Konto w Polsce |
Autor |
Wiadomość |
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD
Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Śro Lis 11, 2009 4:06 pm Konto w Polsce
|
|
|
Hej
Chcialabym zalozyc sobie polskie konto z uwagi ze czesto kupuje przez internet rzeczy w polsce latwiej byloby mi za nie placic.
Co by mi sie w nim przydalo ? - Przede wszystkim mozliwosc dzialania przez internet, latwosc zalatwiania spraw ( niekonieczna wizyta w banku) i oczywiscie nie duze oplaty ale to juz nie tak wazne.
Czy jestescie w stanie mi cos doradzic ?
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
oliwek2
Gaduła
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 20 Lut 2008 Posty: 173 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Śro Lis 11, 2009 4:19 pm
|
|
|
To ja polece Ci Inteligo, ktore mam od lat, a wiele osob ma tez konto w MBanku. To chyba dwa najpopularniejsze konta internetowe. Musialabys porownac oplaty. |
|
|
|
|
Izula25
Poczatkujacy Być albo nie być...
Pomogła: 3 razy Wiek: 40 Dołączyła: 15 Sty 2009 Posty: 40 Skąd: polska
|
Wysłany: Śro Lis 11, 2009 4:20 pm
|
|
|
Polecam ING Bank śląski,mialam wiele kont w wielu bankach ale ten jest jak dla mnie najlepszy.Sama robie dużo zakupów przez net wiec duzo robie przelewó,zresztą sa one bezplatne.Zajrzyj na ich strone i poczytaj |
|
|
|
|
oliwek2
Gaduła
|
Wysłany: Śro Lis 11, 2009 4:33 pm
|
|
|
A tu jest artykul o kontach internetowych: [link] i ich ranking:[link]. |
|
|
|
|
aknairam
Gaduła nad gadułami :-) mari(an)ka
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Wrz 2008 Posty: 409 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Śro Lis 11, 2009 4:48 pm
|
|
|
Polecam Inteligo Jest dobre Denerwuja mnie tylko te zdrapki przy przelewach ,ale ogolnie jest ok . |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Lis 11, 2009 5:05 pm
|
|
|
inteligo jest o tyle fajne, ze mozna isc do oddzialu i wplacic gotowke, ktora od razu jest na koncie (a oddzialow to jakby nie bylo maja najwiecej w polsce).
zdrapka nie jest taka niewygodna, da sie przyzwyczaic. to tylko jedna karta w portfelu wiecej |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
jakusto3
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 3 razy Wiek: 37 Dołączyła: 22 Sty 2009 Posty: 75 Skąd: Leeuwarden/RZE
|
Wysłany: Śro Lis 11, 2009 5:28 pm
|
|
|
A ja polecam millenium, prowadzenie konta 0 zł, przelewy przez internet 0zł, dodatkowo j, jeżeli komuś potrzebne eurokonto 0zł
Alior bank jest również dobry, bo nie poberają prowizji za wypłaty z zagranicznych bankomatów, a to w razie awaryjnych sytuacji sie przydaje
|
|
|
|
|
superdziki
Gaduła
|
Wysłany: Śro Lis 11, 2009 5:29 pm
|
|
|
Ja polecam mbank , nie ma zadbych problemow wszystko zalatwisz przez internet.
Zamiast zdrapki mozesz wybrac kody sms`owe.
Minus brak oddzialow, to tylko bank internetowy jest. |
_________________ Przychodząc na czas do pracy, odnoszę wrażenie, że wszystkim przeszkadzam.
Kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana. |
|
|
|
|
zaq
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Lis 11, 2009 5:51 pm
|
|
|
jak kupujesz na allegro, to warto miec i mbank, i inteligo.
oba banki maja prowadzenie rachunku za darmo (w inteligo trzeba miec srednie miesieczne saldo > 100zl). nie wem jak mbank, ale inteligo przysyla cala korespondencje na adres holenderski. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD
Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Śro Lis 11, 2009 6:08 pm
|
|
|
nom wlasnie chodzi przede wszystkim o allegro... |
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
silver
Poczatkujacy
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Wrz 2007 Posty: 29 Skąd: Rotterdam/Katowice
|
Wysłany: Śro Lis 11, 2009 11:48 pm
|
|
|
witam,
polecam Mbank oraz nową ofertę Banku PeKaO S.A. (z żuberkiem) - mają od niedawna konto TYPOWO internetowe z minimalnymi wręcz opłatami:
Najważniejsze korzyści związane z posiadaniem Eurokonta Intro:
0 zł za otwarcie i prowadzenie konta
0 zł za całodobowy dostęp do Twojego konta przez Pekao24 - Internet, telefon i sms,
0 zł za ubezpieczenie Assistance za Granicą i Assistance Informacyjny
oraz dodatkowo
możliwość korzystania z karty płatniczej Maestro, która umożliwia wypłaty pieniędzy z bankomatów oraz płatności w sklepach na całym świecie,
0 zł za wypłaty gotówki bez prowizji z ponad 19 000 bankomatów w 16 krajach Europy w tym z ponad 3 600 bankomatów w Polsce
możliwość doładowania telefonu komórkowego przez Internet i w bankomacie,
Pożyczka w Eurokoncie bez żadnych formalności,
szeroka sieć ponad 1 000 oddziałów i 150 placówek partnerskich w Polsce, w których możesz dokonać wpłat, wypłat, przelewów oraz wydawać dyspozycje do rachunku. |
|
|
|
|
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 10 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 9:24 am
|
|
|
Ja też z tych co lubią mieć za darmo więc mam w mbanku, nie ma żadnych ograniczeń typu jak ktoś wyżej pisał: minimalne saldo, nie pobierają opłat za prowadzenia konta (ING Bank Śląski pobiera, miałam kiedyś u nich konto, dobre ale jak pisałam: wolę dobre i darmowe) Możesz przelać tak walutę i sprzedać ją bankowi w dowolnym momencie (tak kolega mi mówił który zachęcił mnie do otwarcia takowego konta).
Minusy są dwa:
- żeby otworzyć konto w tym banku musisz być w Polsce gdyż kurier dostarcza Ci dokumenty które dostaniesz po sprawdzeniu Twojego dowodu osobistego (czy zgadza się numer który podałaś wypełniając wniosek i adres) - ten minus to chyba we wszystkich bankach... do większości musisz udać się osobiście by otworzyć konto (np. w ing banku śląskim)
- musisz posiadać polską komórkę gdyż na nią będziesz dostawać sms z kodem do potwierdzenia przelewu. |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
zaq
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 9:35 am
|
|
|
w inteligo mozesz miec holenderski numer i adres:) a 100zl na koncie to raptem 25e, wiec nie jest to majatek. |
|
|
|
|
oliwek2
Gaduła
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 10:22 am
|
|
|
A ja napisze o jeszcze jednej zalecie Inteligo, ale moze to tez jest po czesci zaleta holenderskiego konta w AbnAmro. Jak zrobie w miare rano przelew SEPA z Abn na polskie Inteligo, to pieniadze sa juz na koncie tego samego dnia po 17. |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 10:31 am
|
|
|
ja polecam Millenium jeśli chodzi o korzystanie z bankowości internetowej, nie ma żadnych zdrapek, tokenów, tylko stałe hasła plus hasla sms na tel. |
|
|
|
|
|