Konto w Polsce |
Autor |
Wiadomość |
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 10:32 am
|
|
|
ewcia.pol, to tak jak w mbanku |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
Mariola101
Super gaduła Strasznie uparta...

Pomogła: 7 razy Wiek: 39 Dołączyła: 08 Lip 2009 Posty: 343 Skąd: Nl
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 12:39 pm
|
|
|
A czy to az tak Ci jest potrzebne?Jak masz maesto czy master card to spokojnie mozesz nimi placic w Pl.Bank policzy Ci srednia krajowa euro i wymieni na zl i nimi zaplaci za przelew.Ale wedlug uznania.
W Polsce mialam PKO ibylam zadowolona.Teraz to nie wiem co sie lepiej oplaca. |
_________________ Im kto wyższy, tym łatwiej i niżej spaść może.
— Adam Mickiewicz |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD

Pomogła: 13 razy Wiek: 35 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 1:54 pm
|
|
|
Jak przelew jako zaplate za przedmiot to musze wszystkie koszty wziasc na siebie zeby do sprzedawcy dobrze doszlo a koszty abm amro mnie rujnuja... |
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
oliwek2
Gaduła

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 20 Lut 2008 Posty: 173 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 2:01 pm
|
|
|
Ale jak robie sepa transfer z AbnAmro na Inteligo, to sam przelew sepa jest za darmo. Place tylko niestety Inteligo za to, ze przyszedl przelew w obcej walucie, jakos 12zl, wiec nie tak zle. |
|
|
|
|
sylwia_lelystad

Pomogła: 13 razy Wiek: 35 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 2:03 pm
|
|
|
No wlasnie ja nie moge obciazyc sprzedawcy kosztami bo wtedy bede musiala doplacac i tak w kolko...dlatego chce miec konto w polsce i tak mysle...zastanawiam sie najbardziej nad inteligo...ale jakies zle strony ich ?
|
|
|
|
|
superdziki
Gaduła

|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 2:04 pm
|
|
|
sylwia_lelystad napisał/a: | Jak przelew jako zaplate za przedmiot to musze wszystkie koszty wziasc na siebie zeby do sprzedawcy dobrze doszlo a koszty abm amro mnie rujnuja... |
Placisz tylko za przewalutowanie z Eur na PLN i nie ma innych kosztow.
Sam robie z ABN na swoje konto w PL za free.
Mariola101 napisał/a: | Jak masz maesto czy master card to spokojnie mozesz nimi placic w Pl.Bank policzy Ci srednia krajowa euro i wymieni na zl |
Nie do konca, Maestro ma swoj kurs i Visa swoj, roznia sie troche, ale juz nie pamietam ktore lepsze. Nie jest to kurs sredni!!. To nie bank tylko operator karty przelicza.
Trzeba by sie w temat zaglebic ale moze byc tak ze maja kurs lepszy niz w banku.
Tzn. bardziej sie oplaca z karty ABN w PL kase wyciagnac niz przelew na konto zrobic. |
_________________ Przychodząc na czas do pracy, odnoszę wrażenie, że wszystkim przeszkadzam.
Kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana. |
Ostatnio zmieniony przez superdziki Czw Lis 12, 2009 2:07 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
sylwia_lelystad

|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 2:07 pm
|
|
|
Czasem jest za free czasem nie. Sprzedawca sie nie orientuje a ja nie mam innego wyboru jak zrobic z abn amro z kosztami na siebie. cos kolo 15 euro mi pozera za jedna wplate...porazka...nie chce mi sie juz myslec kombinowac dlatego pomyslalam ze zaloze konto w polsce i spokoj.
|
|
|
|
|
superdziki
Gaduła

|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 2:10 pm
|
|
|
sylwia_lelystad napisał/a: | Czasem jest za free czasem nie |
Przelew SEPA z ABN, ale musisz znac IBAN i BIC, jak nie masz to placisz. sylwia_lelystad napisał/a: | zaloze konto w polsce i spokoj |
Duzo latwiej w ten sposob |
_________________ Przychodząc na czas do pracy, odnoszę wrażenie, że wszystkim przeszkadzam.
|
|
|
|
oliwek2
Gaduła

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 20 Lut 2008 Posty: 173 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 2:11 pm
|
|
|
sylwia_lelystad : ja nie widze zlych stron Inteligo , a mam je juz cale wieki. Tak jak juz wczesniej bylo napisane, karty kodow i karty przychodza na holenderski adres, mozna miec serwis sms-owy na holenderski numer telefonu, jest duzo bankomatow i oddzialow. Na Allegro sie przydaje, bo sporo sprzedawcow ma konto w Inteligo albo Pko, wiec przelew dochodzi do nich od razu. Jest przejrzyste, a kiedys korzystalam z jeszcze jednej funkcji: po zalogowaniu na konto mozna wykupic ubezpieczenie online. Czasem sie przydaje w podrozy. |
|
|
|
|
sylwia_lelystad

|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 2:12 pm
|
|
|
iban i bic wpisywalam i i tak mi pobieralo jak bralam na siebie |
|
|
|
|
superdziki
Gaduła

|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 2:23 pm
|
|
|
sylwia_lelystad napisał/a: | iban i bic wpisywalam i i tak mi pobieralo jak bralam na siebie |
Wiesz tak sie zastanawiam i chyba w ABN jest napisane ze to ABN nie pobiera oplat, ale jak ten drugi bank pobiera to wtedy mozesz placic. |
|
|
|
|
sylwia_lelystad

|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 2:24 pm
|
|
|
tudziez wlasnie inteligo...tylko paszport musze wyrobic bo sie skonczyl... |
|
|
|
|