NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
świńska grypa
Autor Wiadomość
lena930 
Super gaduła
lena930

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 10:44 pm   

ale grype trzeba wylezec i ulzyc sobie srodkami obnizajacymi temperature oraz zmniejszajacymi bol :026: i zadne inne leki nie sa potrzebne do wystapienia objawow swiadczacych o powiklaniach :039:

[ Dodano: Pią Lis 13, 2009 9:40 pm ]
http://turystyka.interia....uli,1395658,238 :043:

iwona24 
Nieśmiały użytkownik
iwa

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 10:23 am   

Bozenka.k napisał/a:
sylwia_lelystad, ja tez jestem przeciwko szczepionce!!
Zwlaszcza ze zmarla od niej juz 3 dzieci w Holandii (mam nadzieje ze wiecie o tym?? Znajoma pracuje w szpitalu i glosno u nich o tym bylo:(()!!
Nie wiadomo jak kto zareaguje na nia!!:((

ta informacja mnie przeraziła !!! czy to było w Hadze? tez dostałam zaproszenie na szczeepionke, nie wiem co robic, zreszta moje kolezanki tez maja dylemat :-(
jaka macie zaproponowana szczepionke bo ja Influenza A, ktos wie, jaki ma skłąd ta szczepionka???

beataw 
Gaduła
beataw

Wysłany: Czw Lis 19, 2009 11:15 am   

marcilm napisał/a:
Witam.
W środę wieczorem poczułam się źle,złapała mnie nie zbyt wysoka temperatura ok37,3 i zaczęłam mieć dreszcze.Na drugi dzień doszedł silny ból głowy i temperatuta podskoczyła kilka kresek,w piątek zadzwoniłam do lekarza gdzie odmówiono mi wizyty z uwagi na wirusa świńskiej grypy.W sobotę juz miałam gorączkę 38,8 i doszedł potworny,suchy,duszący kaszel który z godziny na godzine sie nasilał.Zaczęłam podejrzewać ,że to grypa tym bardziej,że i bolały mnie bardzo oczy i mięśnie.Potem zaczęło mnie pokłuwać serce i boleć żołądek,chwilami ból był ciężki do zniesienia.Dziś poszłam do lekarze i lekarka powiedziała ,że oprócz zapalenia osrzeli i początków zapalenia płuc podejrzewa u mnie świńską grypę,u mojej córeczki też(mała ma 3 latka)nie pobrali od nas krwi i nie zrobili żadnych badań,jedyne co lekarka powiedziała to to ,że mam napewno jakąś mutacje grypy i,że jest to jak dla niej świńska(tutaj mówią meksykańska)dostałam tylko antybiotyki,mała też.Z tego co wyczytałam to żaden antybiotyk nie niszczy tego wirusa.Czuje sie fatalnie i taki stan się utrzymuje od 6 dni.Bez tabletek przeciw gorączkowych i przeciw bólowych nie jestem w stanie normalnie funkcjonować,PISZĘ TO PONIEWAŻ WCALE NIE TRZEBA MIEĆ 40STOPNI GORĄCZKI,WYMIOTÓW,I INNYCH CIĘŻKICH OBJAWÓW ,ŻEBY BYĆ ZARAŻONYM.Gdzie sie zaraziłam?nie mam zielonego pojęcia.
Pozdrawiam Kasia

identyczne objawy jak u mnie doslownie tyle ze ja nie dostalam nic bo jestem w ciazy i juz 2 tydz kaszle za brakuje mi tchu,moj 2 letni syn dostal antybiotyk i po 2 dniach juz sie bawil ja do dzis ledwo zyje nie mam sily nawet odkurzyc pokoju,ale mam nadzieje ze to samo minie bo nic wiecej mi nie pozostalo na zadnego lekarza ani polozna liczyc sie tu nie da bo kaza lezec w lozku JAK?? jestem do wieczora w domu w 2-u latkiem i jak mam lezec plackiem?? -nie cierpie tego kraju pod wzgledem medycznym.....

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 11:29 am   

czytalam wiadomosci ale nie bylo nigdzie o tym,że zmarło 3 dzieci po szczepionce tylko po powikłaniach po grypie

Assa 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lis 19, 2009 12:05 pm   

Ja czytałam,że te dzieci zmarły po podaniu szczepionki na pneumokoki...http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Troje-dzieci-zmarlo-po-podaniu-popularnej-szczepionki,wid,11664373,wiadomosc.html

silaczka 
Gaduła

Wysłany: Czw Lis 19, 2009 8:27 pm   

hmm tak sie zastanawiam,co to za dochtórka daje antybiotyk na wirusa!Ile lat studiow ma za soba?Chociaz nie,ja medycyny nie studiowalam a wiem.Coz.
U nas tez byla grypa.Ciezka grypa.I swoje trzeba bylo odlezec.Leczona po polsku czy po holendersku...chorujemy w lozku :)

Odpowiedz do tematu