Wakacyjne |
Autor |
Wiadomość |
Agatka
Poczatkujacy Agatka
|
Wysłany: Śro Lis 11, 2009 11:32 pm Wakacyjne
|
|
|
Ze wzgledu na stan zdrowia zrezygnowalam z pracy i musze wrocic do kraju lecz biuro dla ktorego pracowalam kaze mi czekac 6 tygodni na pieniadze. Twierdza ze nie moga tego wyplacic szybciej i musze czekac . Czy jest jakis sposob na szybsze odzyskanie pieniedzy ??? PROSZE O POMOC pozdrawiam Agata |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Śro Lis 11, 2009 11:36 pm
|
|
|
Agatka napisał/a: | Twierdza ze nie moga tego wyplacic szybciej i musze czekac . Czy jest jakis sposob na szybsze odzyskanie pieniedzy ??? |
Niestety mowia ci prawde. Pozakonczeniu kontraktu czeka sie do 6 tg na koncowe rozliczenie. nie da sie tego przyspieszyc z twojej strony. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Śro Lis 11, 2009 11:36 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Agatka
Poczatkujacy Agatka
|
Wysłany: Śro Lis 11, 2009 11:50 pm
|
|
|
i naprawde nic nie mozna zrobic? wyplate dostalam normalnie swiadectwo pracy do odbioru w poniedzialek to co im zalezy ???? maja na to jakis przepis?? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 12:18 am
|
|
|
tak . Oni tez potrzebuja czasu zeby sie rozliczyc ze wszystkim.
Ewentualnie dni wolne jakie pobralas/ pobierzesz odliczyc. inne rozliczenia . Ksiegowy tez potrzebuje czasu na rozliczenie itd. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Jagoda97
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 04 Gru 2008 Posty: 802
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 12:38 am
|
|
|
Agatka napisał/a: | i naprawde nic nie mozna zrobic? wyplate dostalam normalnie swiadectwo pracy do odbioru w poniedzialek to co im zalezy ???? maja na to jakis przepis?? |
Moga wyplacic wczesniej ale jast to ich dobra wola. Przepis mowi, ze do 6 tyg po zakonczonej pracy, pracodawca jest zobowiazany rozliczyc sie z pracownikiem. |
|
|
|
|
msoe
Poczatkujacy msoe
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 6:14 pm wakacyjne
|
|
|
co zrobic kiedy moj byly pracodawca nie chce wyplacic mi wakacyjnego.Czekam juz ponad 2 miesiace,dzwonilem i rozmawialem z szefem juz nie raz zawsze odpowiadal mi w tym tygodniu napewno beda pieniadze,no i tak mnie zwodzi juz ponad 3 tygodnie.co moge zrobic,czy pracodawca takze ma jakis okreslony czas na wyplacenie pieniedzy czy mam jeszcze czekac.co robic pomozcie mi |
|
|
|
|
kairo
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 9:19 pm
|
|
|
polecam zglosic do sncu i siod i będą zasrani w trzy dupy ale przed zgłoszeniem uprzedzcie ich pozdro |
|
|
|
|
sylwia67
Poczatkujacy sylwia67
|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 7:53 am
|
|
|
a co zrobic kiedy pracodawca daje do podpisania pusta kartke a to niby ma byc rozliczenie do podatkowego...takich przekretow to ja nigdzie nie widzialam...jeszcze do tego twierdzi,ze z podatku nie mozemy sie rozliczyc bo on to zabiera...bo placi za nas podatek.i gdzie tu szukac sprawiedliwosci.a co najsmieszniejsze pracodawca(biuro pracy)twierdzi,ze ubezpieczac sie nie trzeba... |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 9:20 am
|
|
|
sylwia67 napisał/a: | a co zrobic kiedy pracodawca daje do podpisania pusta kartke a to niby ma byc rozliczenie do podatkowego...takich przekretow to ja nigdzie nie widzialam...jeszcze do tego twierdzi,ze z podatku nie mozemy sie rozliczyc bo on to zabiera...bo placi za nas podatek.i gdzie tu szukac sprawiedliwosci.a co najsmieszniejsze pracodawca(biuro pracy)twierdzi,ze ubezpieczac sie nie trzeba... |
js proponuję jak najszybciej wynieść się z tego biura |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
|
|
|
|
sylwia67
Poczatkujacy sylwia67
|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 10:55 am
|
|
|
Dzieki za info tak tez myslalm,ze tak to moze wygladac,ale jak sie wyniesc jak nie ma widokow na inna prace...ale starania poczynamy w tym kierunku,a wiadomo,ze latwo nie jest. |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 5:22 pm
|
|
|
Sylwia a ja myślę,że jest inna przyczyna tego że pracodawca chce sam was rozliczyć.Najprawdopodobniej wcale was nie rozlicza i wcale nie płaci podatku.Pracujecie na czarno.Dlatego nia każe wam sie ubezpieczać.Wystarczyłoby sprawdzić w Belastingu swoje dochody za ten czy ubiegły rok i wtedy wiecie wszystko. |
|
|
|
|
sylwia67
Poczatkujacy sylwia67
|
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 2:07 pm
|
|
|
otorz wlasnie to czy on wogole zatrudnia jak nie daje zadnej umowy zadych kopi podpisywanego dokunentu!!!jak dla mnie jeden wieki przekret!!!ale wszyscy pracujacy u niego polacy maja sie zebrac spotkac z nim i wyjasnic to bo nie damy sie okradac.jestesmy tu od wrzesnia i pracujemy u niego a zadnego dokumentu czy nawet kopi nie dostalismy,nic a nic!wszystko to dla mnie jest bardzo dziwne! |
|
|
|
|
henry
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 8:59 pm
|
|
|
sylwia67 napisał/a: | otorz wlasnie to czy on wogole zatrudnia jak nie daje zadnej umowy zadych kopi podpisywanego dokunentu!!!jak dla mnie jeden wieki przekret!!!ale wszyscy pracujacy u niego polacy maja sie zebrac spotkac z nim i wyjasnic to bo nie damy sie okradac.jestesmy tu od wrzesnia i pracujemy u niego a zadnego dokumentu czy nawet kopi nie dostalismy,nic a nic!wszystko to dla mnie jest bardzo dziwne! |
od wrzesnia minelo juz deko miesiecy, wg mnie i tak dlugo czekacie nie majac nic zadnego dokumentu ze u niego pracujecie |
|
|
|
|
|