marke wystarczy byc na czas po klienta,jechac ostroznie,ale nie wolno,byc milym i nie stawac co godzine.No i oczywiscie pod sam dom.Wtedy taki klient pusci "fame" i nie opedzisz sie od zamowien!!!Zycze duzo powodzenia. Zapomnialem dodac-cena tez robi swoje.Lepiej miec 8 pasazerow po np 40 euro niz 3 po 50.
Ostatnio zmieniony przez artur43 Śro Lis 11, 2009 11:21 am, w całości zmieniany 1 raz  

oliwek2 
Gaduła

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Śro Lis 11, 2009 11:21 am   

Ja jako, ze lubie wszystko zalatwiac przez internet, dopisze, ze super by bylo, gdybys mial chociaz prosta strone internetowa o swojej firmie z podstawowymi informacjami o trasach przejazdu, bagazu, godzinach odjazdu, panujacych zasadach itd

A super by bylo, jakby sie dalo zarezerwowac i kupic bilet przez internet :) , ale to juz bardziej skomplikowana sprawa.

alicja2911 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 29 razy
Wysłany: Śro Lis 11, 2009 11:23 am   

Przede wszystkim: punktualnosc,bezpieczenstwo i zero" chlania" w busach.
Co do rezerwacji poprzez strone www jak najbardziej.
Pozdrawiam

Dzidek4849a 
Poczatkujacy
Bezpiecznie do celu

Wysłany: Śro Lis 11, 2009 11:44 am   

Super ciesze się że mogłem liczyć na Waszą pomoc tych pare odpowiedzi podniosło mnie na duchu że może być lepiej (wiadomo otwarcie takiej firmy to spore koszty). do tej pory jak jeździłem zdażało mi się że jechałem z jedną osobą w jedną strone i w drugą też z jedną , bo nie chce odmawiać nikomu. Co do strony to jest w trakcie przebudowy. a jeżdże w piatki do holandii i wracam w niedziele ewentualnie w sobote jak jest potrzeba. Preferuje jazde w nocy to mi jeszcze zostało z poprzedniej pracy kiedy to w nocy mogłem przejechać w spokoju znaczną część trasy (ciężarówka ma ograniczenia prędkości 90 km/h max. i czas jazdy do 10h) Jeżeli by ktoś był zainteresowany prosze pisać na e-mail [email protected] lub dzwonić +48 696 642 165. Może podpowiecie mi czy dni w które jeżdże są dobre czy należałoby je zmienić.

[ Dodano: Sro Lis 11, 2009 11:47 am ]
Jest to transport osób więc całość chce dostosować pod klientów których przewoże.

alicja2911 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 29 razy
Wysłany: Śro Lis 11, 2009 11:51 am   

Moze w czwartki lub piatki bardziej do PL? Wiekszosc rodakow szuka transportu na weekend do domu ,a w niedziele lub poniedzialek do NL?
W nocy lepiej bo korkow przewaznie nie ma.
Dobrze ,ze sie pytasz o zdanie,swiadczy to o tym ,ze dbasz o klienta :)
Powodzenia .

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Śro Lis 11, 2009 11:56 am   

wazne jest jeszcze trzymanie co najmniej tego samego poziomu uslug (lub oczywiscie podnoszenie go). wiele firm sie stara na poczatku, ale po pewnym czasie jest coraz gorzej i klienci odchodza. nie da sie za dlugo "jechac" na opinii wypracowanej na poczatku.

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 2:01 am   

Również jestem za tym, aby przewozy odbywały się w nocy. Wiadomo, jest to męczące dla kierowcy, ale z drugiej strony będzie większe prawdopodobieństwo, że pasażerowie będą spali i nie będą wołać (jak ktoś wcześniej napisał) o przystanek na siku :) Inna sprawa to mniej aut na drogach i tym samym krótszy czas przejazdu (podam na własnym przykładzie....jazda w dzień do PL trwała 8,5 h, a w nocy na tej samej trasie 6,5 h. ?Jakość usług przede wszystkim, punktualność, uprzejmość, odbiór spod domu i dowóz pod domek oraz to wszystko, co napisali moi poprzednicy :039: :038:

pani_puchatkowa 
Super gaduła

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 7:35 am   

zaq napisał/a:
jsobanski napisał/a:
... oraz o uspokojenie/porzucenie imprezujacej grupki, ktora by sie upila w busie (wiem, ze to byl pare razy problem dla mojej zony, bo tacy goscie sa chamscy, glosni i czesto wolaja o przystanki na toalete) ...

to w szczegolnosci. i konsekwentnie. 1 ostrzezenie, a jak nie poskutkuje to wysiadka na pierwszym parkingu.

Chciałabym zapytać czy to jest w ogóle legalne? Jestem jak najbardziej za tym żeby takich ludzi wyrzucać, ale z drugiej strony czy przewoźnik nie odpowiada za każdego pasażera, który zakupił bilet? Wydaje mi się, że poprzez sprzedaż biletu przewoźnik zobowiązuje się do dowiezienia pasażera na miejsce.
A wracając do tematu to ja sobie zawsze ceniłam jak mogłam usiąść i moje miejsce było moje a nie, że połowa mojego fotela zajęta już była przez osobę która się nie mieści w swoim fotelu. Zawsze lubiłam jeździć busami jednej firmy (nie podam nazwy bo to nie miejsce na reklamę) ale co mnie w tej firmie urzekło to, to ze kierowcy byli bardzo rozrywkowi, zawsze wtedy raźniej się jedzie ( :

Odpowiedz do tematu